Vierhouten'82 1 0 - 1 (0 - 0) BAS 1
3-4-2010, 14:30 uur
Sportpark De Wiltsangh, Nunspeet

Gerechtigheid bestaat toch, 0 - 1 in Vierhouten

Na twee tumultueuze wedstrijden waaruit BAS maar 1 punt heeft overgehouden moest BAS afgelopen zaterdag naar Vierhouten. Op papier moest het mogelijk zijn om daar 3 punten weg te halen maar met de ervaringen van de laatste twee wedstrijden was men er niet helemaal gerust op.

Door de schorsingen van Gerben Schalen, Robbie Bartels en Jeroen Boshuizen en de aanhoudende blessure van Jay Hoft moest trainer Marcel Boelens opnieuw een beroep doen op een aantal 2e elftal spelers. Gaby Maduro, Gerjan en Marco Westerhof waren deze middag uitgenodigd om het eerste elftal te versterken en de gebroeders Westerhof startten gelijk in de basis. Op de reserve bank zaten, van een blessure teruggekomen Bas de Raat en naast hem op de bank Corné op 't Hof, Nabiel Essaddouqi, Gaby Maduro en uiteraard onze reserve keeper Kees Lozekoot. Zo kon BAS op volle sterkte aan de wedstrijd beginnen die onder leiding stond van scheidsrechter Van den Bosch uit Zwolle.
Voor de wedstrijd had trainer Boelens de selectie aangegeven er even aan gedacht te hebben om met 9 man te starten omdat in de laatste twee wedstrijden is gebleken dat de vechtlust met 9 spelers optimaal wordt in de selectie. Echter hij vertrouwde erop dat de selectie nu ook met 11 man deze scherpte en vechtlust zou hebben dus zijn er gewoon 11 basisspelers opgesteld. Met good old Gerjan Westerhof in de spits kwam de nostalgie bij veel BAS supporters weer even terug.
BAS startte de wedstrijd scherp zoals door de trainer werd verwacht. Scherp en gecontroleerd kwam BAS ongeschonden het eerste kwartier door. In de 10e minuut leidde deze scherpte al tot een doelpunt van Fatos Azemi. Maar de grensrechter van Vierhouten was deze middag te scherp want deze gaf aan dat Azemi op het moment van spelen buitenspel stond. Volgens velen langs de kant was dit echt niet waar maar de scheidsrechter volgde het signaal van de grensrechter zodat dit feestje niet door ging. BAS bleef het de hele eerste helft proberen. Zo kwamen er veel doelkansen maar werd het veldoverwicht niet in doelpunten uitgedrukt. Een kaats van Gerjan Westerhof op zijn broer Marco Westerhof had in de 18e minuut dan wel de 0-1 moeten worden. Maar doelman Pluim van Vierhouten was deze middag in topvorm en werkte niet erg mee. Naar mate de eerste helft vorderde werd het spel van BAS wel slordiger. De eindpass kwam vaak net niet aan en spelers hadden moeite de bal snel onder controle te krijgen. Natuurlijk had het slechte veld hier debat aan maar gezien de krachtsverhouding in het veld mocht dit geen excuus zijn dat een doelpunt van BAS uitbleef. Aan het einde van de 1e helft kreeg Danny Maassen nog een opgelegde kans door alleen voor de keeper te komen maar ook Maassen kon niet scoren. Zo was de ruststand nog steeds 0-0 en heeft Vierhouten niet één kans gehad en had BAS welgeteld 9 kansen waaruit echt een doelpunt had kunnen vallen.

Na de rust startte BAS met de zelfde basisspelers als in de eerste helft en had Vierhouten twee wissels toegepast. Met meer lengte in de voorhoede wilde Vierhouten het doel van Martijn Dekker ook wel eens bestoken. In de 50e minuut van de wedstrijd kwam Vierhouten dan ook gevaarlijk dicht bij het doel van BAS. Maar de nieuw ingebrachte spits van Vierhouten schoot de bal hard naast de linker doelpaal. Dit was de eerste en eigenlijk ook de enige kans van de wedstrijd die Vierhouten heeft gehad. Echter in het eerste deel van de 2e helft speelde BAS opnieuw slordig. BAS had wel de controle over de wedstrijd maar kon dat belangrijke doelpunt nog steeds niet maken. In de 61e minuut werd er aan BAS zijde dan ook gewisseld om toch iets nieuws te forceren. Gaby Maduro kwam in het veld voor Fatos Azemi en Bas de Raat kwam in het veld voor Rolf de Jong. Net als vorige week tegen EFC was het inbrengen van Gaby Maduro het breekpunt van de wedstrijd. Vanuit het middenveld bediende hij met zijn goede voetbaltechniek en zijn overzicht de spitsen van BAS en kwamen er nieuw scoringskansen. In de 68e minuut leek het dan ook raak te zijn. Een steekpass naar links op Gerjan Westerhof die hard uithaalde en de bal via de keeper van Vierhouten over de doellijn zag gaan. Althans dat dacht heel BAS echter een verdediger van Vierhouten haalde de bal van of achter de doellijn weg waardoor de grensrechter van Vierhouten aangaf dat de bal niet over de doellijn was gegaan. Ook deze actie van de grensrechter werd door de scheidsrechter overgenomen en dus was de stand nog steeds 0-0. Mensen die achter het doel hebben gestaan hebben na de wedstrijd verklaard dat de bal toch echt over de doellijn was geweest en dat de grensrechter onterecht had aangegeven dat de bal niet over de doellijn was gegaan.
Toch bleef BAS na dit omstreden moment het hoofd koel houden en werd opnieuw een tandje bijgezet om toch die overwinning af te dwingen. In de 76e minuut van de wedstrijd was het dan toch raak. Nadat Gaby Maduro op het middenveld de bal van zijn tegenstander had veroverd ging hij zelf een solo aan en belandde tot in de 16 meter van de tegenstander. Hij tikte de bal naar links op de vrijstaande Gerjan Westerhof die verwoestend uithaalde en de 0-1 op het scorebord zette.
Met nog 14 minuten te spelen had BAS dan toch gekregen waar het de hele wedstrijd recht op had. In de 79e minuut is Nabiel Essaddouqi nog in het veld gekomen voor Danny Maassen maar de wedstrijd was gespeeld. BAS controleerde de wedstrijd en Vierhouten had geen antwoord meer. Na precies 90 minuten voetbal floot scheidsrechter Van den Bosch dan ook af en waren de drie punten binnen. Gezien de wedstrijd meer dan verdiend. Uw verslaggever heeft het aantal doelkansen in deze wedstrijd geturfd en dan heeft BAS 15 echte doelkansen gehad en Vierhouten maar 1. De 0-1 is dan ook nog maar een schrille afspiegeling van het hele wedstrijd verloop.

Volgende week mag BAS het opnieuw gaan proberen in een uitwedstrijd. Zeewolde is de tegenstander en de wedstrijd begint in Zeewolde om 18.00 uur. Een prachtige tijd voor de BAS supporters die dan weer massaal (net als in Vierhouten) voor BAS naar de wedstrijd komen. Ook jullie steun kunnen we goed gebruiken. Door de overwinning op Vierhouten is BAS weer naar die belangrijke 4e plaats in de competitie geklommen en is de wedstrijd tegen Zeewolde opnieuw van groot belang deze winnend af te sluiten.

Ruthger Steenbeek

Gerjan Westerhof

VIERHOUTEN'82 1 - BAS 1: 0 - 1 (0 - 0)

76' doelpunt 0 - 1  Gerjan Westerhof (Gabi Maduro)