Hulshorst 1 3 - 0  BAS 1
9-4-2011
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

BAS komt veel tekort bij Hulshorst

Wie vanmiddag een leuke pot voetbal had willen zien moest niet naar de wedstrijd Hulshorst–BAS gaan kijken. Hulshorst probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken maar BAS had vanmiddag geen zin om te voetballen.

Vanmiddag werd opnieuw gestart met de zelfde opstelling waar de laatste weken succes mee is geweest, op de spitspositie na. Nabil Essaddouqi was geschorst en op zijn plek speelde deze middag Jeroen Tolhoek. Op de bank zaten vanmiddag Rick Aernaudts en Sander Westerveld en later schoven vanuit het 2e elftal Marco Westerhof, Martijn Tolhoek, Bas Suidgeest en Bas de Jong aan.

1-0
Aan het weer en veld heeft het deze middag niet gelegen maar BAS had deze middag weinig zin in voetballen. In de eerste helft ging het allemaal nog wel gelijk op en ontstonden er voor beide doelen enkele kansen. Maar de spitsen van Hulshorst en BAS konden de kansen niet verzilveren. Nadat Jeroen Boshuizen in de 30e minuut met een blessure werd gewisseld voor Rick Aernaudts viel de controle op het middenveld ook nog eens weg. Mede hierdoor kwam Hulshorst vlak voor tijd op 1-0. Na een uitgooi op links van BAS werd de bal te zacht door het midden ingespeeld en kon een aanvaller van Hulshorst de bal makkelijk onderscheppen. Met een droog hard en laag schot in de korte hoek was de 1-0 een feit.

Tweede helft
Na de rust was de verwachting dat BAS de wedstrijd meer naar zich toe zou trekken om zo snel mogelijk de stand weer recht te trekken. Echter het tegendeel bleek de waarheid te zijn. Opnieuw slordig balverlies, 2 minuten na rust, op het middenveld zette zomaar drie Hulshorst spelers vrij voor keeper Schaap. Deze werd eenvoudig uitgespeeld en de bal belandde bij een Hulshorst speler die zo in het lege doel de 2-0 kon intikken. Echter tot een ieders verbazing tikte hij via de lat de bal over het doel wat eigenlijk onmogelijk is vanuit die positie. BAS kwam hier erg goed weg maar beloonde Hulshorst twee minuten later met opnieuw slordig balverlies waaruit Hulshorst identiek als de eerste aanval in de 2e helft, nu wel de 2-0 op het scorebord zette. In de 56e minuut van de wedstrijd scoorde Hulshorst de 3-0 net als de vorige doelpunten ontstaan uit balverlies op het middenveld.

Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld maar Hulshorst wilde meer. Enkele kansen kregen zij nog wel maar de scherpte was er toch ook bij Hulshorst af. Marco Westerhof kwam nog in het veld voor Corne op’t Hof maar ook deze wissel kon de wedstrijd niet meer keren. Nadat de scheidsrechter affloot mag gezegd worden dat BAS deze middag collectief heeft gefaald en de slechtste wedstrijd van deze competitie heeft gespeeld.

Wel moet gezegd worden dat Hulshorst heeft gedaan wat ze deze middag van plan. Zij waren op alle fronten beter dan BAS en hebben dan ook verdiend de punten thuis gehouden wat betekent dat ook Hulshorst, overigens net als BAS, veilig is. Volgend jaar komen beide ploegen elkaar weer tegen.

Volgende week moet BAS het uit een heel ander vaatje gaan tappen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Unicum in Lelystad op het programma.