Vriendschappelijke wedstrijd
13-8-2011

Nieuw BAS oefent weer voor nieuw seizoen

14 augustus 2011

Afgelopen zaterdag heeft de vernieuwde BAS selectie zijn 2e oefenwedstrijd gespeeld tegen het Noord Brabantse Dongen 2. Wist BAS vorige week nog gemakkelijk met 0-5 te winnen van SEH uit Heerde, Dongen 2 was een tegenstander van een ander kaliber.

Met een nieuwe trainer en een nieuwe assistent-trainer is de BAS selectie al weer twee weken in training. Ook het eerste elftal is op veel plaatsen veranderd. Zo zijn de oude bekende selectie spelers Martijn Steenbeek, Danny Maassen en Theo Scholten gestopt met voetbal maar zijn er maar liefst 6 nieuwe spelers van elders bij gekomen. Tevens zijn er 3 eigen jeugdspelers van BAS doorgeschoven naar de hoofdselectie zodat trainer Wout Sleurink in de voorbereiding maar liefst de keuze heeft uit 22 selectiespelers. Uiteindelijk zal aan het begin van de competitie de selectie bestaan uit 16 spelers en 2 keepers.
Zaterdag was in Biddinghuizen te gast Dongen 2. Assistent-trainer van BAS, Walter van de Linden heeft een broer die trainer is van Dongen 2 en deze waren op trainingskamp in Flevoland. Een mooie gelegenheid om de krachten van beide elftallen in een vriendschappelijke wedstrijd met elkaar te vergelijken. Dongen 1 speelt in de hoofdklasse B zondag en het 2e elftal speelt reserve hoofdklasse zondag. Dus deze keer een tegenstander van formaat en een goed moment om te zien waar het vernieuwde BAS elftal op dit moment staat. In het doel van BAS startte deze middag de nieuwe aangetrokken doelman Machiel Werkman. Deze gaat samen met Sander Westdijk uitvechten wie straks de eerste doelman van BAS gaat worden. Sander begon zaterdag op de bank. Naast hem op de bank zaten Fatos Azemi, Azad Abdullah en de doorgekomen jeugdspeler Tom Drent. Direct na het eerste fluitsignaal nam BAS het initiatief. De eerst 10 minuten had BAS het meeste balbezit al was het Dongen die de eerste kans kreeg om de scoren te openen. Een passe uit het middenveld op de aanvaller van Dongen werd maar bal maar net naast geschoten. Vanaf de bank leek het erop dat er een buitenspelluchtje aan deze kans zat maar de grensrechter en scheidsrechter dachten daar anders over. Na deze kans kwam Dongen meer in hun spel. In de 12e minuut brak op rechts de snelle vleugelspeler van Dongen op snelheid door en zijn voorzet belande bij de midvoor van Dongen die zich behendig vrij speelde en de 0-1 op het scorebord zette. Ook na dit Doelpunt was het Dongen die het beste van het spel liet zien. BAS ondernam wel enkele doelpogingen middels schoten uit de tweede lijn maar deze troffen geen doel. In de 37e minuut was het dan toch raak voor BAS. De linksachter van BAS, Fatih Kaya, kwam mee op en drong door tot in de 16 meter van het Dongendoel. Daar werd hij onreglementair gestopt door de verdediging van Dongen waardoor BAS een strafschop mocht nemen. Stefan Tolhoek faalde niet en zo was de ruststand 1-1.
In de tweede helft was Machiel Werkman gewisseld voor doelman Sander Westdijk en is Jeroen Boshuizen gewisseld voor Tom Drent. Verder was Fatih Kaya gewisseld voor Azad Abdullah. Direct na het fluitsignaal kreeg BAS via Nabil Essaddouqi, Leroy Staring en Kay Oomen een aantal kansen om BAS op voorsprong te zetten. Echter de BAS aanvallers verzuimde te scoren zodat de stand nog even gelijk bleef. Uiteindelijk was het Dongen die in de 66e minuut wel scoorde. Uit een hoekschop werd de bal terug gekopt op de 16 meter lijn waar een speler van Dongen de trekker overhaalde en fraai inschoot en was de 1-2 een feit. In de 72e minuut werd het ook nog 1-3. Keeper Sander Westdijk schoot de bal slecht uit waardoor het middenveld van Dongen de bal direct veroverde en de eigen aanval in stelling bracht. De bal werd van links voorgegeven en werd door een aanvaller van Dongen knap in gekopt. Zo was het BAS wat op dat moment het betere van het spel had maar was het Dongen die de kansen benutte. Uiteindelijk scoorde Jeroen Boshuizen na een assist van Tom Drent in de 81e minuut dan toch nog de 2-3 en was het in de 83e minuut opnieuw feest door een doelpunt van Stefan Tolhoek. Zo leek de wedstrijd af te gaan op een 3-3 gelijkspel maar Dongen moet gedacht hebben nu we hier toch zijn willen we winnen ook. In de 85e minuut was het dan ook al 3-4 en in de 88e minuut scoorde Dongen ook nog de 3-5. Dit was dan ook uiteindelijk de eindstand. De uitslag is wat geflatteerd maar over de hele wedstrijd gezien was het Dongen wat het betere spel had en verdiend heeft gewonnen. Voor trainer Wout Sleurink een hele nuttige oefenwedstrijd waar hij zeker deze week weer wat mee kan doen. Dinsdagavond staat de bekerwedstrijd tegen Kampen op het programma. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur en is een nieuwe mogelijkheid om het één en ander uit te proberen.
Selecte BAS: Doelman: Machiel Werkman, Verdedigers: Remon Claassen, Mark Schaap, Stefan Tolhoek en Fatih Kaya, Middenveld: Robbie Bartels, Kay Oomen, Jeroen Boshuizen, Aanvallers: Iven van Velden, Nabil Essaddouqi en Leroy Staring.
Reserve: Sander Westdijk, Fatos Azemi, Azad Abdullah, Tom Drent.