Competitiewedstrijd
24-9-2011
De Schelp, Biddinghuizen

BAS pakt in laatste minuut de volle winst

BAS heeft zaterdagmiddag met de zwaar bevochten winst op Otterlo erg goed zaken gedaan. Aanvankelijk stonden de mannen van BAS tot de 76e minuut van de wedstrijd nog met 0-1 achter. Maar met geduld en geloof te houden in een goede afloop wist BAS de wedstrijd knap te keren in een 2-1 overwinning.

Opstelling BAS:
Doel: Machiel Werkman
Verdediging: Robbie Bartels, Stefan Tolhoek, Gerben Schalen, Corne op 't Hof
Middenveld: Tom Drent, Nabil Essaddouqi, Jeroen Boshuizen, Mark Schaap
Aanval: Fatos Azemi, Marc Rijneveld
Reserve: Sander Westdijk, Luke van de Burg, Remon Claassen, Leroy Staring, Kay Oomen.

De wedstrijd BAS-Otterlo was afgelopen zaterdag voor beide ploegen belangrijk. Wie de winst zou pakken blijft mee draaien in de top van de competitie en de verliezer zou dan even afhaken. Trainer Wout Sleurink kan nog niet beschikken over verdediger Fatih Kaya die nog steeds last heeft van een rug blessure.

BAS startte de wedstrijd met vier middenvelders en twee aanvallers om zo te proberen op het middenveld een mannetje meer over te houden waardoor er veel druk op de ploeg van Otterlo kon worden gezet.

Otterlo is een taaie ploeg en probeerde met veel pressie en druk het spel van BAS te ontregelen. In de 2e minuut van de wedstrijd kreeg Otterlo op 20 meter afstand van het BAS doel al een vrije trap. Het schot uit de vrije trap ging ruim naast zodat alles met een sisser afliep. In de 8e minuut van de wedstrijd kreeg BAS zijn eerste echte kans. Het schot op doel uit deze kans belande eveneens tegen de reclameborden. Zo ontstond er op het middenveld een aardig gevecht tussen beide ploegen zonder dat er veel werk voor beide keepers uit kwam. Beide ploegen stoorden vroeg in de opbouw waardoor de aanvallers van beide ploegen slecht in stelling konden worden gebracht.

In de 21e minuut kreeg BAS wel een goede mogelijkhid om te scoren. Uit een voorzet vanaf links van Fatos Azemi schoot Marc Rijneveld de bal net over het Otterlo doel. In de 23e minuut van de wedstrijd kreeg Otterlo de beste mogelijkheid om de score te openen. Het schot op doel uit deze aanval ging net voor het doel langs waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord bleef staan. In de 31e minuut van de wedstrijd kreeg Nabil Essaddouqi nog een unieke kans om te scoren. Maar ook zijn schot werd op het nippertje geblokt door een Otterlo verdediger.

De laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg BAS wel meer grip op de wedstrijd en werd de druk op het Otterlo doel verder opgevoerd. Maar de aanvallers van BAS waren nog niet scherp genoeg om de kleine kansen die ze kregen af te ronden in een doelpunt. Zo was de ruststand dan ook 0-0 en hebben beide ploegen veel krachten gebruikt in de eerste helft en het wss met dit warme weer maar de vraag wie er nu in de tweede helft de meeste conditie zou hebben om de wedstrijd in zijn voordeel te keren.

Aanvankelijk verliepen de eerste 10 minuten in de tweede helft hetzelfde als de hele eerste helft. Beide ploegen stoorden elkaar vroeg waardoor er moeilijk een goede aanval kon worden opgezet. BAS ging nu wel met drie spitsen spelen en probeerde de druk op het Otterlo doel op te voeren. In de 50e minuut mocht BAS op de rand van de 16 meter een vrije trap nemen. Deze vrije trap, genomen door Stefan Tolhoek, ging net naast. In de 60e minuut van de wedstrijd mocht Marc Rijneveld voor BAS opnieuw een vrije trap nemen recht voor het doel van Otterlo. Maar ook het schot uit deze vrije trap werd gekeerd door de keeper zodat de 0-0 stand nog lang stand hield.

Na twee wissels te hebben toegepast in de 52e minuut en de 62e minuut, Corne op 't Hof werd vervangen door Luke van de Burg en Fatos Azemi werd vervangen voor Leroy Staring probeerde BAS met deze snelle verse jongens de druk verder op te voeren. Toch keerde de wedstrijd in de 73e minuut plotseling in het nadeel van BAS. In een aanval van Otterlo werd een aanvaller van Otterlo in de 16 meter geblokt door verdediger Gerben Schalen wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een overtreding waardoor Otterlo een strafschop mocht nemen. Deze kans liet Otterlo niet onbenut en zo was de stand in de 73e minuut van de wedstrijd 0-1.

Toch bleef BAS koel na deze tegenvaller en bleef het geloven in een goede afloop. Uit een aanval in de 76e minuut over rechts waaruit Nabil Essaddouqi een scherpe voorzet afleverde op Leroy Staring werd de stand alweer gelijk getrokken. Met een hard schot van Leroy op doel ranselde hij de bal in het Otterlo doel en was de 1-1 een feit. Zo was er plotseling enige opwinding in dit duel gekomen en rook BAS kansen om toch nog de drie punten te pakken. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het dan ook BAS die nog meer druk gingen zetten op het Otterlo doel.

Echter de kansen die BAS kreeg werden niet goed afgerond zodat iedereen al een beetje rekening hield met een gelijk spel. Maar in de 92e minuut kreeg BAS een strafschop toegewezen van de scheidsrechter doordat een Otterlo verdediger de bal met de hand in de eigen 16 meter raakte. Stefan Tolhoek mocht dit vonnis vellen en faalde niet en zo was de eindstand 2-1 voor BAS en heeft BAS verdiend, wel met veel energie, de drie punten thuis kunnen houden.

Op het middenveld was er deze wedstrijd meer rust en BAS speelde minder slordig dan vorige week tegen Oene. Vanmiddag hadden de aanvallers het erg moeilijk. Dit was ook de verdienste van Otterlo die door het vroege storen BAS weinig ruimte gaf op een goede eind pass af te leveren waardoor de BAS aanvallers slecht bereikt werden. De achterhoede van BAS en de keeper hadden deze middag de zaken redelijk goed onder controle. En als ploeg heeft BAS vanmiddag volwassen gespeeld en is het blijven geloven in een goede afloop.

Met deze knappe overwinning doet BAS goed zaken en blijft het op de eerste plaats staan in deze competitie. Volgende week de moeilijke uitwedstrijd in Vaassen tegen VIOS Vaassen. BAS zit nu in de flow van succes. Wie weet kan door deze flow ook deze wedstrijd volgende week worden omgezet in een overwinning.