BAS 1 - Harde 't 1 : 2-2

BAS 1 2 - 2 (0 - 2) Harde 't 1
8-5-2010

BAS haalt nacompetitie na 2-2 tegen ‘t Harde

Zaterdag j.l. heeft BAS met een 2-2 gelijkspel tegen ’t Harde nacompetitie gehaald voor promotie naar de 2e klasse ten koste van DSV uit Doornspijk. DSV won zelf met 1-2 van Vierhouten maar kwam uiteindelijk 1 doelpunt te kort om een beslissingswedstrijd tegen BAS te forceren.

Deze middag moest het dan allemaal gaan gebeuren. Na een geweldig seizoen en als promovendus in het eerste jaar in de 3e klasse al mee te doen voor de hoofdprijzen kon zaterdagmiddag tegen 't Harde nacompetitie worden gehaald. In de voorbespreking van de wedstrijd gaf trainer Marcel Boelens aan te verwachten dat DSV gewoon van Vierhouten zou winnen wat betekende dat alleen een overwinning op ´t Harde plaatsing voor nacompetitie zou garanderen. Na een week met een complete groep te hebben kunnen trainen was de gehele selectie van 18 man beschikbaar. Op de bank moesten plaatsnemen Fatos Azemi, Jay Hoft, Nabiel Essaddouqi, Corné op 't Hof en Rolf de Jong en Martijn Steenbeek die beiden al een wedstrijd met het 2e elftal in de benen hadden. Onder leiding van scheidsrechter Compagner en met veel publieke belangstelling mocht ´t Harde om half drie de aftrap nemen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd tastten beide ploegen even af wat de tactiek van de tegenstander zou zijn. Duidelijk was wel dat ´t Harde geen cadeautjes zou weggeven en vol voor de winst ging. In de 13e minuut van de wedstrijd was het dan ook ´t Harde dat de openingstreffer maakte. Uit een vrije trap van links van het veld werd de bal tussen de twee palen geplaatst waarna een aanvaller van ´t Harde hard de bal met zijn hoofd in de touwen kopte. Al snel in de wedstrijd nam ´t Harde de leiding en begonnen al wat donkere wolken voor BAS boven de wedstrijd te verschijnen. In de 25e minuut van de wedstrijd werd het allemaal nog wat erger doordat ´t Harde opnieuw scoorde nu uit een voorzet vanaf links. De bal kwam bij de vrijstaande aanvaller Van de Schootbrugge die geen moment twijfelde en de 0-2 in de touwen joeg. BAS moest na dit doelpunt proberen de schade weer te herstellen en toch weer snel tegen te scoren om zo nog in de wedstrijd te blijven. Om toch meer druk te zetten op de verdediging van ´t Harde wisselde trainer Marcel Boelens in de 31e minuut van de wedstrijd middenvelder Robbie Bartels voor aanvaller Fatos Azemi. Ook na deze wissel was het ´t Harde dat in deze fase van de wedstrijd het beste spel had. BAS had tot de rust moeite het doel van de tegenstander te vinden en uiteindelijk zou de 0-2 ook de ruststand zijn.

In de rust heeft trainer Boelens de jongens aangegeven in zichzelf te blijven geloven en te blijven zoeken naar een snelle aansluitingstreffer. Echter met de wetenschap dat DSV met een 0-1 voorsprong de rust in was gegaan, stonden veel koppies van onze jongens op omweer. In de rust werd middenvelder Mark Schaap gewisseld en kwam aanvaller Jay Hoft voor hem in het veld. Met een aantal omzettingen in het elftal moest BAS proberen de schade te herstellen om nog uitzicht op nacompetitie te blijven houden. Maar ook in de eerste 20 minuten van de 2e helft was het ´t Harde wat het beste van het spel liet zien. Martijn Dekker moest een aantal malen in actie komen en hield BAS door een paar goede reddingen nog in de wedstrijd. Gaande de 2e helft kreeg BAS wel wat meer vat op het spel van ´t Harde. In de 63e minuut van de wedstrijd leverde dat zowaar de 1-2 op. Uit het middenveld kreeg Rodney Baidjoe de bal in de voeten en deze kon zomaar alleen door op de keeper. Uit een kluts van een been van een verdediger van´t Harde bleef Rodney balbezit houden en prikte de 1-2 in de touwen. Volgens velen om het veld hing er een buitenspelluchtje aan dit doelpunt maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt goed. Gelijk met het doelpunt van BAS kwam van Vierhouten het bericht dat het bij Vierhouten-DSV gelijk was geworden waardoor BAS ineens weer perspectieven kreeg voor nacompetitie. BAS begon er ineens weer in te geloven en kreeg één minuut na de 1-2 ook al de kans op de 2-2. Direct na de aftrap van ´t Harde begon BAS te jagen en veroverde direct de bal. Deze kwam bij de mee opgekomen Tolhoek die zowaar de 2-2 op de schoen had liggen. Helaas schoot hij de bal enkele centimeters naast de paal waardoor het nog steeds 1-2 bleef. Drie minuten later was het bijna weer raak. Uit een voorzet vanaf links kopte opnieuw Stefan Tolhoek de bal net langs de verkeerde kant van de doelpaal. De wedstrijd was helemaal opengebroken en de spanning was om te snijden. In de 70e minuut werd Nabiel Essaddouqi ingebracht voor de moegestreden Jeroen Boshuizen. Tien minuten later bleek dat trainer Marcel Boelens weer een gouden wissel had toegepast. BAS mocht een vrije trap nemen op het middenveld. Terwijl ´t Harde nog bezig was de ploeg neer te zetten nam Nabiel Essaddouqi de vrije trap snel. De bal kwam bij Jay Hoft en deze bedacht zich geen moment en ronde deze kans met een gaaf doelpunt af en was de 2-2 een feit. Was BAS vorige week tegen VIOS nog zelf het slachtoffer door bij een vrije trap niet goed op te letten en zo een tegendoelpunt te moeten incasseren, nu gebruikte BAS hetzelfde wapen als toen VIOS en het was gelijk prijs. Zo zie je maar weer dat onze selectie snel leert van zijn eigen fouten in het verleden en deze eigen fouten nu gebruikt als wapen tegen de tegenstander. Met nog 10 minuten te spelen en een 1-1 stand in Vierhouten had BAS plaatsing voor nacompetitie weer geheel in eigen hand. Na 5 minuten blessuretijd te hebben bijgeteld floot de goed leidende scheidsrechter Compagner af en was het voor BAS wachten op de uitslag in Vierhouten. Omdat DSV in de blessuretijd nog de 1-2 scoorde was het nog wel even spannend. Echter omdat BAS nog met een beter doelgemiddelde had van 1 doelpunt en de stand in Vierhouten niet meer veranderde kon BAS feest vieren omdat het zich heeft geplaatst voor nacompetitie.

In de kleedkamer was het dan ook een uitgelaten stemming. In de rust geloofde eigenlijk niemand er meer in dat BAS zich zou plaatsen. Door een aantal omzettingen in het elftal en tactische wissels toe te passen en de hulp van Vierhouten was de kroon vanmiddag dan toch nog op het werk gezet. Na de wedstrijd is er in de kantine nog veel nagepraat. Vast staat dat BAS dit seizoen een geweldige prestatie heeft geleverd en dat het sprookje nog steeds niet over is.

Woensdag 12 mei om 20.00 uur speelt BAS alweer de 1e wedstrijd voor de nacompetitie. Tegenstander is Dodewaard de nummer 4 uit de 3e klasse A. Zaterdag 15 mei is de return in Dodewaard. De winnaar van deze twee wedstrijden moet dan nog spelen tegen de winnaar van de twee wedstrijden ´t Harde - ESA uit Arnhem. De verliezers van deze wedstrijden zijn uitgespeeld. Woensdagavond dus opnieuw een grote wedstrijd. Vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen DUNO was er erg veel BAS publiek. Uiteindelijk gaf het vele publiek de doorslag in toen een grote overwinning voor BAS. Laten we hopen dat het nu weer net zo zal gaan.

Ruthger Steenbeek

Rodney Baidjoe

Jay Hoft

BAS 1 - HARDE 'T 1: 2 - 2 (0 - 2)

13' doelpunt 0 - 1
25' doelpunt 0 - 2

63' doelpunt 1 - 2  Rodney Baidjoe (Stefan Tolhoek)
80' doelpunt 2 - 2  Jay Hoft (Stefan Tolhoek)