Bekerwedstrijd
23-8-2011
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS scoort er in bekerwedstrijd weer lustig op los

Afgelopen dinsdagavond heeft BAS zijn tweede bekerwedstrijd ruim gewonnen met 2-8 tegen het zwakke Reaal uit Dronten. Met maar liefst drie doelpunten van de junior Tom Drent was hij de topscoorder van de avond.
Opstelling BAS: Doel; Machiel Werkman, Verdediging; Fatih Kaya, Stefan Tolhoek, Marco Westerhof, Azad Abdullah, Middenveld; Tom Drent, Mark Schaap, Jeroen Boshuizen, Aanval; Fatos Azemi, Iven van Velden, Leroy Staring. Reserve; Sander Westdijk, Corné op t’Hof, Kay Oomen.
Met nog steeds niet een complete selectie heeft BAS dinsdagavond zijn tweede bekerwedstrijd, uit in Dronten, tegen voetbalclub Reaal afgewerkt. Had BAS de eerste bekerwedstrijd al met grote cijfers van Kampen gewonnen, 6-1, zo had Reaal in de eerste wedstrijd al een pak slaag gehad van CSV'28 uit Zwolle met 0-5. Om mee te blijven doen voor het halen van de tweede ronden was het voor BAS noodzakelijk ook deze avond met een grote uitslag in het voordeel van BAS van het veld af te komen. Deze avond werden Gerben Schalen, Robbie Bartels en Luc van de Burg die net zijn terug gekomen van vakantie nog gemist. Samen met de van een blessure herstellende Marc Rijneveld zullen deze jongens zich volgende week bij de selectie gaan aansluiten. BAS startte de wedstrijd dit keer goed. Het eerste halfuur was mooi en goed voetbal te zien met een enorm veldoverwicht. In de 13e minuut kreeg middenvelder en junior Tom Drent uit een ingooi de bal en speelde zich erg handig vrij en kon zo met een mooi schot de 0-1 op het scorebord zette. Ook na dit doelpunt bleef BAS druk zetten op het doel van Reaal. In de 17e minuut won Mark Schaap een duel van de tegenstander. Hij legde de bal terug op de vrijstaande Leroy Staring die met een fantastisch lobje de bal over de keeper schoot en was de 0-2 een feit. In de 19e minuut van de wedstrijd kreeg Reaal zijn eerste echte kans. Stefan Tolhoek verslikte zich in de bal en de aanvaller van Reaal kon alleen op keeper Machiel Werkman af gaan. Maar het schot wat daarop volgde ging ruim over. In de 22e minuut was de 0-3 dan wel een feit. De keeper van Reaal verspeelde de bal in een duel met aanvaller Leroy Staring die de veroverde bal netjes aflegde op de vrijstaande Tom Drent en kon hij gemakkelijk de 0-3 tegen de touwen aan schieten. In de 25e minuut van de wedstrijd was het weer de beurt voor Leroy Staring om te scoren. Uit een voorzet van Fatih Kaya kopte Leroy knap de 0-4 binnen en had hij net als Tom Drent binnen 30 minuten spelen alweer zijn 2e doelpunt achter zijn naam staan. Een minuut later was het weer raak. De keeper van Reaal ruimde met een droog schot de bal op uit zijn eigen strafschopgebied. Stefan Tolhoek die nog voor de middenlijn op zijn eigen helft stond kreeg de bal voor zijn voeten en bedacht zich geen seconde en schoot ineens van wel 60 meter op het doel waar de keeper nog niet was teruggekeerd. Met een prachtige boog over de keeper belande de bal in het dak van het doel en was de 0-5 gemaakt en mogelijk ook al het doelpunt van het jaar. Zo was de wedstrijd na 30 minuten spelen al helemaal gespeeld en was het van belang om de scoren nog hoger op te schroeven om zo aanstaande zaterdag tegen CSV'28 uit Zwolle een mooie uitgangspositie te creëren voor plaatsing van de 2e ronde. Echter BAS begon na de 0-5 toch wat slordiger te spelen. Met name de achterhoede nam het te gemakkelijk op waardoor Reaal meer kansen kreeg. In de 40e minuut leiden dat tot een tegendoelpunt al was dit doelpunt van Reaal wel een cadeautje van de Scheidsrechter. Op het moment van spelen stond de aanvaller van Reaal wel 5 meter buitenspel. De grensrechter van BAS wachtte keurig om het moment van ontvangen van de bal door de aanvaller en stak toen zijn vlag, zoals dat volgens de regels moet, omhoog. Maar de scheidsrechter liet doorspelen en zo kon de aanvaller van Reaal makkelijk de 1-5 scoren. Het commentaar van de scheidsrechter, duidelijk hoorbaar voor het publiek, was dat de grensrechter te laat zijn vlag omhoog stak en daardoor liet hij doorgaan. Weer een nieuwe regel zeker. Maar goed waar maak je je druk om als je al met 1-5 voor staat. Toch was BAS wel even van slag en door een fout op het middenveld kom de aanval van Reaal in de 44e minuut toch nog een keer tegen scoren zodat de ruststand 2-5 was.
Na de rust zijn Iven van Velden en Azad Abdullah in de kleedkamer achter gebleven en zijn Corné op 't Hof en Kay Oomen in het veld gekomen. BAS pakte de wedstrijd na rust weer goed op en ging op jacht naar meer doelpunten. In de 65e minuut was het de beurt aan Fatos Azemi die de 2-6 op het scorebord zette. Na dit doelpunt kreeg Fatos nog twee opgelegde kansen maar in zijn afronding faalde hij. Aan het einde van de tweede helft zaten de spelers van Reaal er helemaal door en was duidelijk te zien de BAS conditioneel veel verder was dan Reaal. Door de vele blessure behandelingen aan Reaal kant werd de wedstrijd er niet beter op. En het duurde tot de 85e minuut van de wedstrijd dat BAS weer gevaarlijk werd. Een schot van Jeroen Boshuizen belande nog op de lat maar in de 87e minuut kon Jeroen toch nog zelf scoren en bracht hij de stand op 2-7. Met nog een prachtig doelpunt van Tom Drent die vanuit de 2e lijn een schot op doel schoot en zo de bal in het dak van het Reaal doel plaatste was de eindstand in de 89e minuut bereikt, 2-8, en had Tom zijn derde doelpunt van de avond achter zijn naam staan.
Zo heeft BAS deze avond goede zaken gedaan en was de hand van trainer Wout Sleurink al aardig terug te vinden in het vertoonde spel van BAS. De eerste helft was zonder meer goed voetbal. De tweede helft was BAS weer wat slordiger maar door de vele blessures aan Reaal kant werd de vaart ook uit de wedstrijd gehaald door de blessure behandelingen. Zaterdag krijgt BAS CSV'28 uit Zwolle op bezoek en gaan beide ploegen onderling uitmaken wie er door gaan naar de 2e bekerronde. CSV'28 is eindelijk een tegenstander van formaat en komt uit in de 2e klasse. Na 3 relatief zwakke tegenstanders te hebben gehad kan BAS zaterdag laten zien wat het echt in huis heeft. Na deze wedstrijd, die om 14.30 uur begint, heeft trainer Sleurink nog één week de tijd om zijn formatie te masseren om zo zaterdag 3 september op volle oorlog sterkte te beginnen aan de competitie uit tegen Hoevelaken.