BAS 1 - EFC '58 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1  EFC '58 1
20-11-2010

Nieuwe voetbalschoenen basis voor winst

Door een doelpunt in de tweede minuut van de wedstrijd, gescoord door Corne op ‘t Hof met nieuwe schoenen, en twee scores op hele tactische momenten in de wedstrijd heeft BAS afgelopen zaterdag, thuis tegen EFC uit Ermelo, de drie punten thuis gehouden.

Voor de vierde keer op rij heeft BAS een competitiewedstrijd niet verloren. Dit keer heeft BAS EFC uit Ermelo aan de zegekar gehangen. Trainer Marcel Boelens moest deze middag op één plaats de basisselectie wijzigen. Martijn Steenbeek, licht geblesseerd, kreeg deze middag rust en nam plaats op de reservebank. Voor hem in de plaats kwam Rick Aernaudts en die mocht vanmiddag de rechtsachter positie innemen. Tevens waren op de reservebank vanuit het tweede elftal aangeschoven de broers Gerjan en Marco Westerhof en Jeroen Tolhoek. Als tweede doelman zat Sander Westdijk ook deze middag weer op de bank.

Onder leiding van scheidsrechter Van de Heuvel uit Hoevelaken begon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland omdat de tegenpartij EFC te maken had gehad met autopech. Direct na de aftrap kwam er in de eerste minuut van de wedstrijd al een kans voor EFC. Na een aanval over links werd de bal scherp voor het BAS doel geven waardoor de vrij staande rechterspits van EFC een vrije kans kreeg om de score te openen. Echter zijn schot op doel belandde aan de verkeerde kant van de doelpalen.

Direct na deze aanval van EFC kwam een levensgrote kans voor BAS. Een pass uit het middenveld stuurde op links Fatos Azemi de vrije ruimte in. In plaats zelf op doel te schieten gaf Fatos de bal hard voor. Twee spelers van BAS midden voor het doel lieten de bal doorlopen op de aan de rechterkant vrijstaande Corne op ‘t Hof die direct uithaalde en wel de openingstreffer op het scorebord zette. Nu had Corne vooraf in de kleedkamer met volle trots zijn nieuwe voetbalschoenen aan de trainer laten zien. De trainer reageerde daarop dat hij verwachtte dat Corne met deze oranje lichtgevende schoenen deze middag trefzeker zal zijn. Zie nu in de 2e minuut van de wedstrijd gaf Corne een passend antwoord op de wens van de trainer.

Ook na dit doelpunt bleef BAS in het eerste kwartier druk zetten. Gevaar kwam er voornamelijk vanaf de vleugels waar zowel Fatos Azemi en Corne op ‘t Hof erg veel ruimte kregen van de tegenstander. In de 15e minuut was het Fatos Azemi die dit keer zelf een schotpoging ondernam. Zijn schot werd licht van richting veranderd door een tegenstander waardoor de EFC doelman kansloos was en de 2-0 al na 15 minuten spelen op het scorebord stond. Een betere start kun je niet wensen.
Na de 2-0 was het EFC die toch wat meer initiatief nam en BAS geleidelijk aan meer onder druk probeerde te zetten. De wedstrijd werd vooral gestreden op het middenveld met zo nu en dan een uitval op de vleugels. Met name vanaf de vleugel ontstonden de grootste doelkansen aan beide kanten van het veld. Echter doelman Dekker van BAS werd niet echt op de proef gesteld. Gedurende de hele eerste helft behoefte hij geen echte redding te verrichten en bestond zijn aandeel in de wedstrijd voornamelijk uit het nemen van doeltrappen.

Na de rust begonnen beide elftallen ongewijzigd aan de 2e helft. EFC zal ongetwijfeld de opdracht hebben gekregen snel de aansluitingstreffer te maken om zo weer terug in de wedstrijd te komen. Alleen het pakte helemaal anders uit. In de 54e minuut van de wedstrijd kreeg een verdediger van EFC de bal op zijn hand in zijn eigen 16 metergebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf BAS een strafschop. Danny Maassen nam deze feilloos en zo was het op een heel belangrijk moment in de wedstrijd zomaar 3-0 voor BAS. Opnieuw ging EFC niet bij de pakken neer zitten. Zij vochten als leeuwen om toch snel een treffer te maken. In de 60e minuut werden ze dan ook beloond. De linker spits van EFC kon doorgaan tot de achterlijn en zijn voorzet werd makkelijk in het doelnetje van BAS geschoten door de voor het doel vrijstaande spits van EFC. Zo was het met nog een half uur te spelen toch weer spannend geworden. EFC zette er nog een tandje bij om er deze middag toch nog wat van te maken. Een reden voor trainer Marcel Boelens te gaan wisselen. Spits Nabil Essaddouqi die deze middag hoesterig door een verkoudheidje aan de wedstrijd begon werd naar de kant gehaald en voor hem kwam in het veld Gerjan Westerhof. Ook wisselde EFC deze tweede helft drie maal. En omdat ook BAS bleef wisselen, Rick Aerneudts verliet in de 80e minuut het veld voor Martijn Steenbeek, en de vele kleine blessures waardoor de wedstrijd regelmatig moest worden onderbroken, was deze middag opnieuw een lange zit voor de toeschouwers. Net toen de leider van BAS een Chinese maaltijd wilde gaan bestellen voor de BAS bank floot de scheidsrechter na 10 minuten blessuretijd dan toch af. BAS heeft de drie punten thuisgehouden en bij EFC was de teleurstelling erg groot doordat zij de hekkensluiter van deze competitie blijven.

Omdat het aan het einde van de wedstrijd al erg donker begon te worden en de veldlichten niet aan waren ging Corne met zijn lichtgevende schoenen voorop naar de kleedkamer en volgde iedereen Corne zodat we veilig zijn aangekomen. Over 2 weken moet BAS opnieuw thuis spelen tegen VVOP uit Voorthuizen. Corne koopt opnieuw nieuwe schoenen en namens BAS wordt u allen opnieuw uitgenodigd hierbij te zijn.

Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma, uit tegen de oude bekende Nieuwleusen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.