Vriendschappelijke wedstrijd
22-1-2011
De Schelp, Biddinghuizen

Rode kaart is ommekeer in wedstrijd BAS-Swift

BAS maakte zaterdag niet een al te beste indruk in de, weliswaar vriendschappelijke, wedstrijd tegen Swift. De buren gingen uiteindelijk met maar liefst een 6-3 overwinning weer richting Swifterbant.

Voor Swift was dit de laatste mogelijk in een oefenwedstrijd te zien waar ze staan omdat ze komende zaterdag al voor de competitie moeten spelen. BAS heeft nog wat meer ruimte om nog wat te proberen omdat BAS pas 5 februari voor de competitie moet spelen. Vanmiddag was Theo Scholten terug van een griepje en kon trainer Marcel Boelens ook weer beschikken over de teruggekomen vakantiegangers Martijn Steenbeek en Robbie Bartels. De laatste 2 begonnen wel op de bank. Deze middag stond Sander Westdijk op het doel. Swift starten scherp in de eerste helft. Dit leiden al in de 7e minuut van de wedstrijd tot een 0-1 achterstand voor BAS. Een foute pass van de achterhoede van BAS werd makkelijk door een speler van Swift onderschept en werd de verdediging van BAS in de 16 meter makkelijk uitgespeeld en zo ontstond er een niet te missen kans. Na dit doelpunt pakte BAS de wedstrijd toch goed op. Positioneel was het spel van BAS beter dan het spel van de tegenstander en dat leiden in het eerste 20 minuten van de wedstrijd tot een 5 tal hele goede scoringskansen. Echter het lukte onze voorhoede niet om te scoren. Swift kwam in de 25e minuut van de wedstrijd wel op 0-2. Opnieuw een fout van de BAS verdediging gaf de spits van Swift een 100% kans. Deze liet hij niet liggen en was het zowaar 0-2. Ook na dit doelpunt bleef BAS voetballen en met opnieuw bij vlagen goed positiespel kwam BAS steeds dichter bij het Swift doel. In de 31e minuut kwam dan ook de verdiende aansluitingstreffer gescoord door Mark Schaap. BAS bleef ook na dit doelpunt zoeken naar de 2-2. Echter het grote gevaar van Swift was deze middag de spits van Swift. Met zijn acties ontstonden er ook doelkansen voor het doel van BAS. Toch kwam BAS in de 37e minuut op 2-2. Helaas ging dat wel ten kosten van een rode kaart voor aanvaller Fatos Azemi. In een aanvallende actie van Fatos werd hij vastgepakt door de keeper van Swift. De scheidsrechter gaf BAS daardoor een strafschop. Echter Fatos maakte een slaande beweging naar de keeper en dat was aanleiding voor de scheidsrechter direct rood te trekken. De keeper van Swift kreeg weliswaar geel maar kwam met dit geel goed weg omdat hij bij deze actie ook nog een natrap beweging maakte. Stefan Tolhoek schoot feilloos de strafschop tegen de touwen en was BAS verdiend van een 0-2 achterstand teruggekomen naar de 2-2.
In de rust mochten de vakantiegangers Robbie Bartels en Martijn Steenbeek invallen en mochten Theo Scholten en Rick Aerneudts op de bank plaats nemen. In de eerste minuut van de 2e helft kon BAS, spelend met 10 man, al op 3-2 komen. Een geweldige kans van Corne op t’ Hof werd gemist waardoor het nog 2-2 bleef. Al snel na deze kans kwam Swift wel op 2-3. Een goede voorzet van de rechter kant werd opnieuw door de spits van Swift hard in de touwen gekopt. Met 10 man verder probeerden BAS de schade weer te herstellen. Echter in de 55e minuut brak het elastiekje van de mentale energie. In een verdedigde actie van de net ingevallen Martijn Steenbeek blesseerde Martijn zich en naar het in eerste instantie leek, zeer ernstig. Na 10 minuten gespeelt te hebben was verder spelen voor hem niet meer mogelijk en moest hij alweer worden vervangen. Rick Aernaudts die net op de bank zat kon weer invallen. Achteraf blijkt dat de blessure van Martijn mee valt en het lijkt erop dat hij over 2 weken wel weer kan spelen. Door dit voorval was BAS wel even van de leg. Toen ook nog in de 60e minuut de 2-4 op het scorebord werd gezet was het gebeurd met BAS. Vanaf dat moment was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen omdat BAS met alle tegenvallers deze middag mentaal gebroken was. Swift rook natuurlijk bloed en wilde deze streekderby aangrijpen om BAS helemaal van de mat te spelen. Met 10 tegen elf lukte dat aardig en zo scoorde Swift nog twee maal en was het in de 74 minuut van de wedstrijd al 2-6. Mark Schaap werd nog gewisseld voor Theo Scholten maar voor BAS mocht de wedstrijd wel afgelopen zijn. In de 88 minuut scoorde Stefan Tolhoek nog wel de 3-6 maar dat deed al niet meer terzake. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en had Swift zijn zin en is BAS niet veel wijzer geworden van deze oefenwedstrijd. Deze middag was het een wedstrijd van BAS tegen de spits van Swift. Natuurlijk heeft Swift in de breedte een goed elftal en heeft het zijn deze kwaliteit goed uitgebuit tegen BAS. Echter de rode kaart voor Fatos en de blessure van Martijn is van grote invloed geweest op de prestatie van BAS. Vast staat wel dat Swift de absolute titel kandidaat is van de 4e klasse. Na vanmiddag lijkt het erop dat ze het kampioenschap niet meer mogen missen en dat betekend dat BAS er op moet rekenen dat we volgend jaar weer een echte streekderby krijgen in competitie verband. Dit zijn voor de echte BAS supporters dan ook wedstrijden om naar uit te kijken.

Volgende week heeft BAS nog één mogelijkheid om in een oefenwedstrijd wat uit te proberen. Er staat een wedstrijd geplant tegen Bant. Maar dat zal wel niet doorgaan omdat Bant voor de competitie moet spelen. Op dit moment is nog niet duidelijk wie dan wel de tegenstander wordt maar volg de BAS site en u ben geheel op de hoogte.