BAS 1 - VVOP 1 : 0-3

BAS 1 0 - 3  VVOP 1
12-2-2011

Pijnlijk verlies tegen VVOP

Ook de tweede wedstrijd na de winterstop heeft BAS verloren. Nu ging het thuis ten onder met 0-3 tegen kampioenskandidaat VVOP uit Voorthuizen. Geen schande, maar wel pijnlijk.

Tot de wedstrijd klopte alles. Er was deze week goed getraind het weer werkte in positieve zin mee en het veld lag er goed bij. Trainer Marcel Boelens kon deze middag over een brede selectie beschikken en starten met een zo sterk mogelijk BAS. Op de bank zaten deze middag de nog ligt geblesseerde Jeroen Boshuizen, Rolf de Jong, Jeroen Tolhoek en als reserve keeper Sander Westdijk. In de basis starten vandaag Gaby Maduro op de plaats van Jeroen Boshuizen op het middenveld. De scheidsrechter deze middag was de heer B. van Iersel uit Arnhem.

Om precies half drie is het fluitsignaal voor de wedstrijd gegeven. In het eerste kwartier had BAS het erg moeilijk. In de eerste minuut kreeg VVOP al een levens grote kans om de 0-1 te maken. Maar het schot van de VVOP aanval werd met een gestrekt been, van nota bene aanvaller Corne op t’Hof , van de doellijn gekeerd. VVOP liet zien dat het voor het kampioenschap wil gaan in deze 2e helft van de competitie. Pas na een kwartier kreeg BAS de wedstrijd meer onder controle en was de aanval van VVOP wat uitgeblust. Hierdoor kreeg ook BAS een aantal doelrijpe kansen maar de schoten op het doel van VVOP werden gekeerd door de doelman of gingen naast en over het doel.

BAS moest deze middag een punt zien over te houden aan deze wedstrijd door hard te werken en met 100% inzet het VVOP moeilijk te maken. Daar tegenover was VVOP de betere ploeg met fantastisch positiespel. Op het middenveld had VVOP BAS helemaal in de tang.

Hierdoor moest de achterhoede van BAS soms hard ingrijpen om de aanval van VVOP te keren. Dit leidde in de 15e en 32e minuut van de wedstrijd tot een gele kaart van beide vleugelverdedigers van BAS, Theo Scholten en Martijn Steenbeek. Uit de een vrije trap in de 33e minuut voor VVOP werd de bal voor het doel geschoten. De BAS verdediging had onvoldoende vat op de bal waardoor VVOP de 0-1 in de touwen kon schieten. De reactie van VVOP na dit doelpunt was euforisch waaraan je kon zien dat er een last van hun schouders afviel en toch met de gedachte naar Biddinghuizen was gekomen dat het wel eens een lastige wedstrijd kon worden. Nadat Nabil Essaddouqi in de 42e minuut ook nog een gele kaart kreeg floot scheidsrechter van Iersel na 2 minuten blessuretijd af voor de thee.

Na de rust kwamen beide elftallen ongewijzigd op het veld. Nu ook weer het zelfde beeld. VVOP had het betere spel en BAS moest met vechtvoetbal en veel inzet proberen de gelijkmaker af te dwingen. Het verschil deze middag zat hem in de nauwkeurigheid van de passing. BAS leed veel balverlies in de passing. Veel ballen kwamen niet aan en BAS kon niet langdurig de bal in de ploeg houden.

Bij VVOP ging de passing wel goed. Lange dieptepasses werden op de stropdas van de aanvallers gelegd waardoor voetbal zo makkelijk lijkt. VVOG begon de 2e helft wel wat agressiever wat in de 51e en 55e minuut leidde tot twee gele kaarten voor de spelers van VVOG. In de 64e minuut van de 2e helft werd het betere spel van VVOG opnieuw beloond. Net op het moment dat BAS dacht nog de gelijkmaker te kunnen maken was het toch 0-2 geworden. Door dit doelpunt was de wedstrijd op slot gezet. Toen het in de 67e minuut ook nog 0-3 werd moest BAS vrezen dat het vanmiddag met grote cijfers een afstraffing kreeg. Gelukkig viel dat uiteindelijk mee. Nadat BAS in de 69e minuut Gaby Maduro wisselde voor Jeroen Tolhoek was de aanval van BAS toch weer wat krachtiger geworden.

Ook VVOP wisselde nog 3 keer maar veel invloed op de wedstrijd had dit niet meer. Precies na 45 minuten in de 2e helft gespeeld te hebben floot scheidsrechter van Iersel de wedstrijd af en was de eindstand 0-3. De 0-3 lijkt een afstraffing maar gezien het wedstrijdbeeld zeer verdiend. VVOP heeft deze middag laten zien dat ze echt de strijd aangaan met Zeewolde en Unicum voor het kampioenschap. Gezien de wedstrijd deze middag zijn ze zeker niet kansloos. Voor BAS rest deze competitie een plaats in de middenmoot. Echter de middenmoot bestaat uit maar liefst 7 ploegen die maar met 3 punten verschil van elkaar staan.

Volgende week moet BAS opnieuw thuis spelen maar dan tegen Terschuurse Boys. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om misschien toch een gat met de onderste 5 van de competitie te kunnen slaan.
Ook deze middag heeft BAS de 13e man hard nodig. Natuurlijk was het publiek vanmiddag teleurgesteld dat BAS geen vuist kon maken. Maar als realist moet je hebben kunnen zien dat er deze middag een duidelijk klasseverschil was. Volgende week tegen een andere ploeg zijn er weer nieuwe kansen. U bent in ieder geval weer van harte uitgenodigd. De wedstrijd tegen Terschuurse Boys begint om 14.30 uur.