Hoevelaken 1 3 - 1  BAS 1
5-2-2011
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Valse start BAS bij hervatting competitie

Zaterdag heeft BAS de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen Hoevelaken gespeeld. Met een instelling om te winnen is aan de wedstrijd begonnen maar deze sloeg om naar teleurstelling door een 3-1 verlies.

Improvisatie
Na een matige serie oefenwedstrijden in de winterstop moest het vanmiddag dan toch gaan gebeuren tegen Hoevelaken. Bij winst zou BAS bovenin de competitie blijven meedraaien en bij verlies blijft het in de middenmoot hangen.
Opnieuw moest trainer Marcel Boelens improviseren in de opstelling doordat Fatos Azemi geblesseerd is en dat Nabil Essaddouqi dit weekend niet beschikbaar was. Met Jaco Schaap in het doel en Gerjan Westerhof in de punt van de aanval kon BAS toch met een sterk elftal aan de wedstrijd beginnen. Op de bank zaten deze middag Rick Aernaudts, Remon Claassen, Jeroen Tolhoek en Ronald Hulsker.

Wind en veld beïnvloeden spel
Om precies half 3 floot scheidsrechter Middelman uit Bennekom voor het begin van de wedstrijd. Met een harde wind en een hobbelig veld was van te voren al duidelijk dat de wind en het veld veel invloed op het spel zou hebben. Met alle goede bedoelingen gestart was het toch BAS die het minst scherp begon. Na 3 minuten lag de 1-0 al in het doel achter doelman Jaco Schaap. De inleiding was een veel te zachte terugspeelbal van centrale verdediger Gerben Schalen waardoor de aanvaller van Hoevelaken makkelijk kon scoren. Opnieuw een eigen fout en zo loop je al snel in de wedstrijd achter de feiten aan.

Keeper in vorm
BAS pakte de draad wel goed op na dit doelpunt en was gedurende de eerste helft niet slechter dan Hoevelaken. Zo ontstonden er ook kansen voor BAS voor het doel van Hoevelaken. Maar de keeper van Hoevelaken was deze middag in vorm en was van plan zijn doel schoon te houden. Ook Hoevelaken kreeg kansen om de 2-0 te maken. Maar de uitstekend keepende Jaco Schaap had zichtbaar de zelfde instelling als de doelman aan de overkant en wilde niet opnieuw capituleren.

Onterecht afgekeurd
In de 30e minuut van de wedstrijd scoorde Gerjan Westerhof dan toch de gelijkmaker. Echter de grensrechter besliste te vlaggen voor buitenspel en de scheidsrechter keurde daarom dit doelpunt af. Mensen die op gelijke hoogte stonden verklaarden later dat het geen buitenspel was geweest waardoor BAS toch een doelpunt is ontnomen. Uiteindelijk was de ruststand 1-0.

Verdediging werkt onvoldoende weg
Omdat Theo Scholten in de 1e helft hardhandig ten val kwam en een zere schouder hieraan overhield is Theo gewisseld en is Remon Claassen voor hem ingevallen. De tweede helft liet een zelfde beeld zien als de eerste helft. De wind had veel invloed op het spel van beide ploegen. Omdat Hoevelaken nu meer voor de wind had kwam het met de lange bal meer voor het doel van keeper Schaap. In de 55e minuut werd de bal onvoldoende door de BAS verdediging weggewerkt en werd de bal opnieuw met een lage voorzet ingebracht waaruit de aanval van Hoevelaken de 2-0 scoorde.

BAS blijft proberen
Iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld. Toch probeerde BAS de aansluitingstreffer te maken. En in de 85e minuut werd alle ijver toch beloond door een doelpunt van Gerjan Westerhof. Met een stand van 2-1 op het scorebord was het zowaar nog spannend geworden. Omdat Remon Claassen al een gele kaart had gehad en tegen een 2e kaart dreigde op te lopen is Remon nog gewisseld voor Rick Aernaudts. Met veel druk naar voren probeerde BAS toch nog de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstond er veel ruimte voor de aanvallers van Hoevelaken en deze buiten deze ruimte in de 88e minuut volledig uit door de 3-1 te scoren.

Terechte winnaar
Toen de goedleidende scheidsrechter Middelman na 3 minuten blessuretijd affloot was de teleurstelling groot in het BAS kamp. Vanmiddag was Hoevelaken feller dan BAS en won door deze felheid de meeste duels. BAS probeerde de oplossing te veel te zoeken in mooi combinatiespel wat juist deze middag door de harde wind en het hobbelige veld niet kon. Hoevelaken is over de gehele wedstrijd gezien dan ook de terechte winnaar en staat nu samen met BAS met 17 punten op de 5e plaats in de competitie.

Vooruitblik
Volgende week krijgt BAS thuis VVOP op bezoek. VVOP heeft deze middag met 5-0 van Elspeet gewonnen dus maakt de borst maar nat. Laten we hopen dat de weersinvloeden dan minder aanwezig zijn dan deze middag.