BAS 1 - Otterlo 1 : 1-4

BAS 1 1 - 4  Otterlo 1
12-3-2011

BAS komt tekort tegen Otterlo

Na de goed gespeelde uitwedstrijd tegen DSV moest BAS het vanmiddag opnemen tegen de nummer vier in de competitie, Otterlo. Otterlo heeft maar 2 punten meer dan BAS dus de winnaar van vanmiddag is spekkoper.

Met vrijwel dezelfde opstelling als tegen DSV startte BAS de wedstrijd. Op slechts één positie was een verandering toegepast. Robbie Bartels was weer terug in de basis. Marco Westerhof zat samen met Rolf de Jong, Remon Claassen, Rick Aernaudts en Sander Westdijk op de bank.

BAS begon sterk aan de wedstrijd. In de 5e minuut van de wedstrijd kreeg Danny Maassen een levensgrote kans om de 1-0 al op het scorebord te zetten. Helaas was Danny niet in balans zodat zijn actie naast het doel belandde. Geleidelijk aan dicteerde Otterlo de wedstrijd. In de 12e minuut mocht Otterlo een hoekschop nemen waaruit de nummer 10 van Otterlo, Laurens Foekens, de 0-1 binnen kopte. Na dit doelpunt bleven beide ploegen op de aanval spelen waardoor de wedstrijd een spannend verloop kende. Beide ploegen speelden met veel passie waardoor het alle kanten op kon gaan. In de 23e minuut leek Otterlo op 0-2 te komen maar de aanvaller van Otterlo werd terug gefloten voor buitenspel.

Zo was de eerste helft zeer aantrekkelijk om te zien. Voor de BAS supporter werd de eerste helft alleen nog maar mooier doordat BAS door een doelpunt van Danny Maassen in de 30e minuut langszij kwam. In een actie van Danny belandde de bal op de binnenkant van de paal waarna de keeper van Otterlo de bal in de hand nam. Echter de scheidsrechter zag dat de bal achter de doellijn was geweest waardoor BAS op 1-1 kwam. In het laatste kwartier ging de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Echter beide ploegen bleven de vroeg storen in de opbouw en werd zo het spel beslist op het middenveld. Uiteindelijk was de ruststand 1-1.

BAS begon de tweede helft ongewijzigd en Otterlo had één wissel ingebracht. Aanvankelijk begon BAS goed aan de 2e helft. Echter in de 5e minuut van de tweede helft werd aan Otterlo een strafschop toegekend. Een hard schot van Otterlo belandde ongelukkig op de hand van verdediger Gerben Schalen die de hand voor bescherming voor zijn gezicht, omhoog stak. De bal raakte de hand en het gezicht van Gerben Schalen waardoor Gerben geblesseerd bleef liggen en de scheidsrechter Otterlo een strafschop toekende. Dit cadeautje werd door Otterlo niet gemist zodat na vijf minuten spelen in de 2e helft de stand 1-2 was geworden. Otterlo drukte na dit doelpunt door en scoorde in de 68e minuut van de wedstrijd ook nog de 1-3. Een buitenspelluchtje kleefde aan dit doelpunt maar de grens- en scheidsrechter kenden beiden dit doelpunt toe zodat de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld. BAS probeerde het nog wel maar veel kansen werden niet gecreëerd. Toen Otterlo in de 70e minuut ook nog de 1-4 scoorde was het helemaal gebeurd met de wedstrijd. De laatste 20 minuten verliepen heel saai en beide ploegen vonden het wel best.

Na een goede eerste helft voor BAS moet gezegd worden dat Otterlo over de hele wedstrijd gezien verdiend heeft gewonnen. Het was een wedstrijd van de gekke doelpunten, aan maar liefst aan 3 doelpunten zat een verhaaltje vast, maar het was Otterlo dat aan het langste einde trok. Otterlo neemt dus de drie punten mee naar huis en loopt 3 punten uit op BAS.
BAS blijft op 21 punten staan en op de 6e plaats in de competitie.

Volgende week moet BAS uit naar Harskamp. Opnieuw een belangrijke wedstrijd waarin eigenlijk de drie punten mee naar huis moeten worden genomen.