21-8-2010, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Opnieuw klein verlies tegen 2e klasser

BAS heeft opnieuw een klein verlies moeten incasseren tegen een oude bekende Zwolsche Boys.

Zwolsche Boys speelt komend seizoen in de 2e klasse. Na samen met BAS in het seizoen 2008-2009 te zijn gepromoveerd naar de 3e klasse zijn de Boys direct een jaar later opnieuw gepromoveerd naar de 2e klasse. Dit succes geeft aan welke inspiraties deze club heeft en was Zwolsche Boys opnieuw een tegenstander van formaat.
Jeroen Boshuizen was net weer van vakantie terug gekomen en sloot deze middag weer op de bank aan. Alleen Rolf de Jong was deze middag nog niet beschikbaar omdat hij nog op vakantie is. Onder warme en broeierige omstandigheden begon de wedstrijd om 14.30 uur. In de beginfase was het BAS die het initiatief nam en ook het beste van het spel liet zien. Dit leiden al in de 10e minuut tot een doelpunt van Fatos Azemi. Aan dit doelpunt zat wel een buitenspelluchtje maar de scheidsrechter gaf BAS het voordeel van de twijfel en zo was de stand binnen een kwartier spelen 1-0.
Gaande de tweede helft zakte het spel verder weg naar een bedenkelijk niveau. Dat gold ook voor Zwolsche Boys. Gevaarlijk zijn ze eigenlijk niet geweest. In de 25 minuut moet keeper Martijn Dekker een dwarrelschot nog wel met de voeten verwerken maar verder is de BAS verdediging weinig in problemen gekomen. Ook de Boys grossierde in onnodig balverlies waardoor BAS in de 1e helft het beste van het spel had laten zien. Omdat BAS verzuimde de 2-0 te scoren was uiteindelijk de ruststand 1-0.
Met veel goede bedoelingen en inspiraties zijn de beide ploegen aan de tweede helft begonnen. De Boys hadden een aantal wissel doorgevoerd en voor BAS waren de achterhoedespelers Theo Scholten en Bas de Raat vervangen door Corne op t’Hof en Rick Aernaudts. In de tweede helft was het Zwolle welk het initiatief nam. Vanaf de 1e minuut in de 2e helft zette de Boys druk op het BAS doel. Dit leiden in de 60e minuut van de wedstrijd uiteindelijk tot een doelpunt. Onnodig balverlies van BAS in de voorhoede buiten Zwolle erg goed uit. Met een snelle counter werd de BAS verdediging uit elkaar gespeelt en was de 1-1 een feit.
Beide ploegen grossierden ook in de 2e helft in verkeerde passes en in onnodig balverlies. Het spelniveau zakte in de 2e helft af naar een bedenkelijk niveau. Uiteindelijk was het Zwolsche Boys die deze middag toch met de winst naar huis ging door dat in de 78e minuut de 1-2 op het scorebord werd gezet. Vlak voor dit doelpunt in de 70e minuut moest aanvaller Ronald Hulsker nog worden vervangen door Nabiel Essaddouqi. Het ziet er naar uit dat Ronald een ernstige enkelblessure heeft en is deze middag dan ook nog naar de huisarts geweest om de schade op te nemen. Na 90 minuten spelen vond de scheidsrechter het wel welletjes en was het laatste fluitsignaal een welkome verlossing in dit warme en broeierige weer. Opnieuw een klein verlies van 1-2.

Komende dinsdagavond speelt BAS zijn 2e bekerwedstrijd thuis tegen SV Zwolle. De wedstrijd begint om 20.00 uur en dan zal het zeker niet zo warm zijn als deze middag. Mogelijk dat BAS dan ook weer het goede spelniveau oppakt wat ze de laatste weken hebben laten zien. Kunst is deze wedstrijd gauw vergeten, leren van de fouten die deze middag zijn gemaakt en zich richten op de wedstrijd van komende dinsdag. Hopen dat er dinsdagavond meer supporters langs de lijn staan dan afgelopen zaterdag. Onze ploeg verdient meer publiek.