BAS 1 6 - 1 (4 - 1) Kampen 1
Bekerwedstrijd
16-8-2011

BAS 1 klopt Kampen in een matige wedstrijd met 6-1

BAS 1 speelde dinsdag 16 augustus zijn eerste serieuze wedstrijd, nl. thuis voor de beker tegen Kampen 1, een zaterdag 4de klasser. Hoewel de selectie door blessures en vakantie nog niet compleet is, kon er toch een goed elftal op de been worden gebracht door trainer Sleurink.
BAS startte in de volgende opstelling: doel: Machiel Werkman, achter: Azad Abdullah, Remon Claassen, Stefan Tolhoek en Fatih Kaya, Midden: Mark Schaap, Tom Drent, Jeroen Boshuizen en Corne op ’t Hof, voor: Leon Staring en Kay Oomen.
BAS wilde snel druk zetten, maar Kampen counterde goed en kreeg in het begin een paar goede kansen. Toch was het BAS dat in de 16de minuut de leiding nam door een doelpunt van Tom Drent.
Tussen de 20ste en de 30ste minuut scoorde BAS nog 2 keer door doelpunten van Leon Staring en Jeroen Boshuizen. Ook Kampen was regelmatig gevaarlijk, maar door een paar goede reddingen van Machiel Werkman hield BAS stand. Bas voetbalde in een te traag tempo en leed veel balverlies. Toch werd de rust gehaald met een 4-0 score door weer een doelpunt van Leon.
In de 2de helft werden Fatih Kaya en Stefan Tolhoek vervangen door Iven van Velde en Fatos Azemi. Tot de 82ste minuut gebeurde er erg weinig. Kampen werd moe, maar BAS kon daar weinig tegenover zetten. Heel lang gebeurde er weinig. Het tempo beleef laag en het spel bleef onnauwkeurig. Pas aan het eind van de wedstrijd werd er weer gescoord in de 82ste en 83ste minuut door Fatos Azemi en Yusuf Erdem (zijn afscheidsgoal).
Al met al toch een nuttige wedstrijd voor de trainer om spelers op verschillende posities tegen een verdedigend ingestelde ploeg te zien spelen.

Volgende week dinsdag speelt BAS de volgende bekerwedstrijd en wel de plaatselijke kraker uit tegen Reaal Dronten, aanvang, 18.45. Reaal heeft na de 5- 0 nederlaag tegen CSV wat goed te maken.
Aanstaande zaterdag speelt BAS vriendschappelijk thuis tegen HTC 1, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.