Oene 1 1 - 4  BAS 1
17-9-2011
De Hoge Kamp, Deventerweg 2 Oene

BAS wint met matig spel makkelijk van v.v.Oene

In een niet hoogstaande wedstrijd heeft BAS zaterdagmiddag de uitwedstrijd in Oene vrij gemakkelijk gewonnen van een machteloos v.v. Oene.

Opstelling BAS:
Doel: Sander Westdijk
Verdediging: Bas Suidgeest, Stefan Tolhoek, Gerben Schalen, Corné op 't Hof
Middenvel: Tom Drent, Robbie Bartels, Jeroen Boshuizen, Mark Schaap
Aanval: Fatos Azemi, Nabil Essaddouqi
Wissels: Jaco Schaap, Mark Rijneveld, Remon Claassen, Leroy Staring, Kay Oomen

BAS had zaterdagmiddag vast meer tegenstand van v.v. Oene verwacht. De promovendus van afgelopen jaar uit de 4e klasse is de competitiestart goed begonnen met vier punten uit 2 wedstrijden en uit ervaring weet BAS dat Oene uit, altijd lastig is.

Trainer Wout Sleurink heeft nog altijd met blessures te maken. Zo zijn de achterspelers Fatih Kaya en Remon Claassen nog steeds niet fit waardoor Bas Suidgeest deze middag noodgedwongen uit het tweede elftal de achterhoede van het eerste moest assisteren. Dat deed hij deze middag overigens niet onverdienstelijk. Verrassend zaten de aanvallers Leroy Staring en Marc Rijneveld op de reserve bank en startte Fatos Azemi en Nabil Esaddouqi in de basisopstelling.

Direct na de aftrap nam BAS het initiatief. Dit leidde al in de 5e minuut tot een levensgrote kans om op 0-1 te komen. Uit een aanval werd aanvaller Nabil Essaddouqi alleen voor de Oene keeper gezet. Nabil omspeelde de keeper handig en kon zo in een leeg doel binnen schieten. Echter de bal ging niet in het doel maar belandde in het zijnet. Zo werd een opgelegde kans om zeep geholpen.

Na deze kans bleef BAS wel druk houden op het doel van Oene en dat leidde in de 9e minuut dan wel tot de 0-1. Uit een voorzet ontving middenvelder Tom Drent de bal en schoot direct op doel maar tegen de Oene keeper. De terug springende bal kwam voor aanvaller Fatos Azemi die niet faalde en de 0-1 op het scorebord zette. Zo stond BAS al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het scheelde niet veel of een minuut later kwam Oene alweer op gelijke hoogte. BAS was kennelijk nog in feeststemming maar daar had Oene geen boodschap aan en kreeg na de aftrap direct een levensgrote kans om de gelijkmaker te scoren. Maar met een goede redding van doelman Sander Westdijk werd het schot op doel gekeerd en bleef het doel van BAS schoon.

In de 23e minuut kreeg aanvaller Nabil Essaddouqi opnieuw een levensgrote kans om de 0-2 te scoren. In plaats zijn linkervoet tegen de bal te zetten probeerde Nabil de bal met zijn rechtervoet in het doel te werken en opnieuw ging het mis en belandde de bal naast het doel. In de 26e minuut van de wedstrijd ondernam middenvelder Jeroen Boshuizen nog een poging met een schot op doel maar dit schot werd nog gemakkelijk gepakt door de Oene keeper.

Uiteindelijk werd het in de 28e minuut van de wedstrijd dan toch 0-2. Nabil Essaddouqi speelde de bal door op Fatos Azemi. Zijn schot op doel werd nog door de keeper gekeerd maar de terugspringende bal werd attent door Robbie Bartels in het Oener doel geschoten. Zo stond BAS al na dertig minuten op een comfortabele voorsprong. Het was dan ook erg slordig van BAS dat het Oene in de 37e minuut van de wedstrijd liet terug komen. Jeroen Boshuizen wilde vanuit het middenveld de bal terug passen op een verdediger van BAS maar deed dat zo slordig waardoor een aanvaller van Oene de bal pardoes in zijn voeten kreeg en alleen op doelman Westdijk afging. Deze aanvaller gaf de bal netjes af op de mee opgekomen medespeler en deze faalde niet en zo kwam Oene gemakkelijk terug in de wedstrijd en was de ruststand 1-2.

Na rust was Marc Rijneveld voor de licht geblesseerde Fatos Azemi in de ploeg gekomen. Oene probeerde wat meer initiatief te nemen en was van plan om snel de gelijkmaker te maken. Toch stichtten de aanvallers van Oene weinig gevaar voor het BAS doel. In de 61e minuut werd de wedstrijd dan ook beslist door een doelpunt van Nabil Essaddouqi en was de 1-3 een feit. Het was nu alleen zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en de drie punten mee naar huis te nemen. BAS kreeg zelfs kansen om de score nog verder te laten oplopen maar een schot in de 66e minuut van de wedstrijd opnieuw van Nabil Essaddouqi ging net over.

In de 82e minuut werd Robbie Bartels vervangen voor Leroy Staring en bleef BAS zoeken naar nog een doelpunt. Uiteindelijk scoorde achterspeler Bas Suidgeest in de 84e minuut de 1-4 en kan Bas Suidgeest terug kijken op een geslaagd optreden in het eerste elftal. Na 90 minuten spelen was de 1-4 dan ook de einduitslag en had BAS zonder zelf hoogstaand voetbal te spelen deze wedstrijd makkelijk naar zich toe getrokken.

Omdat de koplopers Terschuurse Boys en VVOP deze middag punten lieten liggen is BAS nu samen met deze twee ploegen koploper in de competitie. Oene staat na vanmiddag weer met beide benen op de grond. Na een winst op Swift en een gelijkspel vorige week weet Oene nu ook dat het in de 3e klasse elke week opnieuw moet knokken om de punten in de zak te houden. Voor BAS is het nu zaak om de lijn die nu is ingezet vast te houden. Met wat meer verzorgd spel en wat meer rust op het middenveld kan BAS in deze competitie erg ver komen.

Volgende week komt Otterlo bij BAS op bezoek. Met opnieuw een thuis overwinning zou BAS een geweldige seizoenstart kunnen maken. Vorig jaar verloor BAS overigens nog van Otterlo thuis dus ze zijn gewaarschuwd. De wedstrijd begint zaterdagmiddag 24 september om 14.30 uur en laten we hopen dat er veel supporters zijn om de thuisploeg naar een overwinning te schreeuwen.