Bekerwedstrijd
24-10-2009, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS uitgeschakeld in beker

BIDDINGHUIZEN – BAS uit Biddinghuizen is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Op sportpark de Schelp was Hoofdklasser Nunspeet een maatje te groot voor de Biddinghuizer ploeg. Doelpuntenmaker aan de kant van BAS was Robbie Bartels.

BAS begon met een iets wat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Doelman Dekker moest plaatsnemen op de bank. Zijn vervanger was Kees Lozekoot. Mark Schaap begon op het middenveld, in verband met de afwezigheid van Jeroen Boshuizen. Hierdoor begon Mart Sweep op linksback.

Vanaf het begin was het duidelijk hoe de verhoudingen lagen. BAS leunde wat achterover, liet Nunspeet het spel maken en kwam er zelf snel gevaarlijk uit. Toch was het Nunspeet dat op voorsprong kwam. In de twintigste minuut was het een foute pass van aanvoerder de Raat die de goal inleidde. Nunspeet nam hier dankbaar gebruik van en speelde deze kans ‘professioneel’ uit.

Voor BAS even een tegenvaller, want de ploeg speelde tot de 0-1 zeker niet slecht. Nunspeet was nog steeds de bovenliggende partij, maar BAS wist er zo af en toe gevaarlijk uit te komen. Uiteindelijk zorgde een van deze uitvallen voor de verdiende gelijkmaker. Een goede voorzet van Martijn Steenbeek werd snoeihard ingekopt door Robbie Bartels. Nog voor de rust kreeg Nunspeet een goede kans op 1-2, maar met enig kunst en vliegwerk voorkwam keeper Lozekoot de achterstand.

Na de rust, waarin Steenbeek gewisseld werd voor Rolf de Jong, gaf Nunspeet wat meer gas. BAS probeerde wel mee te voetballen, maar Nunspeet bleek gewoonweg een maatje te groot. BAS vocht voor wat het waard was, maar dit bleek niet voldoende. Waar er in de eerste helft nog wel redelijk tot goed werd gevoetbald was dit in de tweede helft compleet anders. Nunspeet maakte hier dankbaar gebruik van en drie minuten na de rust was het al 1-2.

De ploeg liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Bjorn Rellum werd goed diep gestuurd, ging een op een met de keeper, maar verzuimde de bal in het doel te schieten. Zo bleef het lang 1-2, totdat in de 65e minuut er een vrije trap genomen mocht worden door Nunspeet. Stefan Tolhoek vergat mee te zakken met een van de verdedigers en deze stond dan ook compleet vrij in het zestienmeter gebied.. De verdediger kopte de bal over Lozekoot in de goal.

Het verzet van BAS was gebroken en Nunspeet voetbalde de wedstrijd rustig uit. Dat het in de 80e minuut nog 1-4 werd was meer voor de statistieken.

Al met al een leuke wedstrijd. BAS speelde vooral in de eerste helft goed voetbal, maar kon deze lijn niet doortrekken in de tweede helft. Het was duidelijk te zien dat Nunspeet een niveau hoger is dan BAS, maar de wilskracht en mentaliteit die de ploeg liet zien waren indrukwekkend.

Aankomende zaterdag speelt BAS weer voor de competitie. Dan komt vv Zeewolde op bezoek. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14.30.

Wouter Foppen

Robby Bartels

BAS 1 - NUNSPEET 1: 1 - 4 (1 - 1)

20' doelpunt 0 - 1
30' doelpunt 1 - 1  Robby Bartels (Martijn Steenbeek)