Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Nuttige oefenwedstrijd eindigt in verlies

Na vorige week niet te hebben gespeeld tegen Swift, omdat de weersomstandigheden opnieuw niet meewerkten is er afgelopen zaterdag toch weer gevoetbald door BAS 1.

Aanvankelijk stond de competitiewedstrijd Vierhouten – BAS op het programma. Maar door de slechte weersomstandigheden had de KNVB het hele competitieprogramma er uitgegooid waardoor er ijlings opnieuw een oefenwedstrijd geregeld moest worden.

Goud waard
Na opnieuw overleg met onze wedstrijdsecretaris Hans Custers is het toch weer gelukt een wedstrijd te regelen in Zwolle op kunstgras tegen een oude bekende van BAS, Zwolsche Boys. Het is dan ook niet onterecht dat trainer Marcel Boelens in de kleedkamer onze wedstrijdsecretaris complimenteerde dat hij altijd weer bereid is zich in te spannen om de selectie toch maar weer te laten voetballen. Vrijwilligers die meedenken ten goede van de club zijn goud waard.

Niet op sterkte
In de afgelopen week heeft de selectie ondanks de slechte weersomstandigheden toch goed kunnen trainen. Dinsdag is er aan de conditie gewerkt in de sportschool Joy4Live en donderdag is er op goede delen van het trainingsveld gewoon getraind.
Zaterdagmiddag kon BAS nog steeds niet op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd tegen Zwolsche Boys beginnen. Gerben Schalen en Martijn Steenbeek zijn nog geblesseerd, Jay Hoft lag met een griep thuis in bed, Bjorn Rellum lag met zijn familie in de zon op het strand van Zandvoort en Danny Maassen was net terug van de wintersport en startte niet in de basis.

Goed keeperswerk
Op een goed bespeelbaar kunstgras in Zwolle werd om 14.30 uur gestart met de wedstrijd. BAS startte dit keer goed. Was het in de vorige oefenwedstrijden nog zo dat de tegenstander het initiatief nam in het begin van de wedstrijd, dit keer ging de wedstrijd gelijk op. Met goed positiespel van BAS kreeg Zwolsche Boys niet veel grip op de wedstrijd. De beste kansen om te scoren kreeg Zwolsche Boys wel. Echter door goed keeperswerk van doelman Dekker bleef de stand nog steeds 0-0.

Positiespel
Uiteindelijk opende Zwolsche Boys in de 20e minuut de score. Even werd de spits van Zwolsche Boys losgelaten door de verdediging van BAS waardoor het 1-0 werd. Na dit doelpunt pakte BAS de wedstrijd goed op. Opnieuw met goed positiespel kreeg BAS de wedstrijd meer in handen en creëerde hiermee ook kansen. In de 34e minuut scoorde Jeroen Boshuizen na een goed opgezette aanval terecht de 1-1. Toch was het Zwolsche Boys die in de 45 minuut de ruststand van 2-1 op het score bord zette.

Tweede helft
Na wat omzettingen in de rust - Rolf de Jong mocht nu plaats nemen op de bank, Mart Sweep ging rechtsachter spelen en Bas de Raat kwam in het veld voor de rechts half plek - ging BAS met goede bedoelingen beginnen aan de 2e helft. Ook in het eerste kwartier van de 2e helft ging de wedstrijd gelijk op. Toch kreeg Zwolsche Boys de beste kansen om te scoren maar een doelpunt bleef uit.

Blessure
De wedstrijd keerde in de 63e minuut. Verdediger Mart Sweep verdraaide zijn knie in een verdedigende actie. De wedstrijd werd direct stil gelegd voor verzorging. De blessure leek zo ernstig dat Mart met een brancard van het veld werd gedragen. Mogelijk dat dit moment veel indruk bij de spelers van BAS achter liet maar vanaf dat moment was het Zwolle wat het beste van het spel had in het verloop van de 2e helft. Dit leidde uiteindelijk tot een score van Zwolsche Boys en de eindstand 3-1. Na met Mart naar een huisartsenpost in Zwolle te zijn geweest lijkt de knieblessure mee te vallen. Waarschijnlijk een paar weken rust waarna Mart kan de trainingen weer kan hervatten.

Vooruitblik
Zo is er weer een week voorbij gegaan waarin de selectie nuttig bezig is geweest. Gezien de weersverwachtingen komende week zal weer veel creativiteit gebruikt moeten worden om opnieuw goed te trainen. Echter met hulp van welwillende vrijwilligers zal dit opnieuw gaan lukken. Volgende week staat een oefenwedstrijd tegen Owios uit Oldebroek op het programma. Volg de BAS site en u wordt op de hoogte gehouden wat en waar de 1e selectie gaat spelen.

Webredactie BAS Voetbal / Ruthger Steenbeek

Jeroen Boshuizen

ZWOLSCHE BOYS 1 - BAS 1: 3 - 1 (2 - 1)

20' doelpunt 1 - 0
28' doelpunt 1 - 1  Jeroen Boshuizen (-)