Terschuurse Boys 1 4 - 0 (1 - 0) BAS 1
18-9-2010, 14:30 uur
Sportpark Overbeek, Van de Bleekstraat 24 Terschuur

Terschuurse Boys stuurt BAS met 4-0 naar huis

Na vorige week nog met 5-1 van Hoevelaken te hebben gewonnen was de deceptie bij BAS groot na de afstraffing van Terschuurse Boys. Met maar liefst een 4 – 0 overwinning liet Terschuurse Boys zien niet onder de indruk te zijn geweest van de winst van BAS op Hoevelaken.

Onder goede weersomstandigheden maar op een zwaar en nat veld heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd Terschuurse Boys – BAS plaatsgevonden. Trainer Marcel Boelens kon over vrijwel de gehele selectie beschikken. BAS starten de wedstrijd met de zelfde basisspelers als een week geleden tegen Hoevelaken. Alleen doelman Kees Lozekoot en niet Martijn Dekker stond deze middag onder de lat bij BAS.

BAS startte de wedstrijd goed. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het heer en meester op het veld en zette BAS de tegenstander onder druk. Grote kansen zijn er in de beginfase niet gecreëerd maar bij BAS heerste er een gevoel de wedstrijd onder controle te hebben en met verzorgd en geduldig voetbal plotseling te kunnen toeslaan. Na de wedstrijd tot de 20e minuut volledig gedicteerd te hebben gebeurde dan toch het onverwachtse. Na balverlies van BAS op het middenveld werd door Terschuurse Boys een dieptepass over de BAS achterhoede gegeven en de bal viel precies goed voor de spits van Terschuur die vrij op keeper Kees Lozekoot kon afgaan. Lozekoot had geen keus en kwam het doel uit om het doel te verkleinen maar de spits van Terschuur ronde deze kans met een lange boogbal over de keeper prima af en zo was het tegen de verhouding in 1 – 0.

Ook na dit doelpunt hield BAS het hoofd koel. Opnieuw dicteerde BAS het spel en bleef het druk geven op het doel van Terschuur. In de 32e minuut hield keeper Lozekoot BAS nog wel in de wedstrijd met een schitterende redding, omdat opnieuw uit het niets, een spits van Terschuur alleen op het BAS doel af kon komen. Echter de hoekschopverhouding voor de rust, BAS 6 hoekschoppen en Terschuurse Boys niet één, gaf de onderlinge krachtsverhouding aan. Maar ondanks dit voordeel zijn er door BAS weinig echte doelkansen gecreëerd. Dat had BAS wel aan zichzelf te wijten, omdat vaak de eindpass op de spitsen niet goed was waardoor de spitsen niet bereikt werden en ook niet gevaarlijk konden zijn. In de laatste minuut van de wedstrijd kopte Mark Schaap na een voorzet nog net over het Terschuurse doel en zo bleef de ruststand 1 – 0.

Zonder wissels verder
Omdat iedereen in het BAS kamp het gevoel had de wedstrijd nog te kunnen keren in eigen voordeel, is er na de pauze niet gewisseld. Echter nog voordat BAS ook maar iets kon doen was het Terschuurse Boys die in de eerste aanval in de 2e helft op de paal van het BAS doel schoot. De rebound werd door een aanvaller nog wel in het doel getikt maar deze speler stond buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. BAS was gewaarschuwd maar kennelijk drong dat nog niet tot de ploeg door. Na opnieuw een scherpe en knappe aanval in de 50e minuut was het dan toch raak voor Terschurse Boys en was het zomaar 2 - 0.

De 2 – 0 in de 50e minuut van de wedstrijd was een hele grote tegenvaller voor BAS. Door dit vroege doelpunt in de 2e helft was BAS even helemaal van slag. Terschuurse Boys had in deze fase de wedstrijd geheel in de hand en bleef aanvallen. Door een persoonlijke fout van achterste man van BAS, Bas de Raat, die knullig de bal van zijn voet liet afpakken door een aanvaller van Terschuur, werd de wedstrijd in de 55e minuut al beslist, 3 – 0.

Alle goede bedoelingen ten spijt maar met de wedstrijd leek het gedaan. Een reden voor trainer Boelens om te wisselen in de 60e minuut. Robbie Bartels werd gewisseld voor Fatos Azemi om zo meer aanvallende impuls te krijgen om er toch nog wat van te maken. BAS probeerde nog wel te voetballen met positiespel maar konden de aanvallers van BAS deze middag niet veel gevaarlijk gevaar stichten voor het doel van de tegenstander. Veel combinatiespel eindigde kansloos omdat de laatste eindpass vrijwel de hele wedstrijd niet aankwam. In de 2e helft is BAS dan ook eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest. In de 70e minuut van de wedstrijd werd het zelfs nog 4 – 0 en was de afstraffing compleet. In de 82e minuut kwamen Rolf de Jong en Rick Aernaudts nog in het veld voor Martijn Steenbeek en Theo Scholten maar deze wissels waren meer een formaliteit. Ook deze twee nieuwe krachten konden de wedstrijd niet meer keren. BAS speelde de laatste 10 minuten uit met een kansloos gevoel en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam als een bevrijding.

Teleurgesteld keerde de selectie terug naar Biddinghuizen. Volgende week thuis tegen DSV uit Doornspijk zal de selectie de ontstane revanchegevoelens door dit verlies moeten waarmaken.

De wedstrijd tegen DSV begint zaterdag thuis om 14.30 uur. De selectie hoopt dat erg veel publiek komt om de ploeg aan te moedigen. BAS - DSV is een mooi affiche waarbij altijd veel spanning is te beleven.