BAS 1 1 - 0  Zwolle SV 1
Bekerwedstrijd
7-9-2010

Goed BAS in bekerwedstrijd tegen SV Zwolle

BAS heeft zich afgelopen dinsdagavond prima hersteld in de bekerwedstrijd tegen SV Zwolle na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen VVOP.
SV Zwolle werd in deze inhaalwedstrijd met 1-0 verslagen waardoor het verlies van zaterdag een incident lijkt.

Nadat de wedstrijd op 24 augustus na 2 minuten wegens zwaar omweer was gestaakt, is de wedstrijd afgelopen dinsdagavond onder goede weersomstandigheden hervat. Met een scheidsrechtersbal op de middenstip is de wedstrijd begonnen om de resterende 88 minuten uit te spelen. Omdat Stefan Tolhoek nog een schorsing moest uitzitten was hij deze avond niet beschikbaar. Ook aanvaller Ronald Hulsker is nog niet hersteld van zijn blessure waardoor ook hij niet beschikbaar was.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was geheel voor Zwolle. Met knap positiespel en veel gekregen ruimte dicteerde Zwolle het spel. Na enige omzettingen op het middenveld van BAS kreeg BAS gaande de wedstrijd steeds meer de wedstrijd onder controle. Na 20 minuten was de wedstrijd dan ook geheel gekeerd en was het BAS die het initiatief nam en kansen kreeg om te scoren. Na 27 minuten werd kwam dan ook de beloning. Uit een geweldig mooie aanval scoorde Jeroen Boshuizen de 1-0. Na dit doelpunt kon BAS tot de 40e minuut van de wedstrijd de controle behouden. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zette Zwolle meer druk op het BAS doel en probeerde zo toch nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk is dit niet gelukt en was de ruststand 1-0.

Na rust zijn Nabiel Essaddouqi en Robbie Bartels in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Danny Maassen en Fatos Azemi. Ook na de rust controleerde BAS het spel. Bij vlagen werd er goed gespeeld en kreeg de voorhoede van BAS kansen om de 2-0 te maken. In de 55 minuut schoot Danny Maassen uit een prachtige aanval de bal hard tegen de onderkant lat. De bal stuiterde terug in het veld zonder over de doellijn te zijn geweest. Een geweldig actie wat zeker een doelpunt waard was geweest. Ook na deze actie kreeg BAS kansen maar ging de wedstrijd meer gelijk op en neer. Zwolle zette er een tandje bij waardoor de achterhoede van BAS in de 2e helft meer onder druk kwam te staan. In de 66e minuut werd Corne op t’ Hof nog gewisseld voor Rolf de Jong. Echter het wedstrijdbeeld veranderde niet veel en kregen beide ploegen kansen. Fatos Azemi kreeg in de 73e minuut nog de grootste kans. Hij kon alleen afgaan op de keeper maar verzuimde deze kans te verzilveren. Ook Zwolle kreeg kansen en redde Doelman Kees Lozekoot BAS nog in de 85e minuut met een schitterende actie. Met een gestrekt lichaam sloeg hij de bal uit de bovenhoek waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.
Uiteindelijk was dit ook de eindstand. Na zaterdag heeft ons eerste elftal laten zien het voetbal niet te hebben verleerd. Met mogelijk zaterdag weer een geheel complete ploeg moet de lijn die deze groep deze avond heeft laten zien zaterdag worden doorgetrokken tegen Hoevelaken.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. U bent alle opnieuw van harte uitgenodigd om te komen en zo BAS te steunen.