BAS 1 0 - 3  Sc Lutten 1
Vriendschappelijke wedstrijd
29-1-2011

Opnieuw verlies onder winterse omstandigheden

Afgelopen zaterdag heeft BAS de laatste oefenwedstrijd in deze winterstop gespeeld tegen SC Lutten in Slagharen. In deze avondwedstrijd werd er opnieuw verloren, nu met 3-0.

Indiaan
Omdat er op kunstgras gespeeld moest worden en er maar één veld beschikbaar was kon de wedstrijd pas om 16.30 uur beginnen. 's Middags om 14.00 uur verzamelen en gezamenlijk richting Slagharen naar de buurman van het ponypark in Slagharen. Even hebben we gedacht vooraf de wedstrijd met zijn alle te gaan ponyrijden in het kader goede teambulding maar hier hebben we toch maar vanaf gezien vanwege de winterse omstandigheden. Aangekomen op het mooie sportpark in Slagharen bleek dat er naast het sportpark een indianendorp was ingericht wat waarschijnlijk bij het ponypark Slagharen hoorde. Echter deze middag hebben we geen indiaan gezien omdat deze waarschijnlijk nog in winterslaap zijn.

Centraal
Ook vanmiddag kon trainer Marcel Boelens niet over de volledige selectie beschikken. Robbie Bartels was met zijn vader en moeder mee op kampweekend en Gerben Schalen had deze middag ergens anders verplichtingen. Met deze wetenschap begon Mark Schaap vanmiddag centraal achterin en verving Rick Aernaudts Robby op het middenveld. Rolf de Jong, Remon Claassen en Ronald Hulsker namen plaats op de bank.

Noodlot
De wedstrijd begon om 16.30 uur onder zeer koude en Noord Poolse omstandigheden. Verschillende jongens hadden de lange broek van Arjan Robbens zijn opa aangetrokken en één liep zelfs met een muts op zijn kop te voetballen. Aanvankelijk startte BAS deze wedstrijd goed en had het de wedstrijd goed onder controle. In het eerste kwartier verscheen de aanval van BAS zeer regelmatig voor het doel van SC Lutten. In de 16e minuut van de wedstrijd sloeg toch weer het noodlot toe voor BAS. In een aanval door het midden kreeg Fato Azemi de bal en in een eigen actie blesseerde Fatos zich. Na 5 minuten op het koude veld te hebben gelegen moest verzorger Gerard vaststellen dat de blessure vrij ernstig lijkt. Ondersteund door 2 man moest Fatos het veld verlaten zo het nu lijkt met een ernstige knieblessure.

Achter de feiten aan
Het zit BAS dan ook weer niet mee. Doordat Fatos was uitgevallen en door Ronald Hulsker is vervangen was de snelheid van de BAS aanval eruit. Als dan ook nog in de 31e minuut door een persoonlijke fout op het middenveld de bal in een duel wordt verloren en zo de Lutten aanval makkelijk de 1-0 kan scoren loop je weer achter de feiten aan. Toch bleef BAS na dit doelpunt wel voetballen. Maar kansen op de gelijkmaker waren zeer spaarzaam.

Tweede helft
In de 2e helft werd Rick Aernaudts vervangen voor Remon Claassen. Deze ging samen met Stefan Tolhoek centraal achter spelen en Mark Schaap schoof op naar het middenveld. Ook in de 2e helft kon BAS in de aanval geen vuist maken. Zelden ontstonden er echte doelrijpe kansen. In de 60e minuut werd het ook nog 2-0 gescoord, opnieuw uit slordig balverlies op het middenveld. Zo kon Lutten deze middag al twee keer erg makkelijk scoren door eigen fouten van de BAS ploeg. In de 70e minuut werd Theo Scholten nog vervangen door Rolf de Jong.

IJsberen
Echter toen 10 minuten voor tijd uw verslaggever twee ijsberen uit de struiken zag komen hielt hij de wedstrijd voor gezien. Vanwege het late tijdstip is hij al vast de auto gaan halen om zo snel de voetbalkleding en materiaal na de wedstrijd te kunnen inladen. Daarom heeft hij de 3-0 niet meer kunnen zien. Zo heeft BAS ook deze wedstrijd door persoonlijke fouten verloren van het sympathieke SC Lutten en heeft Trainer Boelens in de laatste 3 wedstrijden nog niet met een vaste basis kunnen spelen vanwege een niet complete selectie.

Vooruitblik
Volgende week moet het anders gaan. Dan staat de wedstrijd voor de competitie op het programma tegen Hoevelaken. Dit is een cruciaal duel voor het vervolg van de competitie. Alleen de winst gaat tellen. Gelukkig zal het elftal dan wel compleet zijn al is het vrijwel zeker dat Fatos Azemi niet kan spelen gezien de ernst van de blessure deze middag.
Vanwege nog koude en stramme vingers overgehouden aan het koude Oosten heeft het heel wat moeite gekost een verslag op de BAS site te zetten. Ruud Gullit weet waarschijnlijk niet waar hij aan gaat beginnen. Trainer worden in dat koude Oosten en dan ook nog zonder warme vrouw, ik kies er niet voor.