BAS 1 1 - 1 (0 - 1) VHK 1
Vriendschappelijke wedstrijd
16-1-2010, 14:30 uur

BAS start met 2e seizoenshelft

Na een aantal weken winterstop is BAS zaterdag met de vriendschappelijke wedstrijd tegen VHK uit Sint Jansklooster begonnen aan de 2e seizoenshelft.

Voorafgaand deze wedstrijd, die op een bijveld van Omniwold in Almere is gespeeld, heeft BAS ondanks de winterse omstandigheden, de hele week kunnen trainen. Zaterdag 9 januari is er op de sneeuw op ons eigen sportpark ligt getraind. Dinsdagavond heeft de gehele 1e selectie op spinning fietsen een conditietraining gedaan bij het fitnesscentrum Joy4Live in Biddinghuizen. En dankzij onze sneeuwschuivers Jeroen Boshuizen, Bjorn Rellum en Robbie Bartels kon de gehele selectie donderdagavond een normaal trainingsprogramma afwerken op ons eigen trainingsveld. Zo is er met een volledig trainingsprogramma toegewerkt naar de eerste wedstrijd in dit seizoen. Echter we zouden thuis tegen VHK spelen maar op de velden lag nog steeds een pak sneeuw. Dank zij inspanningen van onze selectiespeler Rolf de Jong is er een kunstgrasveld geregeld bij Omniwold in Almere om daar de geplande wedstrijd af te werken. Omdat ook hier nog sneeuw op het kunstgras lag heeft onze sneeuwploeg bestaande uit Jeroen, Bjorn en dit keer ook Mart Sweep, voorafgaand de wedstrijd het veld sneeuwvrij gemaakt. Door de vrijwillige inzet deze week van een aantal van onze selectiespelers en leiding van het eerste team en de medewerking van één van de vrienden van BAS, C.S.C. Ceelen Sport Constructies, is er een normaal trainingsprogramma afgewerkt. De technische staf, leiding en spelers van het eerste team willen alle die dit mogelijk hebben gemaakt van harte bedanken voor hun inzet en creativiteit die zij hebben getoond.

Na deze inspanningen kon er zaterdag 16 januari eindelijk weer worden gespeeld. BAS kon nog niet in de sterkste formatie aantreden. Gerben Schalen, Jay Hoft en Corne op t’Hof zijn bijna terug van een blessure en zullen spoedig aansluiten. De blessure van Martijn Steenbeek is ernstiger dan voor de winterstop was voorzien waardoor aansluiting bij de selectie nog enige tijd op zich laat wachten. Verder waren Bas de Raat, Martijn Dekker en Rolf de Jong nog op wintersport maar zullen binnen 2 weken ook weer beschikbaar zijn.
De wedstrijd werd gespeeld onder koude omstandigheden. In de 1e helft ging het spel in het eerste kwartier gelijk op. Na 15 minuten nam VHK wat meer initiatief en met snel counter voetbal kreeg VHK de meeste kansen om te scoren. Uiteindelijk werd het in de 20e minuut van de wedstrijd 0-1 door een doelpunt van VHK. In de 2e helft had BAS de wedstrijd meer onder controle. Er was meer controle op het middenveld en voor het doel van VHK werden de aanvallers van BAS steeds gevaarlijker. In de 53e minuut scoorde Danny Maassen dan ook verdiend de gelijkmaker. In het verdere verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Echter door goed keeperswerk van beide kanten en het slordig omgaan met de kansen van de aanvallers is de eindstand 1-1 gebleven.
Na een week van veel geregel is de kop er dan toch af. Trainer Marcel Boelen gaf na de wedstrijd aan dat hij zeer tevreden kan terugkijken op de eerste trainingsweek na de winterstop gegeven de omstandigheden. Volgende week wordt er een wedstrijd gespeelt in Marknesse tegen SVM. Of deze wedstrijd daar doorgaat zal van de weersomstandigheden afhangen. Mogelijk dat er weer nieuwe alternatieven worden gevonden op een kunstgrasveld als de weersomstandigheden niet verbeteren. Voor de vaste supporter een advies, volg de BAS site. Middels deze site wordt u op de hoogte gehouden waar de wedstrijd wordt gespeeld.