BAS 1 - Hulshorst 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0 (1 - 0) Hulshorst 1
30-10-2010, 14:30 uur

Overwinning op Hulshorst geeft zelfvertrouwen

Na twee wedstrijden op rij te hebben verloren heeft BAS zaterdag zichzelf een goede dienst bewezen door met 2 – 0 van Hulshorst te winnen.

BAS kent deze competitie een wisselvallige start. Wedstrijden worden afgewisseld met goed en slecht voetbal en geluk ontbreekt de ploeg de laatste weken ook nog eens. Met ook nog eens twee selectiespelers die zwaar geblesseerd zijn, waarschijnlijk tot de winterstop niet meer inzetbaar, wordt het zelfvertrouwen van de ploeg er niet beter op. Dit was afgelopen zaterdag dan ook de boodschap van Trainer Marcel Boelens dat een overwinning op Hulshorst voor het zelfvertrouwen weer de ommekeer kan zijn.

Met bijna dezelfde opstelling als waar BAS twee weken geleden tegen Zeewolde mee is geëindigd begon BAS aan de wedstrijd. Direct al vanaf het begin had BAS het moeilijk. Hulshorst staat dan wel op de onderste plaats in deze competitie maar dat is in deze competitie geen garantie dat je zomaar kan winnen. Elke ploeg in deze competitie laat punten liggen zodat alle ploegen aan elkaar gewaagt zijn.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Hulshorst. Na 10 minuten spelen had keeper Dekker van BAS al vijf ballen in zijn handen gehad en had de keeper van Hulshorst nog niks gedaan. Hulshorst kwam in het eerste deel van de wedstrijd een paar keer dicht bij een doelpunt. Het is dat keeper Martijn Dekker in vorm is en dat de paal in de weg stond anders had Hulshorst verdiend de openingstreffer van de wedstrijd kunnen scoren.

Trainer Marcel Boelens had zijn handen dan ook vol om de ploeg te coachen. Na 20 minuten spelen was Hulshorst wat uitgeraasd en kreeg BAS de wedstrijd meer onder controle. Een verrassend schot van Danny Maassen uit de 2e lijn ging net naast het doel en zo begon de wedstrijd langzaam te kantelen naar een voordeel voor BAS. Het middenveld kreeg meer grip op de opbouw van Hulshorst doordat de aanvallers van BAS dichter op het middenveld gingen spelen.

In de 34e minuut van de wedstrijd sloeg BAS dan toch toe met een doelpunt. Hulshorst leed balverlies op het middenveld en in een snelle omschakeling kwam de bal bij aanvaller Nabil Essaddougi die de bal op de vrijstaande Fatos Azemi speelde waarna Fatos deze kans erg goed afmaakte door de bal tegen de touwen te schieten. Voor BAS was het zaak deze voorsprong van 1 – 0 tot de rust vast te houden en in de tweede helft mogelijk verder afstand te nemen.

BAS begon de tweede helft met dezelfde elf basis spelers als waar ze de wedstrijd mee begonnen. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagt. Het spel ging over en weer maar echt gevaarlijke kansen werden door beide ploegen niet gecreëerd. Het spel werd wel wat grimmiger wat ertoe leidde dat Danny Maassen en Theo Scholten vlak na elkaar een gele kaart kregen. Toch was de wedstrijd ondanks deze kaarten een faire wedstrijd.

In de 63e minuut van de wedstrijd kwam er een dubbele wissel van Hulshorst en was het vast de bedoeling om met deze verse krachten de gelijkmaker af te dwingen. Gelukkig voor BAS pakte dat anders uit. Opnieuw na een snelle omschakeling kwam in de 67e minuut van de wedstrijd Fato Azemi oog in oog te staan met de keeper van Hulshorst. Dit keer ging Fatos niet voor eigen succes maar gaf de bal af op de vrijstaande Nabil Essaddouqi die beheerst de 2 – 0 in het doel schoot. Een overwinning voor BAS lag in het verschiet.

In de 76e minuut van de wedstrijd werd Nabil Essaddouqi nog vervangen voor Rick Aernaudts en met nog een kwartier te spelen moest BAS de 2 – 0 proberen vast te houden. Hulshorst gaf het zeker nog niet op. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het zelfs Hulshorst die het beste voetbal liet zien op voornamelijk de helft van BAS. Dat gaf de aanvallers van BAS wel weer meer ruimte om met een snelle tegenaanval misschien toch nog de 3 – 0 te maken. In de 88e minuut van de wedstrijd gebeurde dit dan ook.

Opnieuw kwam Fatos Azemi oog in oog met de keeper van Hulshorst te staan maar dit keer was de twijfel te groot bij Fatos waardoor het allemaal te lang duurde waardoor de verdediging van Hulshorst toch nog kon ingrijpen. Hierbij blesseerde Fatos zich wel en moest zich in de 89e minuut van de wedstrijd nog laten vervangen voor Ronald Hulsker.

Na 90 minuten voetbal floot de scheidsrechter voor het laatste eindsignaal en waren de 3 punten toch binnen gehaald. Met deze overwinning bediende BAS zichzelf van een goede dienst en zal deze overwinning zeker een positieve uitstraling hebben op het zelfvertrouwen.

Dat moet ook wel omdat volgende week zaterdag BAS thuis de koploper Unicum uit Lelystad op bezoek krijgt. Unicum heeft het afgelopen weekend de periode titel gepakt en zal volgende week zeker voor een overwinning tegen BAS gaan. Tevens is deze wedstrijd een ontmoeting met 2 oude bekende spelers, aanvallers, van BAS die nu bij Unicum spelen.

U bent allen weer van harte uitgenodigd om zaterdag 6 november half 3, getuige te zijn van deze streek derby.

Ruthger Steenbeek

Nabil Essaddouqi

Fatos Azemi

BAS 1 - HULSHORST 1: 2 - 0 (1 - 0)

34' doelpunt 1 - 0  Fatos Azemi (Nabil Essaddouqi)

67' doelpunt 2 - 0  Nabil Essaddouqi (Fatos Azemi)