Elspeet 1 0 - 0  BAS 1
13-11-2010
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS en Elspeet houden elkaar in evenwicht

Zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd Elspeet-BAS op het programma. Na twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden was het vertrouwen aanzienlijk gestegen bij BAS op een goede afloop.

Op een mooi kunstgrasveld onder droge weersomstandigheden begon de wedstrijd om precies 15.00 uur onder leiding van scheidsrechter Rikhof. Opnieuw werd gestart met dezelfde basisopstelling als een week geleden tegen Unicum. Op de reservebank zaten deze middag Rolf de Jong, Rick Aernaudts en Jeroen Tolhoek en als reserve keeper Sander Westdijk.

BAS begon goed aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde BAS het initiatief te nemen. Dit leidde al in de eerste minuten van de wedstrijd tot een aantal kleine kansen. Aan de rechterkant van de aanvalslinie kreeg BAS erg veel ruimte. In de 6e minuut gaf Fatos Azemi vanaf deze kant een voorzet die maar op een haar na gemist werd door Danny Maassen. Na deze kans bleef de ruimte aan de rechterkant open waardoor verdediger Martijn Steenbeek regelmatig mee op kon komen en zo met enkele lage voortzetten opnieuw gevaar voor het Elspeetdoel creëerde.

Helaas waren de aanvallers van BAS nog niet scherp genoeg om te scoren en zo vroeg in de wedstrijd de leiding te kunnen nemen.
Na 15 minuten vond Elspeet het wel welletjes en met veel inzet namen zij geleidelijk het initiatief in handen. Met gevaarlijke uitvallen kwam ook Elspeet steeds dichter bij een doelpunt. Maar ook de aanvalslinie van Elspeet kon het doel niet vinden en zo was het na een half uur spelen nog steeds 0-0 in een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen.

In de 35e minuut van de wedstrijd kreeg BAS dan wel de meest grote kans van de eerste helft. Uit een hoekschop van BAS kwam de bal terecht bij Corné Op 't Hof die met een voorzet op maat de mee opgekomen Gerben Schalen bediende maar met een kopstoot de bal net over het doel van Elspeet kopte. In het laatste kwartier van de wedstrijd had BAS de wedstrijd weer meer onder controle maar uiteindelijk was de ruststand 0-0.

Na de rust kwam BAS met een ongewijzigd elftal op het veld. Gedurende de tweede helft zakte het spel aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Mede door de vele blessure behandelingen aan de kant van Elspeet verliep de 2e helft erg traag en kwamen beide ploegen niet aan goed voetbal toe. Dieptepunt van de vele blessures was wel het uitvallen van een Elspeet speler met waarschijnlijk een gebroken enkel. Dit kwam niet door een spelmoment in het wedstrijdveld maar door een vervelende misstap bij het uitlopen achter de achterlijn.

Ook BAS kwam deze middag niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd. In de 72e minuut van de wedstrijd moest Martijn Steenbeek zich laten vervangen door Jeroen Tolhoek. Maar wat BAS ook probeerde, deze middag hadden de aanvallers geen geluk met hun acties. In de 87e minuut van de wedstrijd kreeg Nabil Essaddouqi nog een gele kaart. Een reden voor trainer Boelens Nabil naar de kant te halen en Rick Aernaudts voor hem in te brengen.

Uiteindelijk heeft de goedleidende scheidsrechter Rikhof 10 minuten blessuretijd bijgetrokken waarna hij de wedstrijd beëindigde. Ook de scheidsrechter moet gedacht hebben dat we nog wel 3 uur hadden door kunnen spelen maar gescoord wordt er toch niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in dezelfde stand als waar we mee zijn begonnen, de brilstand 0-0

Doordat bijna alle ploegen onder BAS op de ranglijst wel de volle winst pakten en de ploegen boven BAS punten hebben laten liggen is de stand in de competitie bijzonder spannend. Plek 10 in de competitie heeft 3 punten minder dan BAS maar plek 2 in de competitie heeft maar 4 punten meer dan BAS. Zo is elke week weer belangrijk om punten te pakken. Volgende week speelt BAS thuis tegen hekkensluiter EFC uit Ermelo. BAS kan in deze wedstrijd heel goed veel publiek gebruiken want tegen hekkensluiters heeft BAS het in het algemeen niet zo naar hun zin.