Zeewolde 1 0 - 1 (0 - 0) BAS 1
10-4-2010, 18:00 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

BAS pakt in slotminuut de volle winst

Zaterdag heeft BAS, uit tegen Zeewolde, heel goede zaken gedaan. In een gelijkopgaande wedstrijd pakte BAS in de slotminuut de volle winst door een doelpunt van Danny Maassen.

Voor zowel BAS als Zeewolde was deze wedstrijd wederom van groot belang. Zeewolde moest winnen om nog enige kans te behouden voor een plaats in de nacompetitie en BAS moest winnen om DSV en EFC, die eerder op de middag al hadden gewonnen, voor te blijven en zo de 4e plaats in de competitie in bezit te houden.
Zo langzamerhand kan trainer Marcel Boelens weer over een complete selectie beschikken. Alleen Jay Hoft en Martijn Steenbeek zijn nog geblesseerd en Jeroen Boshuizen zit nog een straf uit.
De wedstrijd begon pas om 18.00 uur omdat de gehele middag op het Zeewolderterrein een aantal feestelijke activiteiten plaatsvond omdat de grasmat van het hoofdveld na deze wedstrijd wordt vervangen door een kunstgrasveld. Het was dus aan BAS de eer om de laatste wedstrijd om het echte gras te spelen als je al van echt gras kon spreken. Het veld lag er slecht bij en je kon zien dat er de laatste maanden weinig of geen onderhoud meer was gedaan en dat er erg veel wedstrijden op zijn gespeeld.
Om 18.00 uur floot scheidsrechter De Jager uit Elburg voor de aftrap. Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd kon je zien dat dit een wedstrijd zou worden van twee gelijkwaardige ploegen. BAS kreeg in het eerste kwartier wel een paar kleine kansen om de score te openen maar het was Zeewolde dat in de 12e minuut van de wedstrijd met een knap afstandschot het houdwerk van het doel van Martijn Dekker raakte. De bal belandde tegen de onderkant van de lat en spatte weer terug het veld in. Hier kwam BAS goed weg. Na dit gelukkige moment pakte BAS de wedstrijd goed op en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Zeewolde. Schoten van Mark Schaap, Nabiel Essaddouqi en Fatos Azemi misten maar net het doel. In de 40e minuut van de wedstrijd trok scheidsrechter de Jager de eerste gele kaart. Verdediger Garry Watson stopte onreglementair een aanvaller van BAS af en als beloning voor deze actie kreeg hij geel. Echter uit de vrije trap die BAS mocht nemen kwam geen doelpunt en was de ruststand 0-0.
In de rust heeft Trainer Marcel Boelens Fatos Azemi, last van kramp, gewisseld voor Bjorn Rellum. Ook Zeewolde had een wissel toegepast, Pieter Blom was vervangen voor de heer Blauw. Echter deze twee wissels konden de wedstrijd niet in kwaliteit verbeteren. Gaande de 2e helft zakte het niveau van de wedstrijd helemaal weg. Met name de slechte kwaliteit van het veld had hier debet aan. In de 63e minuut kwam Zeewolde nog wel erg goed weg. Een dieptepass uit het middenveld van BAS werd duidelijk door verdediger Garry Watson met de hand gekeerd. Het is dat scheidsrechter De Jager besefte dat als hij deze actie met geel zou bestraffen, dit zou betekenen dat de Watson met 2 gele kaarten er af moest. Daarom bleef de kaart in de zak van de scheidsrechter en ontsnapte Watson door het oog van de naald. Gedurende de 2e helft speelde de wedstrijd zich geheel op het middenveld af. Voor de beide doelen gebeurde helemaal niks. De keepers van Zeewolde en BAS hadden wat dat betreft een makkelijke 2e helft omdat zij vrijwel niet in actie hoefden te komen. In de 55e minuut kreeg Stefan Tolhoek nog een gele kaart van de scheidsrechter en verder gebeurde er weinig.
Pas in de 82 minuut van de wedstrijd kwam er weer enige actie. In een luchtduel tussen verdediger Watson en aavaller Bjorn Rellum kwam Watson verkeerd op de grond terecht. Met erg veel pijn en geluid was duidelijk dat hij een ernstige blessure overhield aan dit duel. Zo moest Watson in de 82e minuut toch nog het veld verlaten maar nu helaas door een ernstige blessure.
Na dit moment verenigden beide ploegen zich al in de gedachte dat de wedstrijd met een doelpuntloos gelijkspel zal eindigen. Beide ploegen wilden in ieder geval de nul houden.
Maar in de allerlaatste minuut stond zomaar de hele wedstrijd ineens op zijn kop. Uit een laatste aanval van BAS waarin de goed spelende Rodney Baidjoe een solo aanging en in de 16 meter de op rechts meegekomen Danny Maassen aanspeelde rondde Danny deze aanval af met een schot op doel waarna de bal hard achter de Zeewolder doelman in de touwen belandde. Zo was de 0-1 een feit en waren de drie punten toch weer binnen gehaald. Had het geluk BAS in de laatste wedstrijd in de steek gelaten, nu was het geluk dan toch weer terug.
Na nog een minuut spelen floot scheidsrechter De Jager af en vierde BAS deze overwinning als het behalen van een kampioenschap.

Zeewolde is door dit verlies in deze competitie helemaal uitgespeeld. Voor BAS blijven de perspectieven heel positief voor een plaats in de nacompetitie. Met nog vier wedstrijden te spelen staat BAS nog steeds op een verdienstelijke 4e plaats. DSV en EFC staan nog onder BAS en zullen de komende vier wedstrijden de grootste concurrenten van BAS blijven.

De eerst komende twee weken speelt BAS thuis. Volgende week komt Elspeet op bezoek en de week daarop komt Teuge naar Biddinghuizen. Opnieuw weer twee hele belangrijke wedstrijden. Zaterdagmiddag in Zeewolde was er erg veel publiek waaronder opnieuw veel BAS aanhang. Dit geeft onze jongens een geweldige kick en met twee thuiswedstrijden voor de boeg hopen onze jongens dat er weer veel mensen op deze wedstrijden zullen afkomen.

Webredactie BAS Voetbal / Ruthger Steenbeek

Danny Maassen

ZEEWOLDE 1 - BAS 1: 0 - 1 (0 - 0)

90' doelpunt 0 - 1  Danny Maassen (Rodney Baidjoe)