Hoevelaken 1 3 - 3 (0 - 2) BAS 1
3-9-2011
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

BAS laat in Hoevelaken punten liggen.

Zaterdag is BAS de competitiestart begonnen in Hoevelaken. In een wedstrijd met twee gezichten heeft BAS de volle winst in de tweede helft laten liggen. Ging het Nederlands elftal een dag eerder na rust tegen San Marino nog wel door voor een hogere score, BAS dacht daar na de rust kennelijk anders over en gaf een riante voorsprong uit handen.

Opstelling BAS: Doel; Machiel Werkman, Verdediging; Fatih Kaya, Stefan Tolhoek, Mark Schaap, Corne op t’Hof, Middenveld; Tom Drent, Robbie Bartels, Jeroen Boshuizen, Luc van de Burg. Aanval; Marc Rijneveld, Leroy Staring. Reserve; Sander Westdijk, Gerben Schalen, Remon Claassen, Fatos Azemi.
Na een periode van voorbereiding met beker en vriendschappelijke wedstrijden is afgelopen zaterdag de competitie echt van start gegaan. Voor BAS stond de altijd lastige wedstrijd, uit tegen Hoevelaken, op het programma. Gezien de goede wedstrijdresultaten in de voorbereiding waren de verwachtingen hoog gespannen. Vanmiddag kon trainer Wout Sleurink niet beschikken over de ligt geblesseerde Kay Oomen en de nog geschorste Nabil Essaddouqi. Op het warme sportpark in Hoevelaken gebeurde deze middag van alles. Een slecht werkende geluidsinstallatie, brand in de kantine en een wedstrijd met twee gezichten waren de ingrediënten die het publiek kregen voorgeschoteld. BAS startte de wedstrijd goed. Al vanaf de eerste minuut nam BAS het initiatief en had BAS Hoevelaken helemaal in de tang. In de 10e minuut van de wedstrijd werd BAS al beloond met de 0-1. Uit een voorzet van Marc Rijneveld kwam de bal bij aanvaller Leroy Staring die de bal aflegde op de vrij staande Tom Drent die dan ook simpel de 0-1 tegen de touwen kon aanschieten. Ook na dit doelpunt bleef BAS de baas op het veld. In de 15e minuut kreeg Hoevelaken de eerste kans van de wedstrijd maar het schot op doel ging ruim over. Gedurende de eerste helft kreeg BAS meer kansen om de score verder te laten oplopen. In de 35e minuut van de wedstrijd kwam dan ook de verdiende 0-2. BAS mocht ongeveer 20 meter vanaf het doel een vrijetrap nemen. Verdediger Fatih Kaya stond klaar om de vrijetrap ineens te nemen. Dat deed hij zo goed dat de bal via de opgestelde muur van Hoevelaken zo achter de doelman van Hoevelaken in het doel belande en had BAS in de eerste helft al een riante voorsprong van 0-2 opgebouwd. Voor de rust had de 0-3 ook al kunnen vallen. BAS kreeg kansen genoeg om de beslissende 0-3 te kunnen maken maar verzuimde dit te doen zodat de ruststand uiteindelijk 0-2 is gebleven.
Na de rust is de wat grieperige aanvaller Leroy Staring in de kleedkamer achter gebleven en is voor hem Fatos Azemi in het veld gekomen. Aanvankelijk begon BAS de tweede helft goed. Al in de eerste vijf minuten van de tweede helft mocht BAS een hoekschop nemen waaruit aanvoerder Stefan Tolhoek een geweldige kans kreeg om toch al de 0-3 op het scorebord te zetten. Echter de bal belande net naast het doel. In de 52e minuut van de wedstrijd kwam Hoevelaken zowaar een keer voor het doel van Machiel Werkman. Echter door een handige aanvallende actie brak de spits van Hoevelaken door de verdediging van BAS heen en kwam alleen voor doelman Werkman te staan. Deze probeerde met een mooie duik de bal voor de voeten van deze aanvaller weg te tikken waarna de aanvaller van Hoevelaken gretig ging liggen in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees direct naar de strafschopstip en zo werd Hoevelaken mede door deze actie in de wedstrijd geholpen.

De strafschop werd niet gemist en was de stand in de 52e minuut 1-2. Hoevelaken rook weer bloed en BAS liet het na dit doelpunt allemaal over zich heen komen. Opeens was er niets meer terug te vinden van het goede spel voor rust van BAS. Hoevelaken stroopte de mouwen nog een keer op en BAS stond er bij en keek er na maar had in deze periode van de wedstrijd niets in te brengen. In de 60e minuut kwam Hoevelaken dan ook al op 2-2. De linker aanvaller van Hoevelaken speelde zich handig vrij en kon de bal geplaatst voorgeven waarna de spits van Hoevelaken de 2-2 kon inkoppen. Na in de 65e minuut nog een keer gescoord te hebben maar omdat dit een buitenspel doelpunt was ging dat feest niet door was het in de 70e minuut toch weer raak voor Hoevelaken. Opnieuw kon de spits van Hoevelaken uithalen en was de stand plotseling 3-2. BAS had de wedstrijd volledig uit handengegeven. Zo zie je maar weer dat dat een goede voorbereiding niets zegt. Nu het om de punten gaat komt het er echt op aan en de vraag in deze periode van de wedstrijd was dan ook wie van de BAS spelers neemt nu het initiatief om de ploeg te gaan leiden? Na een aantal wissels aan BAS zijde, Luc van de Burg werd vervangen door Gerben Schalen en Robbie Bartels werd vervangen door Remon Claassen, gaf trainer Sleurink het sein met drie spitsen te gaan spelen om zo nog een gelijkspel af te dwingen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg BAS daarom weer wat meer grip op de wedstrijd en kreeg het weer meer kansen. Na een vrije trap genomen door Stefan Tolhoek en een hard schot op de lat van Fatos Azemi leek de 3-3 er toch nog aan te komen. In de laatste minuut van de wedstrijd was het dan ook echt raak. Opnieuw uit een aanval kon Tom Drent de 3-3 score en had BAS toch nog een punt aan deze wedstrijd overgehouden. Wat BAS deze middag geleert moet hebben is dat de wedstrijd 90 minuten duurt. Als de tegenstander van BAS meer druk gaat zetten en de mouwen gaat opstropen was er deze middag niemand van de BAS spelers die opstaat en het eigen elftal opzweept naar een hogere prestatie. Zelfs de scheidsrechter merkte na de wedstrijd op dat de spelers van BAS zo netjes en stil in het veld waren waardoor hij een makkelijke middag had. Dat moet toch te denken geven. Wil BAS met deze talend volle groep in deze competitie hoog eindigen dan zal er zeker meer bezieling in het spel moeten komen als wat we vanmiddag in de tweede helft hebben gezien. Er zal toch wel één speler bij BAS rondlopen die de leiding wil nemen?

We wachten af. Volgende week nieuwe kansen als BAS thuis tegen Stoe moet spelen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.