Harskamp 1 1 - 3  BAS 1
19-3-2011
't Meuleveld, Otterloseweg 12 A Harskamp

BAS pakt volle winst bij Harskamp

Zaterdag j.l. heeft BAS uit tegen Harskamp, 3 punten overgehouden. Met een winst van 1-3 heeft BAS wat afstand genomen op de ploegen die in de ranglijst onder BAS staan omdat deze allemaal punten hebben laten liggen.

Met precies dezelfde opstelling als vorige week tegen Otterlo is BAS aan de wedstrijd begonnen. Vanmiddag zaten naast reserve doelman Sander Westdijk, Nabil Essaddouqi en Rolf de Jong op de bank. Al vanaf het eerste fluitsignaal trok BAS ten aanval. Dit leverde in de 2e minuut van de wedstrijd al een levensgrote kans op om te scoren. Een steekbal uit het middenveld op Danny Maassen, die zich met een actie geheel vrij voor de keeper speelde en daarna faalde in de afronding. Dit had al 0-1 moeten zijn en dat zou voor BAS een geweldige opsteker zijn geweest.

Binnen 10 minuten kreeg BAS opnieuw een levensgrote kans. Ook deze tweede grote kans werd niet verzilverd. Na een minuut of 20 in de eerste helft kreeg ook Harskamp wat meer kansen. Door balverlies op het middenveld van BAS schakelde Harskamp razend snel om, om zo met een counter de BAS verdediging onder druk proberen te zetten. Echter tot levensgevaarlijke kansen kwam het niet waardoor BAS vrij makkelijk op de been bleef. De wedstrijd liet de gehele 1e helft een zelfde beeld zien. BAS was de betere ploeg maar door hard te werken en veel inzet bleef Harskamp op de been.

Uiteindelijk was het toch BAS dat de bevrijdende 0-1 in de 44e minuut scoorde. Uit een aanval over links werd de bal in de 16 meter van Harskamp ingebracht. Uit een kluwen van spelers kreeg Mark Schaap de bal voor zijn voeten en schoot BAS naar een 0-1 voorsprong. Op een heel tactisch moment vlak voor de rust had BAS dan toch gekregen waarvoor het had gewerkt. Met een voorsprong de rust in geeft altijd een goed gevoel.

In de 2e helft had trainer Marcel Boelens spits Jeroen Tolhoek vervangen en Nabil Essaddouqi ingebracht. Echter voor dat BAS nog maar één bal fatsoenlijk had geraakt lag de bal al achter doelman Jaco Schaap en was het 1-1. Vanaf de aftrap trok Harskamp direct naar voren. Iedereen van BAS moet gedacht hebben och laten weer met een gelijkspel aan de 2e helft beginnen omdat iedereen van BAS de bal miste waardoor Harskamp eenvoudig de 1-1 op het scorebord zette. Wat is scherp beginnen? Alle moeite voor niks in de rust om de spelers juist daar op te attenderen. Zo was de 2e helft onverwacht erg spannend geworden en moesten de jongens van BAS volop aan de bak.

Gelukkig besefte het hele elftal van BAS dat ook en trok na deze tegenvaller direct ten aanval. Uit de eerste aanval na het tegendoelpunt kwam al direct een hoekschop. Aanvoerder Stefan Tolhoek dacht laat ik die hoekschop maar eens nemen in tegenstelling tot vele anderen op de BAS bank die vonden dat Stefan in de 16 meter moest staan. Echter Stefan legde de bal uit de hoekschop precies op het hoofd van Mark Schaap die hiermee drie minuten na de 1-1 de 1-2 voor BAS inkopte. Een goed herstel van het slappe begin van de tweede helft en zo was BAS weer in dezelfde situatie gekomen als waar ze de eerste helft mee afsloot.

De wedstrijd werd in de tweede helft wel een echte wedstrijd. BAS wilde de bevrijdende 1-3 maken en Harskamp zette er een tandje bij en was op zoek naar de gelijkmaker. In de 58e minuut van de wedstrijd had BAS de wedstrijd op slot kunnen zetten. Uit een mooie aanval vanaf rechts kreeg Mark Schaap vlak bij het doel de bal. Mark had zijn derde doelpunt van deze middag zo kunnen maken maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Zo bleef Harskamp in de wedstrijd en kreeg het ook de kans om de gelijkmaker te maken. Uit de hoekschoppen en de verre ingooi van Harskamp had de BAS-verdediging weinig vat. Hierdoor ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel van BAS maar uiteindelijk bleef BAS toch overeind. Slechts één keer moest de lat BAS redden.

In de 82e minuut van de wedstrijd kreeg BAS Harskamp dan toch op de knieën. Uit opnieuw een aanval over rechts kreeg de goed ingevallen Nabil Essaddouqi de bal in de 16 meter van Harskamp. Met een schijnbeweging omspeelde Nabil de keeper van Harskamp maar kwam hierdoor toch in een moeilijke scoringspositie te staan. Echter tot ieders verbazing schoot Nabil de bal tegen het net en was de 1-3 een feit en was de winst op zak.

Over de gehele wedstrijd gezien had BAS verdiend gewonnen maar moet wel worden gezegd dat BAS deze middag bij een aantal momenten goed weg kwam. De opluchting en blijdschap was dan ook groot na het laatste fluitsignaal in het BAS kamp.
Omdat alle ploegen onder BAS in de ranglijst deze middag punten hebben laten liggen staat BAS nu los op de 5e plaats met 24 punten. In de komende 5 wedstrijden hoeft BAS alleen nog omhoog te kijken of daar nog wat valt te halen. Met 10 punten voorsprong op de degradatieplaats heeft deze wedstrijd er voor gezorgd dat BAS meer lucht heeft gekregen.

Volgende week speelt BAS thuis tegen Zeewolde. Omdat dit een streek derby is wordt deze wedstrijd om 18.00 uur gespeeld. Ook deze wedstrijd belooft weer wat te worden. Uit heeft BAS de drie punten bij Zeewolde laten liggen. Thuis willen we graag de drie punten behouden. U bent van harte welkom.