VVOP 1 3 - 1  BAS 1
4-9-2010
De Roeleneng, Roelenengweg 37 Voorthuizen

Valse competitiestart BAS

Afgelopen zaterdag heeft BAS zijn eerste wedstrijd in de competitie 2010-2011 met 3-1 verloren. Tegenstander VVOP uit Voorthuizen troefde BAS op alle fronten af.
Aan het weer heeft het deze middag niet gelegen. Volop zon en geen wind en een aangename temperatuur voor spelers en supporters waren de ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

Trainer Marcel Boelens kon vrijwel over een complete selectie beschikken. Alleen Ronald Hulsker kampt nog met een blessure uit de voorbereiding maar verder was iedereen fit.

Hobbelig
Om half drie gaf de scheidsrechter het sein voor het beginsignaal. BAS probeerde vanaf begin af aan de wedstrijd te dicteren. Echter veel passes kwamen niet goed aan. Mogelijk dat het hobbelige veld in Voorthuizen hier debet aan was. Na een 10 minuten spelen nam VVOP het initiatief in de wedstrijd over. Met name op het middenveld werd er door VVOP goed gecombineerd en werden de duels veelal door VVOP gewonnen. Positioneel stond VVOP beter dan BAS en zo nam VVOP langzaam het initiatief in handen.

Balverlies
Aanvankelijk creëerden beide ploegen weinig kansen en hadden beide doelmannen in de eerste 25 van de wedstrijd weinig te doen. Het eerste doelpunt werd dan ook ingeleid door slordig balverlies van BAS op het middenveld. Door een mislukte kaats van de bal op het middenveld van BAS werd de bal rap door een speler van VVOP veroverd. Deze speelde de bal snel naar de doorgebroken speler op links. Doelman Dekker kwam snel uit zijn doel maar miste de bal waardoor de bal vrij voor het doel kwam te liggen en door de rechterspits van VVOP werd ingeschoten. Zo kwam BAS na 27 minuten spelen door eigen fouten op een 0-1 achterstand. Ook het 2e doelpunt van de wedstrijd was een cadeautje. Achterspeler Theo Scholten kreeg een toegespeelde bal niet onder controle waardoor de spits van VVOP de bal veroverde en ongehinderd op Doelman Dekker af ging en zo makkelijk de 2-0 maakte. Twee fouten en gelijk 2-0 achter was het resultaat van de 1e helft. Veel meer kansen zijn er door beide ploegen niet gecreëerd in de 1e helft.

Counter
Na rust kwam Gerben Schalen voor Corné op 't Hof in het veld en werd Danny Maassen vervangen voor Jeroen Boshuizen. Beide spelers vielen goed in en even leek het erop dat BAS het initiatief in handen kreeg om snel de aansluitingstreffer te maken. Helaas was dat maar van korte duur. Ook in de 2e helft werden er veel te veel duels verloren en werd er onzorgvuldig gespeeld waardoor passes niet aankwamen. In de 65e minuut was het dan toch weer VVOP die wel het doel konden vinden. Na opnieuw balverlies op het middenveld kon VVOP met een snelle counter de 3-0 laten aantekenen.

Eer gered
Het was uiteindelijk Jeroen Boshuizen die in de 80e minuut van de wedstrijd de eer van BAS redde. Uit een aanval schoot hij de 3-1 in de touwen en zou een slotoffensief de wedstrijd nog spannend kunnen maken. Nabiel Essaddouqi werd nog gewisseld voor Rolf de Jong maar veel zou het niet uitmaken. Het slotoffensief bleef uit en was het VVOP die na 90 minuten verdiend de volle winst in de zak mocht steken.

Beker a.s. dinsdag
Een teleurstellende uitslag voor BAS zeker gezien het trainingsniveau van de laatste weken. Daarop maar snel deze wedstrijd vergeten en de draad weer oppakken komende dinsdag als er voor de beker thuis tegen SV Zwolle moet worden gespeeld. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Komende zaterdag speelt BAS thuis de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Hoevenlaken. De wedstrijd begint om 14.30 uur en ook hier bent u weer van harte welkom.