Competitiewedstrijd
24-4-2010, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS vergroot kans op nacompetitie

BAS pakte zelf de overwinning en zag DSV verliezen van t Harde. Door dit resultaat heeft BAS alles in eigen hand om de nacompetitie te halen.

Het seizoen 2009-2010 kan voor BAS nu al niet meer mislukken. Met maar liefst 11 overwinningen en 4 gelijke spelen heeft BAS zaterdag na de wedstrijd tegen Teuge al 37 punten bij elkaar gespeeld. Met nog twee wedstrijden te spelen zou het uiteindelijke toetje kunnen zijn, spelen voor promotie in de nacompetitie. Na vorig jaar te zijn gepromoveerd naar de 3e klasse was de doelstelling vooraf dit seizoen een goede middenmoter te zijn. Echter nu al 37 punten te hebben gehaald en een mogelijke 4e plaats in de eindranglijst is zeker verdiend en zijn de verwachtingen die seizoen meer dan uitgekomen. Nu de competitie op zijn einde begint af te koersen is de gehele selectie er klaar voor om de laatste loodjes af te werken. Trainer Marcel Boelens had deze week te maken met een ongekende luxe. Op de trainingen van afgelopen week en zaterdag voor de wedstrijd kon hij beschikken over een gehele selectie van maar liefst 18 man. Alleen Fatos Asemi kom door familieverplichtingen zaterdag niet aanwezig zijn. Deze ongekende luxe moest dan ook beloond worden met een overwinning op Teuge. Op de reservebank was het deze zaterdag dan ook erg druk en had verzorger Gerard Zonneveld dit keer weinig ruimte. Naast reserve keeper Kees Lozekoot zaten deze middag Robbie Bartels, Nabiel Essaddouqi, Rolf de Jong, Corne Op t’Hof en van een lange blessure terug gekomen Martijn Steenbeek.
Al vanaf het eerste fluitsignaal begon BAS erg scherp. In de eerste 3 minuten van de wedstrijd kreeg BAS al 3 grote doelkansen. In de 3e minuut werd Danny Maassen met een dieptepass van Mark Schaap op zijn wenken bediend. Danny tikte slim het balletje naar Bjorn Rellum die vrij voor de doelman van Teuge kwam te staan. Echter de actie van Bjorn trof geen doel omdat de bal door een verdediger van Teuge van de doellijn werd gehaald. In de 12e minuut was het opnieuw bijna raak. Opnieuw kon Bjorn Rellum vrij naar de doelman van Teuge vertrekken maar volgens de gehele BAS bank werd Bjorn onreglementair in de 16 meter neergelegd. Alleen scheidsrechter Haarnack uit Lelystad zat niet op de BAS bank en zag geen overtreding en liet doorspelen. In de 36e minuut was het dan wel raak. Nadat BAS even de teugels had laten vieren pakte het elftal de wedstrijd na 35 minuten spelen weer goed op. Uit een mooie combinatie uit het middenveld werd Rodney Baidjeo aangespeeld. Deze speelde zich in de 16 meter van Teuge vrij maar zijn schot werd door de keeper van Teuge gekeerd. Echter de afstuitende bal kwam voor Jeroen Boshuizen die zonder pardon de bal in de touwen joeg. Zo was het dan toch verdiend 1-0 voor BAS. Dit doelpunt viel als een verlossing. BAS had de wedstrijd na dit doelpunt weer volledig onder controle en bleef zoeken naar de 2-0. Het zoeken naar een gaatje voor de 2-0 werd in de 44 minuut van de wedstrijd dan ook beloond. Een schitterende dieptepass van Stefan Toelhoek op Bjorn Rellum leiden de 2-0 in. In de 16 meter kwam de bal via Bjorn Rellum bij Jay Hoft die liggend uit een onmogelijke positie de bal via binnenkant paal de 2-0 inschoot. BAS had in de rust wat het verdiende en deze voorsprong gaf veel perspectief voor de 2e helft.
Met een ongewijzigd elftal begon BAS aan de 2e helft. Net als vorige week had trainer Boelens aangegeven agressief aan de 2e helft te beginnen en geen tegendoelpunt toe te laten. Toch was het Teuge die in de 52 minuut van de wedstrijd een geweldige kans kreeg om tegen te scoren. Echter de actie van de spits van Teuge werd schitterend gered door doelman Martijn Dekker die het schot van deze spits van knap naast de doelpaal tikte. Zo bleef de 2-0 op het scorebord maar was BAS gewaarschuwd. Gaande de 2e helft kreeg BAS de wedstrijd weer meer onder controle. De wedstrijd werd plotseling een stuk makkelijker door een doelpunt in de 58e minuut voor BAS. Uit een goed opgezette aanval van de rechterkant kreeg Rodny Baidjoe de bal voor het doel en schoot de 3-0 knap in de touwen. De wedstrijd was gespeeld. In de 60e minuut kwamen Robbie Bartels en Nabiel Essaddouqi in het veld voor Jeroen Boshuizen en Jay Hoft. Vlak na de wissel schoot Danny Maassen met een knap schot ook nog de 4-0 tegen de touwen en dacht het publiek al aan een nog hogere score. Het was dan toch de verdienste van Teuge dat de score niet verder opliep. In plaats van gas terug te nemen bleef Teuge met hoge inzet proberen de eer te redden om toch een doelpunt te score. Maar ondanks dat Teuge bleef voetballen kregen zij weinig kansen om dat ene doelpunt te maken. In de 70e minuut van de wedstrijd werd Theo Scholten nog gewisseld voor Corne op t’Hof. Maar ook deze wissel kon niks meer aan de eindstand veranderen. Na 90 minuten floot scheidsrechter Haarnack de wedstrijd af en had BAS na 20 wedstrijden gespeeld te hebben 37 punten binnen gehaald. Met nog 2 wedstrijden in het vooruitzicht heeft BAS weer alles in eigen hand om de nacompetitie te halen.

Volgende week moet BAS uit naar VIOS. VIOS kan in deze wedstrijd kampioen worden als het wint van BAS en ESC zou verliezen van DSV. Ook kan BAS de 4e plaats veilig stellen door bij VIOS te winnen of gelijk te spelen als DSV op zijn beurt weer verliest van ESC. Duidelijk is dat alle wedstrijden een finale wedstrijd zijn. Vandaag hebben we de eerste finale winnend afgesloten. Hopen dat de flow waarin we weer zitten blijft en dat we volgende week, met hopen wij meer publiek dan vanmiddag, de 2e finale winnend kunnen afsluiten. Na de wedstrijd tegen VIOS sluit BAS deze competitie af met een thuiswedstrijd tegen t’Harde. Laten we hopen dat de laatste thuiswedstrijd voor de competitie niet de laatste wedstrijd van dit seizoen is.

Webredactie basvoetbal.nl/ Ruthger Steenbeek

Jeroen Boshuizen

Jay Hoft

Rodney Baidjoe

Danny Maassen

BAS 1 - TEUGE SP 1: 4 - 0 (2 - 0)

35' doelpunt 1 - 0  Jeroen Boshuizen (-)
44' doelpunt 2 - 0  Jay Hoft (Bjorn Rellum)

58' doelpunt 3 - 0  Rodney Baidjoe (-)
64' doelpunt 4 - 0  Danny Maassen (-)