Bekerwedstrijd
27-8-2011
De Schelp, Biddinghuizen

BAS plaats zich voor 2e bekerronde

Met een 4-1 overwinning op CSV 28 uit Zwolle heeft BAS zich geplaatst voor de tweede beker ronde. BAS had aan een gelijkspel al genoeg maar speelde deze middag toch voor de winst. Na een matige 1e helft besliste BAS de wedstrijd in de 2e helft met drie doelpunten.
Opstelling BAS: Doel; Sander Westdijk, Verdediging; Remon Claassen, Stefan Tolhoek, Luc van de Burg, Gerben Schalen, Middenveld; Mark Schaap, Robbie Bartels, Jeroen Boshuizen,Tom Drent Aanval; Fatos Azemi, Leroy Staring. Reserve; Marc Rijneveld, Fatih Kaya, Machiel Werkman.
Zo langzamerhand kan trainer Wout Sleurink over de gehele selectie beschikken om een elftal op de been te brengen. Vanmiddag sloten de vakantiegangers Luc van de Burg, Gerben Schalen en Robbie Bartels weer aan bij de selectie en is nieuwkomer Marc Rijneveld hersteld van een blessure. Marc zat samen met Fatih Kaya en doelman Machiel Werkman in de eerste helft op de bank. CSV 28 uit Zwolle, net als BAS ook een 3e klasser, was deze middag op bezoek in Biddinghuizen en in deze onderlinge wedstrijd moesten beide ploegen met elkaar gaan uitmaken wie zich zou plaatsen voor de 2e ronde van de beker. BAS heeft een beter doelgemiddelde en zou aan en gelijkspel genoeg hebben. Toch speelde BAS deze middag voor de winst. In de 7e minuut van de wedstrijd kreeg aanvaller Fatos Azemi al een grote kans om de scoren te openen. Na een mooie aanvalscombinatie tussen Leroy Staring en Tom Drent kreeg de vrijstaande Fatos de bal maar zijn schot belande naast het doel. CSV’28 kreeg in de 11e minuut van de wedstrijd de eerste grote kans. Na een fout op het middenveld van BAS waardoor onnodig balverlies werd geleden kwamen drie aanvallers van CSV tegen één BAS verdediger te staan. Echter de aanvallers speelde deze kans slecht uit zodat de stand nog steeds 0-0 bleef. In de 15 e minuut kreeg CSV’28 opnieuw een kans om te scoren uit een gevaarlijke voorzet vanaf links. Maar de kopbal uit deze voorzet op het BAS doel ging net over. Zo was het toch CSV’28 die in de eerste helft het betere van het spel liet zien en kwamen zij regelmatig gevaarlijk voor het doel van keeper Sander Westdijk. In de 35e minuut van de eerste helft mocht CSV’28 opnieuw een hoekschop nemen. Uit deze hoekschop kon CSV’28 speler Willem Vocht de 0-1 vrij in het BAS doel koppen en kwam CSV verdiend aan een voorsprong. Dat was voor BAS even wennen. Na drie makkelijke wedstrijden op rij gemakkelijk te hebben gewonnen moest nu toch voor het eerst de mouwen worden opgestroopt. BAS had in de eerste helft moeite om het spel te maken. De bal werd traag en onrustig rond gespeeld wat vaak tot onnodig balverlies leiden. Toch kon BAS voor de rust nog de 1-1 op het scorebord zetten. Uit een aanval van BAS werd de bal slecht uitverdedigd door de verdediging van CSV’28 waardoor Jeroen Boshuizen de bal kreeg en met een hard schot kon hij vrij gemakkelijk de keeper van CSV passeren. Zo was in de 43e minuut van de wedstrijd de ruststand op het scorebord gezet en moest de tweede helft uiteindelijk gaan beslissen welke ploeg naar de 2e ronde van de beker gaat.
Na rust waren Mark Schaap en Leroy Staring in de kleedkamer achter gebleven en zijn Fatih Kaya en nieuwkomer Marc Rijneveld in de ploeg gekomen. Door deze wissels kwamen andere spelers van BAS ook weer op hun eigen plek te staan en was er in het elftal van BAS meer evenwicht gekomen waardoor de tweede helft kwalitatief een stuk aantrekkelijker werd. In de 47e minuut net twee minuten na de rust kreeg Marc Rijneveld al een hele grote kans om BAS op een 2-1 voorsprong te zetten. Echter Marc schrok zo erg van deze mogelijkheid en hielp van schrik deze kans om zeep. BAS had de wedstrijd wel meer onder controle. Toch duurde het uiteindelijk tot de 61e minuut voordat er weer een goede mogelijk om te score kwam. Tom Drent nam in deze minuut de bal op zijn pantoffel en met een prachtig hard schot ging de bal maar net over het CSV doel heen. Uiteindelijk werd de ban in de 72e minuut doorbroken. De mee opgekomen Stefan Tolhoek werd in het strafschopgebied van CSV onreglementair gevloerd en zo mocht BAS een strafschop nemen. Stefan heeft het vonnis zelf uitgevoerd en miste niet en was de 2-1 een feit. BAS bleef na dit doelpunt aanvallen om snel de 3-1 te forceren. In de 77e minuut lukte dit ook. Tom Drent nam dit derde doelpunt voor zijn rekening en zo was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk mocht nieuwkomer Marc Rijneveld in zijn eerste wedstrijd voor BAS in de 86e minuut nog de 4-1 op het scorebord zetten zodat ook in deze wedstrijd weer veel is gescoord. Wel moet gezegd worden dat de uitslag wat geflatteerd is. CSV’28 gaf deze middag goed partij en in de eerste helft hadden zij het betere van het spel. Uiteindelijk is het BAS die nu naar de volgende bekerronde gaat. Nu na 3 vriendschappelijke wedstrijden en 3 bekerwedstrijden kan van BAS gezegd worden dat de aanvallers makkelijk score. In de verdediging zitten nog wat zwakke plekken maar nu de selectie complet is zal trainer Wout Sleurink daar nog wel het één en ander aan gaan repareren. Dinsdagavond speelt BAS nog één vriendschappelijke wedstrijd uit tegen Hatto Heim in Hattum. Na deze wedstrijd gaat volgende week het grote werk beginnen. Dan staat de eerste competitiewedstrijd uit tegen Hoevelaken op het programma. Echter wat BAS tot nog toe heeft laten zien lijkt het dat ze klaar zijn voor het grote werk.