1-10-2011
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

BAS verliest van VIOS

Mannen winnen van de jongens

BAS heeft de uitwedstrijd bij VIOS Vaassen niet tot een goed einde weten te brengen. In een wedstrijd waarin de mannen van de jongens werden gescheiden werd het uiteindelijk 2-0. Door dit resultaat is BAS geen koploper meer in de derde klasse B.

Trainer Wout Sleurink koos deze zaterdag voor een 4-4-2 opstelling. Machiel Werkman kreeg de voorkeur in het doel boven Sander Westdijk. Remon Claassen begon op rechtsback, wat ten koste ging van Corné op ’t Hof. Hij begon op de bank.

Uitwedstrijden bij VIOS staan alom bekend als lastig. BAS speelde in de historie vijf uitwedstrijden tegen VIOS, daarvan won het er geen een. De ploeg uit Biddinghuizen was vooraf dus gewaarschuwd voor een lastige middag. Echter, was dit in de eerste 25 minuten niet te zien. BAS werd op alle fronten afgetroefd, vooral fysiek. Duels werden verloren, BAS kon niet in het spel komen.

De eerste kans was echter wel voor BAS. Na twee minuten gaf Tom Drent druk op de laatste man van VIOS, die ging in de fout en Drent kon vrij doorlopen richting de Vaasser doelman. Oog in oog met de keeper kon Drent echter niet scoren. VIOS kreeg na deze mogelijkheid van BAS de overhand. Dit resulteerde in twee goede scoringskansen, maar ook de ploeg uit Vaassen kon de score niet openen.

Na 25 minuten kwam BAS wat onder de druk van VIOS weg, wat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden en een goede kans voor Leroy Staring. Hij miste echter. Ook Jeroen Boshuizen kwam nog in een scoringspositie, maar zijn schot verdween over het doel. Omdat ook VIOS in deze periode geen kansen kon creëren stond in de rust de brilstand op het bord.

Na de rust golfde het spel op en neer. De wedstrijd bevond zich vooral op het middenveld, wat resulteerde in weinig kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het VIOS wat de langste adem had en BAS kon aftroeven.

BAS raakte de scherpte kwijt, waardoor de linies verder uit elkaar gingen spelen. Met de ervaring die VIOS in de ploeg heeft, werd dit keihard afgestraft. In de 70ste minuut leidde dit tot de openingstreffer. Een voorzet van rechts kon ongehinderd ingekopt worden door een speler van VIOS. Trainer Sleurink probeerde na deze domper iets te forceren. Stefan Tolhoek schoof door naar het middenveld en aanvaller Fatos Azemi kwam in het veld voor middenvelder Luke van de Burg.

De roodhemden probeerden iets te forceren, maar VIOS was in de slotfase erg gevaarlijk in de omschakeling. In de 82ste minuut kon VIOS de wedstrijd nog niet beslissen, maar drie minuten voor het laatste fluitsignaal lukte dit wel. Nog een haarscherpe counter werd simpel uitgespeeld door de zwart-gelen.

Zo verloor BAS voor het eerst dit seizoen, maar tegen VIOS is dat geen schande. De mannen van Sleurink konden grote delen van de wedstrijd mee, maar de routine van VIOS speelde een grote rol in de wedstrijd. Al met al een leerzame middag, waar op verder geborduurd kan worden.

Aankomende week twee keer trainen en opladen voor VVOP. De ploeg uit Voorthuizen komt aanstaande zaterdag op bezoek. De wedstrijd begint om 14:30 uur.