7-8-2010, 14:30 uur

BAS 1 oefent tegen Stroe

Zaterdag j.l. is de bal weer gaan rollen voor BAS 1. Na een kleine week getraind te hebben met een nog niet complete selectie heeft onze 1e selectie een eerste oefenwedstrijd gespeeld thuis tegen een oude bekende “Stroe” uit het gelijknamige dorp op de Veluwe.

Selectie aangevuld
Door vakantieperikelen kon trainer Boelens nog niet over een complete selectie beschikken. Na een kleine week lekker getraind te hebben hadden de jongens er zichtbaar zin in om weer te gaan voetballen, volgens trainer Marcel Boelens. Tegenstander Stroe, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse, was gelijk een tegenstander van formaat en zo kon de krachtsverhouding in de eerste wedstrijd direct worden getest. Door het vertrek in de zomerperiode van 3 voorhoedespelers bij BAS heeft de aanval aan kracht moeten inboeten. Mede daardoor is versterking gezocht uit eigen gelederen en is Rick Aernaudts uit de A selectie toegevoegd en is Ronald Hulsker uit de 2e selectie doorgeschoven naar de eerste selectie. Verder is de gehele selectie waar het vorig seizoen mee is geëindigd, in tact gebleven. Met nog een enige fantasieopstelling, door een niet complete selectie, is er zaterdag dan toch gestart en is de bal weer gaan rollen.

Stroe sterk vanaf het begin
Stroe nam de wedstrijd erg serieus op en liet van het begin af aan zien dat het deze middag perse wilde winnen. Mede door die instelling stond BAS in de 1e minuut al tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Ook in het veld was het Stroe die de meeste agressie liet zien. Er werd vel gevochten met soms harde acties om de bal in eigen bezit te krijgen. Soms waren de acties zo vel dat de scheidsrechter in moest grijpen met een gele kaart. Uiteindelijk kwam Stroe na een half uur spelen wat makkelijk op een 0-2 voorsprong. Een voorzet vanaf links werd door de BAS verdediging verkeerd weggewerkt waardoor de spits van Stroe de bal makkelijk tegen de touwen kon schieten. 0-2 was ook dan ook de ruststand en was gezien het wedstrijdbeeld ook verdiend.

Fatos scoort uiteindelijk toch
Na de rust heeft trainer Boelens enkele wijzigingen in het elftal van BAS doorgevoerd. Aanvankelijk ging de wedstrijd na de rust gelijk op. Stroe was nog wel gevaarlijk en raakte in de eerste 10 minuten van de 2e helft nog het houtwerk. Echter met de inbreng van Fatos Azemi aan BAS zijde kwamen door zijn snelheid ook voor BAS meer scoringskansen. Veel geluk had Fatos niet. Tot twee keer toe raakte ook hij het houtwerk en bleef de achterstand lang 0-2. Uiteindelijk liep Stroe toch nog uit naar 0-4. Zo blijkt weer als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Fatos nog wel loon naar werk. Opnieuw door zijn snelheid maakte hij dan toch zijn doelpunt en was de eer gered voor BAS en was de eindstand 1-4.

Te sterk
Uiteindelijk kon worden vastgesteld dat Stroe in deze fase van het seizoen nog een te sterke tegenstander was en dat zij gezien het wedstrijdverloop verdiend hebben gewonnen. Al met al was deze partij voor BAS een nuttige wedstrijd en is zichtbaar geworden waar de komende weken in de trainingen nog moet worden bijgeschaafd.

Oefenen en bekeren
Volgende week mag BAS het opnieuw gaan proberen in een thuiswedstrijd tegen SVI uit Zwolle. Ook dit is een oefenwedstrijd. Dinsdag 17 augustus moet BAS de eerste bekerwedstrijd spelen, uit tegen IJVV in IJsselmuiden, waarna het zaterdag 21 augustus opnieuw thuis vriendschappelijk speelt tegen Zwolsche Boys. De echte voetballiefhebber en vaste supporters komen wat dat betreft weer helemaal aan hun trekken.

Ruthger Steenbeek

Fatos Azemi

BAS 1 - STROE 1: 1 - 4 (0 - 2)

2' doelpunt 0 - 1
38' doelpunt 0 - 2

64' doelpunt 0 - 3
82' doelpunt 0 - 4
86' doelpunt 1 - 4  Fatos Azemi (-)