DSV '61 1 1 - 4 (0 - 2) BAS 1
26-2-2011
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Knappe 1-4 overwinning BAS bij DSV

Bleef BAS vorige week thuis tegen Terschuurse Boys, na een goede wedstrijd, nog steken op een 0-0 gelijkspel, zaterdag heeft BAS dan toch dik verdiend de drie punten mee naar huis genomen.

Opnieuw stond er zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Uit tegen DSV in Doornspijk is altijd lastig en vaak zijn deze wedstrijden tegen DSV een toonbeeld van een gevecht op het scherpst van de snede. DSV had voor het begin van het duel net als BAS 18 punten in de competitie waardoor de winnaar van dit duel goede zaken zou doen.

Bijna met dezelfde opstelling als vorige week tegen Terschuurse Boys startte BAS de wedstrijd. Alleen Theo Scholten stond weer op links in de basis waardoor Martijn Steenbeek weer op zijn vertrouwde rechtsachter plaats aan de wedstrijd begon. Op de reservebank zaten deze middag Nabil Essaddouqi, Robbie Bartels die net vanmorgen terug was gekomen van een vakantie en Rolf de Jong. Als reserve keeper sloot Sander Westdijk vanuit de A-junioren aan.

Vooraf had trainer Marcel Boelens de jongens aangespoord de wedstrijd agressief te beginnen en te strijden voor iedere meter. Toen scheidsrechter IJsendorn uit Deventer om half drie voor het beginsignaal floot pakte BAS direct de wedstrijd goed op. Met veel inzet en een goede bezetting op het middenveld met Marco Westerhof, Jeroen Boshuizen en Danny Maassen nam BAS direct het initiatief. Dit leidde in de eerste 20 minuten van de wedstrijd al tot 3 grote doelkansen. Na een kopbal van Gerben Schalen en een hard schot van Stefan Tolhoek kreeg ook Mark Schaap een levensgrote kans. Echter van een goede afronding was het nog niet gekomen. DSV probeerde wel bij het BAS doel te komen maar de verdedigers van BAS hadden er vanmiddag zichtbaar zin in en controleerden de wedstrijd volledig en hielden de spitsen van DSV in bedwang.

In de 24e minuut van de wedstrijd viel dan toch de 0-1. Uit een strakke voorzet vanaf links kopte de vrijstaande Gerben Schalen de 0-1 in de touwen. Na dit doelpunt bleef BAS goed voetballen en loerde op de 0-2. Dit doelpunt viel dan ook in de 31e minuut van de wedstrijd. Uit een diepte pass vanaf rechts kreeg Mark Schaap de bal. Even leek het erop dat hij de kans ging missen maar in 2e instantie scoorde Mark zeer fraai uit de draai. DSV zette er nog een tandje bij na dit doelpunt en even kreeg BAS het moeilijk.

Echter BAS hield stand en vlak voor het rustsignaal kreeg DSV van scheidsrechter IJsendorn de eerste gele kaart van de wedstrijd waarna de scheidsrechter voor het rustsignaal floot.
Met 0-2 voorsprong in de rust was de wedstrijd nog niet gespeeld. Wedstrijden tegen DSV duren altijd 90 minuten en DSV heeft altijd een karakter om de wedstrijd toch weer om te draaien. Zo gebeurde dat ook in de 2e helft.

DSV zette er nog een tandje bij op en BAS kreeg het moeilijk. De druk op het doel van Jaco Schaap werd steeds groter maar de verdediging en de keeper van BAS hielden knap stand. Na 60 minuten gespeeld te hebben ging DSV achterin één op één spelen. Hierdoor kregen de spitsen van BAS meer ruimte. Echter tot de 68e minuut bleef BAS onder druk staan. Pas na een 65 minuten gespeeld te hebben kreeg BAS weer wat lucht.

Na een uitval kreeg BAS in de 68e minuut een vrije trap op de rand van de 16 meter. Marco Westerhof nam deze vrije trap hard en laag en zonder dat iemand de bal raakte belandde hij zomaar in het doel. BAS vierde de 0-3 alsof de wedstrijd gewonnen was maar ook bij 0-3 moet je oppassen. Vijf minuten later was het dan ook al weer 1-3. DSV bleef aanzetten op het doel van BAS en met een hard schot waar keeper Schaap kansloos op was had DSV de spanning weer terug in de wedstrijd gebracht.

Na 2 maal gewisseld te hebben probeerde DSV van alles om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met een hard schot op de lat van het BAS doel was het bijna 2-3 en dit was een waarschuwing om te blijven voetballen. Ook BAS wisselde in de 80e minuut van de wedstrijd. Nabil Essaddouqi kwam voor de goed spelende Jeroen Tolhoek in het veld. Opeens kreeg BAS weer kansen. BAS had de wedstrijd weer meer onder controle waardoor de nieuwe man Nabil Essaddouqi tot twee maal toe vrij voor de DSV keeper kwam te staan.

Echter beide keren miste Nabil het doel waardoor de wedstrijd spannend bleef. Omdat DSV in de laatste minuten nog alles of niets ging spelen kreeg de aanval van BAS nog meer ruimte. Uiteindelijk werd de eindstand in de 88e minuut van de wedstrijd bepaalt. Een dieptepass uit het middenveld zette Mark Schaap vrij voor de DSV keeper en Mark faalde niet en scoorden zijn 2e doelpunt van de middag en bepaalde de eindstand op 1-4. In de 92e minuut maakte Nabil nog een domme overtreding op de achterlijn van het DSV doel waardoor hij geel kreeg. Net terug gekomen van een schorsing mag Nabil opnieuw een weekje brommen op de tribune.

Vanmiddag heeft BAS op karakter gewonnen. Vorige week werd het getoonde spel al ingezet maar bleef BAS nog steken op 0-0 terwijl een overwinning toen al verdiend zou zijn. Trainer Boelens en de verdere staf van de BAS bank heeft de jongens na de wedstrijd dan ook een compliment gegeven met de inzet die zij deze middag hebben getoond.
Volgende week is er een inhaal programma. Omdat BAS niks heeft in te halen is er geen wedstrijd. Over twee weken mag BAS laten zien dat de lijn die nu is ingezet ook structureel zal zijn. Dan komt Otterlo op bezoek dat deze middag met 3-0 van Hulshorst heeft gewonnen.

Wij hopen u over twee weken weer allemaal te zien. Veel publiek is al het halve werk. U bent allen weer van harte welkom.