EFC '58 1 2 - 3 (2 - 2) BAS 1
7-5-2011
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

BAS sluit seizoen waardig af

Zaterdag heeft BAS de laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-3 gewonnen van EFC. Zo heeft BAS het seizoen waardig afgesloten en kan de afscheid nemende trainer Marcel Boelens met een goed gevoel het werk bij BAS afsluiten.

Na een aantal slechte wedstrijden tegen Unicum en Elspeet moest BAS het seizoen afsluiten tegen EFC die nog steeds konden degraderen. Voor EFC stond er dan ook veel op het spel. Willen ze degradatie voorkomen dan moest er gewonnen worden. Bij een gelijkspel en verlies was het afhankelijk van de ploegen Elspeet en Harskamp. BAS wilde de competitie waardig afsluiten. Na twee jaar met trainer Marcel Boelens te hebben gewerkt was vanmiddag winnen een mooi afscheidscadeau voor hem.
BAS kon deze middag starten met de sterks mogelijke opstelling. Op de bank zaten deze middag de twee A junioren Remon Claassen en Kay Oomen en verder nog Jeroen Tolhoek.
BAS begon heel sterk aan de wedstrijd terwijl heel EFC stijf van de zenuwen stond. Dat betekende al dat BAS na 5 minuten gespeeld te hebben met 0-2 voor kwam. De 0-1 werd gescoord door Mark Schaap die van dichtbij in de 2e minuut de bal hard in het dak van het doel schoot. Twee minuten later kreeg Robbie Bartels de bal op de 16 meterlijn, na een afgeslagen aanval, de bal voor zijn voeten. Met een werkelijk schitterend schot belande de bal in de linker bovenhoek in het doel en liet dit schot de keeper van EFC kansloos. Door de vroegen 0-2 voorsprong kon je verwachten dat EFC vol op de aanval ging. Geholpen door de wind in de rug werd de druk op het BAS doel daarom ook steeds groter. In de 25e minuut van de wedstrijd kreeg EFC middels een strafschop de kans om de 1-2 te maken. Met een aanval over links werd een spelen van EFC volgens de scheidsrechter onreglementair door de BAS verdediging gestopt in de 16 meter. Martijn Steenbeek kreeg een gele kaart terwijl Gerben Schalen deze had moete hebben omdat hij het laatst de speler van EFC raakte. Al met al werd dit cadeautje door EFC benut en was de aansluitingstreffer een feit. Na dit doelpunt kreeg EFC vleugels. BAS had er veel last van de tegenwind en had dan ook moeite de steeds weer hoge ballen in het 16 metergebied weg te werken. In de 43e minuut werd de stand dan tot 2-2. Opnieuw een hoge indraaiende bal die niet goed door de BAS verdediging werd verwerkt. De bal kwam voor de voeten van een aanvaller van EFC die laag de 2-2 inschoot. Dit was ook de rust stand.

Tweede helft
In de tweede helft zijn beide ploegen ongewijzigd weer aan de wedstrijd begonnen. Nu had BAS de wind meer in de rug wat voor de aanvallers van BAS meer perspectief moest geven. Gaande de tweede helft kreeg BAS de wedstrijd dan ook meer in de hand. EFC had in de eerste helft heel veel energie gegeven en de vut was er in de tweede helft toch een beetje uit. Tot de 64e minuut ging de wedstrijd gelijk op. Echter in de 64e minuut van de wedstrijd kreeg Martijn Steenbeek zijn 2e gele kaart. Na een eerste gele kaart in de eerste helft die eigenlijk voor een ander had moeten zijn kreeg Martijn nu de 2e gele kaart door het weg koppen van de bal nadat er al was afgefloten. Tijdrekken verklaarde de scheidsrechter en Martijn kon in zijn laatste wedstrijd voor BAS het veld versneld verlaten en zijn schoenen sneller aan de wilgen hangen dan de bedoeling was. Na dit incident rook EFC bloed. Maar BAS toonde in deze fase van de wedstrijd karakter. Na een paar omzettingen in het elftal en een wissel tussen Corne op t’Hof (uit ) en Jeroen Tolhoek er in moest BAS proberen de 2-2 vast te houden. En wat je al zo vaak ziet bij een ploeg die met 10 man komt te staan dat ze beter gaan voetballen met nog meer inzet. BAS deed er daarom ook nog maar een tandje bij op en dat resulteerde in de 67e minuut in de 2-3 gescoord door Jeroen Boshuizen. Wat EFC na dit doelpunt nog allemaal deed, veel gevaar leverde dat niet meer op. Na nog eens 5 minuten extra blessure tijd moest de scheidsrechter dan toch eens affluiten. Dat deed hij dan ook en zo had BAS de laatste wedstrijd gewonnen en moet EFC aanstaande dinsdag een beslissingswedstrijd tegen Elspeet spelen voor degradatie.

Met deze overwinning in de tas is BAS dit seizoen geëindigd als zesde in de competitie. Gezien de onverwachte omstandigheden vlak voor dit seizoen waarin BAS drie belangrijke spelers kwijt is geraakt en de vele blessures waar BAS dit seizoen mee te maken heeft gehad is deze zesde plaats een zeer verdienstelijk plaats. Daarom kan trainer Marcel Boelens terug zien op een goede periode bij BAS. In het eerste seizoen op een vierde plaats eindigen met plaatsing voor de nacompetitie en nu in het 2e seizoen gegeven de omstandigheden zesde eindigen is een zeer verdienstelijke prestatie.

Afscheid
Volgende week nemen we officieel afscheid van Marcel met en samenzijn van de eerste selectie. Een verslagje hiervan zal nog volgen maar namens de gehele selectie willen we Marcel nu al langs deze weg bedanken voor de plezierige en leerzame tijd in de afgelopen twee jaar. Marcel veel succes bij je nieuw club VSCO in Oosterwolde. Ook neemt de selectie afscheid van een paar spelers die de laatste jaren voor BAS in de selectie een belangrijke rol hebben gespeeld. Zo heeft Martijn Steenbeek besloten na 20 jaar BAS waarvan 8 jaar in de eerste selectie te gaan stoppen met voetbal. Ook Rolf de Jong heeft aangegeven om persoonlijke reden niet meer voor het eerste elftal te willen uitkomen. Tevens zal Kees lozekoot vanwege een vervelende blessure niet meer kunnen spelen en daarom niet meer aansluiten bij de selectie in het volgende seizoen. Drie spelers met een goed karakter en goede instelling verlaten daarom de selectie. Jongens ook jullie alle drie van harte bedank voor jullie positieve inzet en het gaat jullie in de toekomst goed.
Voor de eerste selectie zit het seizoen er nu op. Nog een paar weken op donderdag trainen waarna begin augustus de draad weer wordt opgepakt. Daarom willen wij als eerste selectie langs deze weg ook alle BAS supporters bedanken voor hun steun. We hopen elkaar in augustus van dit jaar weer tegen te komen als de wedstrijden voor het nieuwe seizoen weer worden hervat.