Otterlo 1 0 - 3 (0 - 0) BAS 1
2-10-2010, 15:00 uur
De Dries/Onderlangs, Weversteeg 0 Otterlo

BAS doet goede zaken tegen Otterlo

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Otterlo op het programma. Met goed voetbal, met name in de 2e helft, heeft BAS de drie punten mee naar huis genomen.

Alle ingrediënten waren deze middag aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Een goede grasmat, droog weer, heerlijke temperatuur en twee ploegen die gingen voetballen om de winst. BAS moest winnen om aansluiting te houden met de top en Otterlo moest winnen om koploper te blijven en zo goede zaken te doen voor de 1e periode titel.

Trainer Marcel Boelens startte deze middag met dezelfde elf spelers als vorige week tegen DSV. Theo Scholten zat op de bank en is vrijwel blessurevrij en naast hem zaten deze middag Rick Aernaudts en Jeroen Tolhoek en als reserve keeper Sander Westdijk. De opdracht was duidelijk: agressief beginnen en gaan voor de winst. Om precies drie uur floot scheidsrechter Schoonhoven uit Elburg voor het begin van de wedstrijd. Na dit fluitsignaal was het niet BAS dat het initiatief nam, maar was het Otterlo die direct gevaarlijk werd. Uit een aanval in de 3e minuut van de wedstrijd kwam BAS al goed weg doordat een schot uit deze aanval hard op de doelpaal eindigde. Dit was direct al een waarschuwing waar BAS zichtbaar het eerste kwartier van de wedstrijd last van had. In het eerste kwartier was het Otterlo die het spel dicteerde en straalde BAS weinig vertrouwen uit. Echter na 20 minuten spelen kreeg BAS er dan toch meer vertrouwen in. Vanaf ongeveer de 20e minuut keerde de wedstrijd zich meer naar een voordeel voor BAS. Met name aan de rechterkant kreeg verdediger Gerben Schalen erg veel ruimte om mee op te komen. Deze vrije ruimte werd regelmatig uitgebuit en zo kreeg BAS voor het doel van Otterlo steeds meer kans om de openingstreffer te maken. Gaande de eerste helft was het alleen BAS wat druk zette op het doel. Otterlo was alleen gevaarlijk bij balverlies van BAS, door dan met een scherpe en snelle counters het BAS doel te bestoken. Gelukkig liep het elke keer weer goed af en bleef de 0-0 stand lang op het scorebord staan. In de laatste minuut van de 1e helft had het dan toch 0-1 moeten zijn. Opnieuw opkomen van Gerben Schalen die met een lage harde voorzet de bal voor het Otterlo doel schoot werd de bal met een kleine teenlengte door Mark Schaap gemist. De hele BAS bank stond al op om een doelpunt te vieren maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal achter de doellijn. De ruststand was dan ook 0-0.

Met een ongewijzigd team begon BAS aan de tweede helft. De opdracht die trainer Boelens meegaf was de schroom van ons af te gooien en het positiespel dat in het 2e deel van de eerste helft werd uitgevoerd vast te houden en de ruimte aan de rechterkant nog beter te benutten. Het was dan ook BAS dat direct vanaf de eerste minuut het initiatief nam. Otterlo was zelden gevaarlijk voor het BAS doel. In de 57e minuut van de wedstrijd kwam BAS dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Na balverlies op het middenveld van Otterlo ging de aanval van BAS met hoge snelheid af op het doel van Otterlo. Uiteindelijk was het de goed spelende Fatos Azemi die de bevrijdende 0-1 in de touwen schoot. BAS bleef ook na dit doelpunt druk zetten op het vijandelijke doel van Otterlo. In tegenstelling tot het begin van de eerste helft waarin BAS nog weinig vertrouwen uitstraalde was het nu geheel omgekeerd. Met goed voetbal waaruit nu wel vertrouwen uitstraalde was BAS de betere ploeg. Uit een aanval in de 57e minuut was het dan ook middenvelder Jeroen Boshuizen die de 0-2 voor zijn rekening nam. Een heerlijke uitgangspositie voor het laatste half uur van de wedstrijd. Alleen gerust was men er bij de BAS bank nog niet op omdat de wedstrijd vorige week tegen DSV nog vers in het geheugen lag. Deze gedachte was niet onterecht omdat Otterlo in de 63e minuut van de wedstrijd op de rand van de 16 meter een directe vrije trap mocht nemen. Iedereen voelde de 1-2 in de lucht hangen. De vrije trap werd schitterend ingeschoten naar de rechter-bovenhoek van het BAS doel maar doelman Dekker was in grote vorm er redde BAS schitterend van de aansluitingstreffer door de bal te keren. Het leek wel of dat deze actie de ommekeer van de wedstrijd was. Otterlo was totaal niet meer gevaarlijk en BAS kon heerlijk voetballen. In de 66e minuut van de wedstrijd werd Fatos Azemi gewisseld en kwam Jeroen Tolhoek, ja een broertje van, in het veld. Ook na deze wissel bleef BAS kansen houden. Invaller Tolhoek maakte met zijn snelheid goed gebruik van de geboden ruimte en kwam regelmatig gevaarlijk voor het Otterlo doel. In de 78e minuut van de wedstrijd was er toch even een tegenvaller te verwerken voor BAS. Na een overtreding van Otterlo op Jeroen Boshuizen moest Jeroen met een, zo nu lijkt, ernstige enkelblessure gewisseld worden. Rick Aernaudts kwam voor Jeroen in het veld. In de 85e minuut van de wedstrijd was het de mee opgekomen Stefan Tolhoek die de bevrijdende 0-3 op het scorebord zetten. Na dit doelpunt speelde BAS de wedstrijd ontspannen uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Schoonoven was de vreugde dan ook groot in het BAS kamp.

Met deze overwinning is BAS weer helemaal terug bij de subtop van deze competitie. Volgende week komt hekkensluiter Harskamp in Biddinghuizen op bezoek en kan BAS de aansluiting met de top krijgen als de drie punten dan in eigen huis blijven. De wedstrijd begint zaterdag 9 oktober om 14.30 uur. U bent allen weer van harte welkom.

Ruthger Steenbeek

Stefan Tolhoek

Jeroen Boshuizen

Fatos Azemi

OTTERLO 1 - BAS 1: 0 - 3 (0 - 0)

57' doelpunt 0 - 1  Fatos Azemi (-)
68' doelpunt 0 - 2  Jeroen Boshuizen (-)
87' doelpunt 0 - 3  Stefan Tolhoek (-)