Competitiewedstrijd
1-5-2010, 14:30 uur
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

BAS verliest met 3-0 van uitgekookt VIOS

Zaterdag heeft BAS, uit tegen VIOS, een 3-0 nederlaag aan de broek gekregen. Voor beide ploegen stonden veel belangen op het spel. Bij winst kon VIOS promotie naar de 2e klasse veilig stellen en kon BAS belangrijke zaken doen voor plaatsing voor de nacompetitie.

Zaterdag moest BAS de moeilijke uitwedstrijd tegen VIOS in Vaassen spelen. Verloor BAS thuis nog met 7-0, zeker was dat de selectie van BAS er op gebrand was het in deze uitwedstrijd niet zover te laten komen. Hopende dat DSV deze middag punten zou laten liggen tegen ESC gaf BAS goede perspectieven voor plaatsing voor nacompetitie. Opnieuw kon trainer Marcel Boelens over een complete selectie beschikken. Op de bank zaten deze middag Corné op 't Hof, Rodney Baidjoe, Fatos Azemi, Theo Scholten en oude bekende - als reserve keeper - Jaco Schaap. Omdat het 2e elftal deze middag ook om 14.30 uur moest spelen uit in Wapenveld en het bij gelijkspel of winst kampioen kon worden was de 2e keeper van de selectie Kees Lozekoot met het 2e elftal mee om daar te keepen.
Voor veel publiek floot scheidstrechter Hermse uit Nijmegen om 14.30 uur voor het beginsignaal. Al vanaf de 1e minuut was de tactiek van VIOS zichtbaar. Geef de BAS spelers geen ruimte voor opbouw dus zet bij balbezit van BAS direct druk. De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor BAS erg lastig. VIOS zette veel druk en zocht snel de aanval. Gaande de wedstrijd kreeg BAS de wedstrijd meer onder controle en was het na een kwartier spelen zeker niet de mindere van VIOS. BAS kreeg zelf een aantal kansen om de score te openen. De grootste kans was in de 25e minuut van de wedstrijd. Een hard schot van Danny Maassen vertrok naar de rechterbovenhoek van de VIOS keeper. Echter met een geweldige redding tikte deze keeper de bal nog net over het doel. Zo ging de wedstrijd gelijk op en neer en kwam BAS in het eerste half uur niet ernstig in problemen. Toch was het VIOS die in de 40e minuut de openingsgoal maakte. Door balverlies op het middenveld schakelde VIOS snel om naar de aanval. Uit een voorzet die niet goed werd uitverdedigd kwam de bal terecht bij Jelle Pol van VIOS die niet twijfelde en direct schoot op doel. De bal ging nog via een BAS been hoog over doelman Martijn Dekker heen en belandde bij de 2e paal in het BAS-doel. Zo was het vlak voor rust toch 1-0 geworden en was dit een grote teleurstelling en tegenvaller voor BAS gezien het wedstrijdbeeld waar BAS zeker niet de mindere was.

In de rust heeft trainer Boelens de ploeg gecomplimenteerd voor het getoonde spel en de spelers aangegeven zo door te gaan en toch te blijven zoeken naar de gelijkmaker.
Na de rust was Jay Hoft in de kleedkamer achtergebleven en is Rodney Baidjoe voor hem in het veld gekomen. Met nu Bjorn Rellum in de spits en Rodney Baidjoe achter Bjorn probeerde BAS met meer creativiteit de aanvallers van BAS in positie te brengen om tegen te scoren. Met goede moet en een positief gevoel pakte BAS aanvankelijk de draad weer goed op. Echter in de 53e minuut van de wedstrijd viel het hele strijdplan in duigen. Met een ongelukkige en niet bedoelde terugspeelbal van Danny Maassen op doelman Martijn Dekker die de bal in zijn handen opving, gaf de scheidsrechter 6 meter voor het BAS doel een indirecte vrije trap aan VIOS. Terwijl een aantal BAS spelers in discussie met de scheidsrechter gingen en doelman Dekker, die in eerste instantie de bal bij zich hield, maar plotseling de bal terug gaf aan de VIOS spelers, die op hun beurt direct de vrije trap namen zonder dat de scheidsrechter had gefloten en zo de 2-0 scoorde. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en zo had Tijme Eggink van VIOS slim de beslissing in de wedstrijd geforceerd door de 2-0 te scoren. Absoluut geen fraai doelpunt maar met deze actie gaven de VIOS spelers aan veel slimmer en uitgekookter te zijn dan BAS. Zo was tevens het verschil tussen deze twee ploegen deze middag aan het licht gekomen. VIOS is als elftal verder in ontwikkeling dan onze eerste selectie en is de 2-0 uiteindelijk wel verdiend.
Dit was natuurlijk wel een hele grote tegenvaller en was de wedstrijd gespeeld. Toch probeerde BAS er nog wat van te maken. In de 61e minuut werd Nabiel Essaddouqi nog gewisseld voor Fatos Azemi. Fatos kreeg in de 68e minuut van de wedstrijd nog een kans maar zijn schot belande in het zijnet. Ook nog een schot van Danny Maassen uit de tweede lijn werd opnieuw door de VIOS keeper knap onder de lat weggehaald en via de lat overgetikt. En zo was doelman Liefers van VIOS eigenlijk de man van de wedstrijd. Wat deze doelman vanmiddag liet zien was van grote klasse.
In de 78e minuut werd het nog erger voor BAS. Uit een aanval van VIOS en een voorzet van links, die door de BAS verdediging en door BAS doelman Martijn Dekker verkeerd werd beoordeeld, kon aanvaller Peter Beekman van VIOS makkelijk de 3-0 in de touwen schieten.
Zo moest BAS nog oppassen dat het allemaal niet erger zou gaan worden. Gelukkig bleef BAS voetballen en probeerde in de tijd die nog te gaan was tegen te scoren. Zo belande een kopbal uit een hoekschop nog op de lat en was het duidelijk dat BAS ook niet veel geluk had deze middag. In de 85e minuut van de wedstrijd werd Jeroen Boshuizen nog vervangen voor Corne op t’Hof maar dat kon de wedstrijd ook niet meer keren. Na nog 3 minuten blessuretijd te hebben toegepast floot scheidsrechter Hermse af voor het einde van de wedstrijd. Ook voor hem een compliment voor zijn goede leiding. Met veel belangen op het spel voor beide ploegen had deze scheidsrechter de wedstrijd volledig in de hand zonder ook maar een kaart te trekken.

Uiteindelijk was VIOS deze middag natuurlijk de grote winnaar omdat promotie naar de 2e klasse door deze overwinning gehaald is. Natuurlijk is dat van BAS zijde een felicitatie waard aan VIOS en zal volgende week de beste ploeg van de competitie ook de kampioen gaan worden. Voor BAS is de schade uiteindelijk redelijk beperkt gebleven. Omdat ook DSV punten heeft laten liggen tegen ESC door met 1-1 gelijk te spelen heeft BAS alles nog in eigen hand. Het moet dan wel komende zaterdag thuis tegen het 't Harde winnen om nacompetitie af te dwingen. Dit is zeker niet onmogelijk. Deze middag heeft BAS laten zien goed te kunnen voetballen en is de hoogte van de uitslag wat geflatteerd nadat het wedstrijdbeeld is geweest. Met een tevreden gevoel aangaande inzet en voetbal kan BAS zich rustig voorbereiden op de wedstrijd tegen 't Harde.
BAS hoopt volgende week zaterdag op veel publiek om zo ook de 12de man te kunnen gebruiken.