BAS 1 - Stroe 1 : 3-0

BAS 1 3 - 0  Stroe 1
10-9-2011

BAS pakt volle winst thuis tegen v.v. Stroe

Afgelopen zaterdag heeft BAS thuis met 3-0 van v.v. Stroe gewonnen. Hiermee revancheerde BAS zich van de teleurstellende 3-3 vorige week tegen Hoevelaken.

Opstelling BAS:
Doel: Sander Westdijk
Verdediging: Gerben Schalen, Stefan Tolhoek, Corné op 't Hof, Robbie Bartels
Middenveld: Mark Schaap, Tom Drent, Jeroen Boshuizen, Nabil Essaddouqi
Aanval: Leroy Staring, Marc Rijneveld
Reserve: Jaco Schaap, Kay Oomen, Luc van de Burg, Fatos Azemi, Remon Claassen.

Trainer Wout Sleurink kon over een vrijwel complete selectie beschikken. Alleen Fatih Kaya had aflopen week last van een rugblessure waardoor hij deze middag niet kon spelen. Na een aantal wedstrijden geschorst te zijn geweest begon Nabil Essaddouqi deze middag in de basis. Ook junior Kay Oomen is weer terug na een korte periode van overbelasting en begon deze middag op de bank.

De kwamen mannen van v.v. Stroe kwamen in Biddinghuizen op bezoek. Vorig jaar nog spelend in de tweede klasse maar door degradatie dit jaar uitkomend in de derde klasse. Wel een gevaarlijke tegenstander en gaan we de geschiedenis terug kijken dan heeft BAS met deze tegenstander altijd veel moeite gehad en gingen de punten vaak naar Stroe.

Precies om half drie werd onder warme omstandigheden afgetrapt. Beide ploegen speelden de eerste vijf minuten aftastend maar duidelijk was al wel dat beide ploegen voor de winst gingen. In de 7e minuut van de wedstrijd kreeg BAS de eerste kans. Uit een vrije trap op het middenveld kreeg de mee opgekomen Robbie Bartels op links de bal en gaf deze laag en scherp voor. Leroy Staring stond op de goede plaats voor het doel en haalde gelijk de trekker over en scoorde uit deze voorzet de 1-0. Zo kwam BAS weer opnieuw vroeg in de wedstrijd op een voorsprong.

Ook na dit doelpunt kon v.v. Stroe nog niet veel gevaar stichten voor het doel van BAS. Pas in de 19e minuut kwam de eerste kans voor v.v. Stroe maar het lage harde schot op het doel van Sander Westdijk ging voor langs en belande in de bording over de achterlijn. In de 32e minuut van de wedstrijd kwam er een wissel voor v.v. Stroe. Na deze wissel werd de druk op het BAS doel wel wat groter. Echter de verdediging van BAS liet geen steken vallen waardoor de aanvallen van v.v. Stroe niet tot echte kansen leidden. Zo leek de eerste helft af te gaan op een ruststand van 1-0. Maar voordat de ploegen de rust ingingen gebeurde er nog veel op het veld in deze laatste minuut. Uit een aanval van BAS werd de bal vanaf links voorgegeven. De keeper van v.v. Stroe gaf bij het uitkomen van zijn doel een elleboogstoot in het gezicht van een BAS aanvaller wat de scheidsrechter niet was ontgaan. Direct rood voor de keeper was dan ook het antwoord van de scheidsrechter.

Door deze zeer domme overtreding moest v.v. Stroe met tien man beginnen aan de tweede helft. Deze actie van de doelverdediger van v.v. Stroe zou uiteindelijk voor v.v. Stroe bepalend zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd.
Na de pauze begon BAS met de zelfde elf spelers als de basis opstelling. Stroe begon ondanks dat het met tien man speelde wel gelijk druk te zetten op het BAS doel. Aan het begin van de tweede helft was het dan ook v.v. Stroe dat het beste van het spel op de mat legde. Echter in de 57e minuut van de wedstrijd werden alle goede bedoelingen van v.v. Stroe in de grond geboord door een doelpunt van BAS. Uit een ingooi werd er een steekpass uit het middenveld gegeven op Marc Rijneveld die op een fraaie manier deze kans niet onbenut liet en de 2-0 op het scorebord zette.

Opnieuw ging v.v.Stroe wisselen maar ook deze wissel kon de wedstrijd voor v.v.Stroe niet keren. In de 63e minuut van de wedstrijd was het middenvelder Tom Drent die de genadeklap aan v.v. Stroe uitdeelde. Na een onderschepping op het middenveld kreeg hij in de 16 meter van v.v. Stroe de bal en speelde zich handig vrij om zo de beslissende treffer te scoren. En zo had BAS, ondanks dat v.v. Stroe meer druk ging zetten, toch optimaal geprofiteerd van een man meer situatie.

In de 68e minuut van de wedstrijd werd Leroy Staring vervangen voor Fatos Azemi en Tom Drent vervangen voor Kay Oomen. BAS had de wedstrijd onder controle alhoewel van de gasten uit Stroe wel gezegd kan worden dat ze nog steeds probeerde er een wedstrijd van te maken. In de 71e minuut werd Stefan Tolhoek ook nog vervangen door Remon Claassen en speelde BAS de wedstrijd uit. Na 90 minuten voetbal floot de scheidsrechter dan ook voor het eindsignaal en zo was de eerste winst in deze competitie een feit en was de nare smaak van vorige week tegen Hoevelaken weggewist.

Het was vanmiddag nog geen hoogstaand voetbal wat het Biddinghuizer publiek te zien kreeg maar de overwinning was wel verdiend. Mogelijk dat volgende week Remon Claassen weer helemaal fit is en dat de blessure van Fatih Kaya mee valt zodat de achterhoede dan tegen Oene weer helemaal intact is. Uit in Oene is altijd lastig. Oene is dit jaar vanuit de 4e klasse gepromoveerd en is voor BAS een oude bekende tegenstander. Maar voor het zover is eerst toch nog even nagenieten van deze overwinning. Vier punten uit 2 wedstrijden is toch een mooi begin van de competitie.