BAS 1 - DSV '61 1 : 3-3

BAS 1 3 - 3 (2 - 1) DSV '61 1
25-9-2010

BAS doet zich met gelijkspel tegen DSV tekort

Zaterdag j.l. heeft BAS thuis tegen DSV uit Doornspijk maar één punt overgehouden door een gelijkspel, 3-3. De mensen die de wedstrijd hebben gezien kan op basis van het spelbeeld zeggen dat BAS twee punten heeft verloren in plaats van 1 punt heeft gewonnen.

Opnieuw kon Trainer Marcel Boelen over een compleet fitte selectie beschikken. Nagenoeg met de zelfde basis opstelling, waar al enkele weken de wedstrijd mee wordt gestart, kwam ook deze middag weer op het veld. Alleen doelman Martijn Dekker stond weer onder de lat en moest doelman Kees Lozekoot op de reservebank plaatsnemen en viel op het laatste moment Theo Scholten af met een lichte beenblessure.
Na het verlies van vorige week tegen Terschuurse Boys had het de selectie van BAS er zichtbaar zin in om het één en ander voor eigen publiek recht te zetten. DSV uit Doornspijk moest vanmiddag de prooi worden en dat is op zichzelf al een hele kluif. Om half drie floot scheidsrechter Harnack uit Lelystad voor het beginsignaal. BAS nam direct het initiatief. In de 1e minuut van de wedstrijd kon Stefan Tolhoek ongehinderd vanuit de achterstelijn oprukken naar het DSV doel en ronde deze zelf gecreëerde kans schitterend af en was het na één minuut spelen al 1-0. Eigenlijk een veel te vroeg doelpunt want je weet dat DSV nog 89 minuten de tijd heeft om de wedstrijd te keren. Ongetwijfeld zal DSV na dit vroege doelpunt voor de aanval kiezen. Echter BAS pareerde de aanvalsgolf van DSV goed. Door sterk en agressie te spelen en de ploeg van DSV weinig ruimte te geven in de opbouw kwam DSV nauwelijks aan aanvallen toe. In de 14e minuut kwam BAS zelfs op een 2-0 voorsprong. Goed doorgaan in opnieuw een aanval van BAS door aanvaller Fatos Azemi kwam deze in een scoringspositie en liet deze kans niet liggen. Na 14 minuten spelen en 2-0 voorstaan gaf de gemiddelde toeschouwer wat meer rust. DSV kon ook na dit doelpunt nog steeds niet de grip op de wedstrijd krijgen. Het gevolg was dat DSV in de 21 minuut al een wissel ging toepassen. Maar ook na deze wissel bleef BAS de baas over DSV. Het was dan ook onverwachts dat DSV in de 42e minuut van de wedstrijd de 2-1 scoorde. Na bal verlies op het middenveld door Danny Maassen kreeg de rechter spits van DSV de bal en met een lucky schot van wel 35 meter plofte de bal zomaar achter doelman Dekker in het zijnet. Een prachtig doelpunt wat zomaar uit het niets viel op een tactisch goed moment zo vlak voor het rustsignaal. Zonder tijd bij te tellen klonk dat rustsignaal dan ook na precies 45 minuten wedstrijd.
Met een ongewijzigde selectie starten BAS aan de 2e helft. En net als in de eerste helft nam BAS na één minuut in de tweede helt gespeeld te hebben met een doelpunt verder afstand van DSV. Direct na de aftrap kwam de bal bij Danny Maassen die goed voor gaf voor het doel van DSV en bereikte de goed naar binnen gelopen Fato Azemi die niet twijfelde en de 3-1 op het scorebord zette. Een tweede doelpunt voor Azemi en een heerlijk begin waar BAS zichtbaar kracht uit putte. Na dit doelpunt wisselde DSV opnieuw en ging vanaf dat moment achter één op één ging spelen en kwam er voor BAS voorin met de snelle spitsen Essaddouqi en Fatos Azemi meer ruimte. BAS kreeg dan ook erg veel kansen en iedereen zat op de 4-1 te wachten. Fatos Azemi kreeg na zijn doelpunt nog 2 opgelegde kansen maar wist deze niet uit te buiten.
In de 64e minuut is Fatos Azemi gewisseld, hij had last van kramp, en kwam Ronald Hulsker in de ploeg. BAS bleef ook na deze wissel het spel dicteren maar was de kracht en de scherpte wat minder geworden. BAS bleef kansen krijgen om de 4-1 te scoren maar was het DSV die in de 80e minuut van de wedstrijd de spanning helemaal terug bracht door toch de 3-2 te scoren. Wat volgde was een 10 tal minuten van hoge spanning. BAS moest alle zeilen bij zetten om toch nog de winst binnen te halen en zo de drie punten in eigen zak te houden. In de 81 minuut wisselde DSV voor de derde keer en bleef het voor de aanval kiezen. Dit leiden in de 83 minuut dan toch tot de 3-3. Een geweldige tegenvaller voor BAS omdat het zelf zoveel kansen in de wedstrijd heeft gehad om eerder de wedstrijd op slot te gooien. Door te verzuimen de geboden kansen te benutten was DSV weer helemaal terug in de wedstrijd gekomen.
In de allerlaatste minuut was het DSV die zelfs de winst nog naar zich toe kon trekken. Uit een uitval stonden drie DSVers tegen één BAS verdediger. Echter deze kans werd erg slecht uitgespeeld door de aanvallers van DSV en kon doelman Dekker de bal onderscheppen en een nederlaag voor BAS behoeden. Doelman Dekker kon na deze actie gelijk de bal bij de goed leidende scheidsrechter Harnack inleveren en was de uiteindelijk eindstand 3-3 voor BAS een teleurstelling. Toch kan BAS wel positie terug kijken naar deze wedstrijd. De uitvoering spel was goed en er was weer veel agressiviteit bij de spelers te bekennen. Vanmiddag was de wil om te winnen in ieder geval aanwezig. Laten we dat dan maar volgende week doen.

Volgende week moet BAS uit naar koploper Otterlo. Opnieuw een topper waar BAS erg veel goed kan maken als er drie punten worden meegenomen naar Biddinghuizen..

Ruthger Steenbeek.

Fatos Azemi
2x

Stefan Tolhoek

BAS 1 - DSV '61 1: 3 - 3 (2 - 1)

2' doelpunt 1 - 0  Stefan Tolhoek (-)
14' doelpunt 2 - 0  Fatos Azemi (-)
42' doelpunt 2 - 1

47' doelpunt 3 - 1  Fatos Azemi (Danny Maassen)