Vriendschappelijke wedstrijd
15-1-2011, 15:00 uur
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

Debutant Remon Claassen bezorgt BAS de winst

Afgelopen zaterdag heeft BAS zijn eerste oefenwedstrijd van dit jaar gespeeld uit in Zwolle tegen HTC. Na 2 weken al in training te zijn geweest was het voor de spelers plezierig weer eens wat wedstrijdritme te kunnen opdoen.

Aanvulling uit A's door niet complete selectie
De hele selectie was nog niet compleet. Theo Scholten was net hersteld van een griepje, Robbie Bartels en Martijn Steenbeek waren nog op vakantie en Kees Lozekoot en Bas de Raat zijn langdurig geblesseerd. Beide hebben knieproblemen en het ziet er naar uit dat zij dit seizoen niet meer in actie zullen komen. Omdat er vijf basisspelers niet beschikbaar waren heeft trainer Marcel Boelens de A junior Remon Claassen meegenomen en gelijk heeft hij zijn debuut gemaakt door in de basis te starten. Verder waren er nog enkele aanpassingen doorgevoerd. Danny Maassen begon in de spits op de plaats van Nabil Essaddouqi die deze middag op de bank aanschoof. En op de plek van Theo Scholten speelde Rolf de Jong.

Opdoen van wedstrijdritme
De wedstrijd begon was gezapig. Beide ploegen waren aan het aftasten. De toon werd in de 5e minuut van de wedstrijd door HTC gezet. In een aanvalsactie van Danny Maassen werd deze hard door een verdediger van HTC aangepakt en was het een wonder dat Danny geen blessure opliep. Overigens was het duel verder niet hard en onsportief en zagen beide ploegen het belang wel in dat er vanmiddag wedstrijdritme moest worden opgedaan in plaats van te moeten winnen.

HTC op voorsprong
Het was HTC dat in de 25e minuut de score opende door een heel vreemd spelmoment. De bal kwam aan de rechterkant van het BAS doel op de achterlijn en op één of andere manier speelde de rechterspits van HTC twee BAS verdedigers uit door de bal terug te leggen op een medespeler. Keeper Dekker was zijn doel uitgekomen en doordat de bal snel voor het doel werd geven kon een volledig vrijstaande HTC speler de bal in het lege doel tikken. In deze actie belandde een HTC speler hard tegen de bording achter het doel maar gelukkig liep het goed af voor deze jongen. Een weggevertje waardoor BAS onnodig op achterstand kwam.

Positiespel
Gelukkig was het Stefan Tolhoek die BAS in de 29e minuut weer terug in de wedstrijd bracht door de 1-1 te scoren. Als BAS zijn positiespel blijft uitvoeren waar al zo lang op getraind wordt dan was duidelijk dat BAS sterker was dan de tegenstander. Helaas werd het positiespel in de 1e helft te onverzorgd uitgevoerd waardoor BAS geen greep op de wedstrijd kreeg. Vlak voor rust was het HTC dat dan ook de 2-1 op het scorebord zette. En lepe dieptepass, waardoor de bal over de verdediging van BAS ging, precies op de vrijgelopen spits van HTC die deze kans dan ook prima afmaakte.

Wil om te winnen
In de 2e helft kwam Nabil Essaddouqi in de spits en zakte Danny Maassen terug in het middenveld. Aanvaller Ronald Hulsker werd ingebracht ten kosten van Corné op ’t Hof. Ook doelman Dekker werd vervangen door Sander Westdijk. Met Nabil en Ronald en de snelle Fatos Azemi was de BAS aanval een stuk gevaarlijker. Al in de eerste 5 minuten van de tweede helft kreeg BAS twee hele grote kansen. Hier had uit gescoord moeten worden maar de aanvallers kwamen nog net iets te kort. In de tweede helft kwam BAS steeds beter in het spel. De wil om te winnen was aanwezig en werd in de 62e minuut beloond door de 2-2. Een vrije trap vanaf links genomen door Danny Maassen werd opnieuw door Stefan Tolhoek in het doel gekopt. Na dit Doelpunt begon BAS steeds meer aan te zetten om de winst te forceren.

Debutant Claassen scoort
In de 67e minuut was het debutant Remon Claassen die de winst voor BAS binnenschoot. De rechtsachter kwam op snelheid naar voren. Met een hard en laag schot dacht iedereen dat Nabil Esaddouqi de bal zou aanraken. Echter deze sprong verrassend over de bal waardoor de bal zo in het HTC doel belandde waardoor de winst binnen was. Natuurlijk een geweldig debuut voor deze A junior waar BAS in de toekomst nog veel plezier aan kan beleven.

Winst
In het laatste kwartier begon de wedstrijd weer wat vlak te worden. De enige op het veld die er nog veel plezier in had was de goed leidende scheidsrechter. De veldlichten moesten nog aan en er werd maar liefst 6 minuten blessuretijd bijgetrokken. Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en was de eindstand 2-3 voor BAS.

Vooruitblik
Volgende week is de ploeg vrijwel weer compleet. Robbie Bartels en Martijn Steenbeek zijn dan weer terug van vakantie en Theo Scholten is weer beter en zal ook weer aansluiten. Zaterdag 22 januari staat er een oefenwedstrijd thuis tegen Swift uit Swifterbant op het programma. Altijd leuk een streekderby ook al is deze vriendschappelijk. Wij hopen u allen weer te ontmoeten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.