BAS 1 6 - 1 (3 - 1) SVM 1
Vriendschappelijke wedstrijd
23-1-2010, 14:30 uur

Vrijdag verliezer, zaterdag winnaar!

Was BAS vrijdagavond nog de grote verliezer bij de sportverkiezing van het jaar van de gemeente Dronten, zaterdagmiddag werd er toch weer dik met 6-1 gewonnen van Sport Vereniging Marknesse (SVM).

Met drie sportnominaties van het jaar 2009 vertrok BAS voetbal met een goed gevoel vrijdagavond naar de Meerpaal waar de sportverkiezing van het jaar van de gemeente Dronten werd georganiseerd. Het eerste elftal van BAS was genomineerd als sportploeg van het jaar, de trainer van BAS 1 seizoen 2009, Rob Ton, was genomineerd als trainer van het jaar en Gerjan Westerhof, speler van het eerste team, was genomineerd als sportman van het jaar. Je zou toch verwachten dat er minimaal één van de drie nominaties verzilverd zou kunnen worden. Echter zoals dat heet bij de Oskar nominaties in de filmwereld was BAS vrijdagavond de grote verliezer van de avond omdat er niet één prijs gepakt werd. In de sportkantine van BAS, zaterdag na het evenement, was de teleurstelling en het ongeloof nog goed af te lezen op de gezichten van de BAS aanhang. Sommige supporters spraken zelf van onrecht wat BAS is aangedaan. Toch willen de staf en de spelers van de eerste selectie, ondanks de teleurstelling, de vaste supportersgroep van BAS (de D.A.C.) en alle overige belangstellenden bedanken voor de ondersteuning door opnieuw aanwezig te zijn bij dit sportevenement.

Redelijk gelijk op
De teleurstelling heeft bij de spelers en staf van de eerste selectie niet lang geduurd. Zaterdag stond de oefenwedstrijd tegen SVM uit Marknesse alweer op het programma en is na vrijdagavond de knop snel weer omgezet naar deze wedstrijd toe. Na een week goed te hebben getraind op een goed trainingsveld kon trainer Marcel Boelens nog steeds niet over een volledige selectie beschikken. Jay Hoft en Corne Op t’Hof zijn weer helemaal terug maar Gerben Schalen en Martijn Steenbeek kampen nog met een hardnekkige blessure. Verder waren Bas de Raat en Danny Maassen nog op vakantie en was Jeroen Boshuizen zo teleurgesteld van de sportverkiezing van het jaar dat hij zaterdag ziek in bed lag. Om 14.30 uur mocht SVM de aftrap nemen. In het eerste 10 minuten was het SVM dat de meeste kansen kreeg om de scoren te openen. Met snelle combinaties en listige steekpasses werd de BAS verdediging onder druk gezet en kwamen de aanvallers van SVM gevaarlijk voor het BAS doel. Na 10 minuten gespeeld te hebben pakte BAS de wedstrijd weer op. Geholpen door een doelpunt van Mark Schaap in de 11e minuut kantelde de wedstrijd meer in het BAS voordeel. In de 25e minuut resulteerde dat in de 2-0 door een doelpunt van Bjorn Rellum. Na dit doelpunt gaf SVM meer gas waardoor er ook voor de aanvallers van SVM meer kansen kwamen. Dit resulteerde in de 35 minuut tot de 2-1. De aansluitingstreffer was een feit en BAS was gewaarschuwd. Uiteindelijk was het Stefan Tolhoek die in de 44e minuut de ruststand van 3-1 op het scorebord zette.

BAS zet tandje bij
In de rust werden Rolf de Jong en Corne op t’Hof gewisseld voor twee nieuwelingen, Gabby Maduro en Fatos Azemi. Deze twee 2e elftal spelers speelde zeer verdienstelijk. Mede door hun inbreng werd het 4e doelpunt van BAS ingeleid. Na een voorzet van rechts van Fatos Azemi was het killer Jay Hoft die de 4-1 in de 53e minuut in de touwen schoot. In de 2e helft liet BAS zien dat er na de winterstop volop is getraind. Het conditiepeil is in orde en op conditie had BAS net als vorige week tegen VHK de tegenstander in zijn greep. In de 57e minuut scoorde Bjorn Rellum zijn tweede doelpunt van de middag en was de stand op 5-1 gezet. In de 64e minuut was het opnieuw Jay Hoft die liet zien dat hij hot en weer helemaal terug is. Hij scoorde uiteindelijk de 6-1 wat tevens de eindstand van deze middag was. BAS kon tevreden terug kijken na wederom een goede trainingsweek. Toch verlangd trainer Marcel Boelens naar weer een complete selectie. Als de vakantiegangers weer terug zijn kan BAS pas echt laten zien waar het staat. Voorlopig moeten we het eerst nog doen met vriendschappelijke wedstrijden. Volgende week staat de wedstrijd Swift-BAS op het programma. Mogelijk dat er een andere tegenstander gezocht moet worden omdat Swift bij goede weersomstandigheden competitieverplichtingen heeft. Op zaterdag 6 februari zal het voor BAS ook weer menens worden. Dan staat de competitiewedstrijd tegen Vierhouten op het programma. Voor de vaste supporter van BAS volg de BAS site. Op de BAS site wordt aangegeven waar en wanneer de eerste selectie weer moet voetballen.

Webredactie BAS Voetbal/ Ruthger Steenbeek.

BAS 1 - SVM 1: 6 - 1 (3 - 1)

11' doelpunt 1 - 0  Mark Schaap (-)
25' doelpunt 2 - 0  Bjorn Rellum (-)
35' doelpunt 2 - 1
44' doelpunt 3 - 1  Stefan Tolhoek (-)

53' doelpunt 4 - 1  Jay Hoft (Fatos Azemi)
57' doelpunt 5 - 1  Bjorn Rellum (-)
64' doelpunt 6 - 1  Jay Hoft (-)