Vriendschappelijke wedstrijd
11-12-2010
Het Klaverblad, Kon. Julianalaan 8 Nieuwleusen

Nieuwleusen te sterk voor BAS

Afgelopen zaterdag heef BAS geoefend tegen Nieuwleusen, een oude bekende. Eindelijk kon er weer eens gevoetbald worden na 2 weken gedwongen rust door winterse omstandigheden.

Aanvankelijk stond de uitwedstrijd voor de competitie tegen Hoevenlaken op het programma. Maar omdat de KNVB opnieuw een het hele programma heeft afgelast heeft Nieuwleusen BAS uitgenodigd om toch, op kunstgras, een wedstrijd te spelen. Voor trainer Marcel Boelens een mooie gelegenheid om een aantal spelers die vaak op de bank hebben gezeten nu toch een aantal speelminuten te geven.

Zo kreeg keeper Sander Westdijk een basisplaats onder de lat en was deze wedstrijd zijn debuut in de 1e selectie. Doelman Matijn Dekker zat deze middag op de bank en naast hem op de bank zaten Stefan Tolhoek, Martijn Steenbeek en Jeroen Boshuizen.

De wedstrijd begon zeer voortvarend voor BAS. Ondanks bijna 2 weken niet te hebben getraind opende BAS in de 2e minuut van de wedstrijd al de score. Van links gaf de snelle Fatos Azemi een voorzet voor het doel waarna de vrijstaande Nabil Essaddouqi vrij kon inschieten. In de eerste 20 minuten hield BAS nog goed stand tegen Nieuwleusen maar gaande de wedstrijd werd Nieuwleusen steeds beter. Jammer was dat in de 14e minuut Nieuwleusen al weer langszij kwam. Een schot op doel ging via de keeper op de lat en van de lat belandde de bal ongelukkig op de rug van de keeper waarna de bal zomaar het doel in rolde. Uiteindelijk was de 1-1 ook de ruststand.

Na de rust kwam Stefan Tolhoek en Martijn Steenbeek in het veld en namen Rolf de Jong en Nabil Essaddouqi plaats op de bank. BAS begon de 2e helft net zo slecht als Nieuwleusen in de 1e helft was begonnen. 2 minuten na rust was het al 2-1 en stond BAS op al op een achterstand. BAS kreeg wel wat meer grip op de wedstrijd na de 2-1. Echter gevaar voor het doel van Nieuwleusen kon het niet stichten. In de 57e minuut werd het ook nog eens 3-1 voor Nieuwleusen. Gaande de 2e helft kreeg BAS het steeds moeilijker en was duidelijk te zien dat de vervroegde winterstop geen goed heeft gedaan aan het spel van BAS. Op alle fronten was Nieuwleusen beter en in de 85e minuut was dan ook de eindstand gescoord, 4-1.

Positief nieuws was er zeker nog wel te melden. In de 60e minuut van de wedstrijd bracht trainer Boelens Jeroen Boshuizen, die heel lang geblesseerd is geweest, in de wedstrijd. Jeroen speelde weer zeer verdienstelijk en zal er na de winterstop zeker weer bij zijn. Ook Martijn Steenbeek is weer terug na een korte rustperiode om zo zijn knie wat te ontzien. Alleen Bas de Raat zit nu nog in de ziekenboeg.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Nieuwleusen heeft vanmiddag verdiend gewonnen en heeft laten zien dat het niet voor niets bovenaan staat in hun competitie. Voor BAS is nu de echte winterstop aangebroken. Op dinsdag 5 januari wordt er weer getraind. De eerst volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 22 januari, vriendschappelijk tegen HTC.

Namens de hele 1e selectie en staf willen wij u supporters bedanken voor de steun die u ons elke wedstrijd weer heeft gegeven dit jaar. Wij wensen u allemaal hele plezierige feestdagen toe en alvast een gezond en sportief 2011. Wij hopen u allemaal in 2011 weer gezond en gelukkig te ontmoeten op het sportpark “De Schelp”.