BAS 1 - VVOP 1 : 2-7

BAS 1 2 - 7  VVOP 1
8-10-2011

BAS met beide benen op de grond

BAS staat na zes wedstrijden in de competitie weer met beide benen op de grond. Na vier wedstrijden waren de Biddinghuizenaren nog koploper, maar afgelopen zaterdag werd er opnieuw verloren. VVOP won op de Schelp met maarliefst 2-7. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Jeroen Boshuizen en Gerben Schalen.

Trainer Wout Sleurink kon deze middag over een vrijwel complete selectie beschikken. Bas de Raat was uiteraard nog wel afwezig en ook Fatih Kaya zat niet bij de selectie. Hij komt terug van een blessure en speelde een helft mee in BAS 2. Marc Rijneveld begon op de bank, waardoor er in de spits een basisplaats was voor Nabil Essadouqi.

Vooraf werd een spektakelstuk verwacht, omdat het voor beide ploegen aanhaken of voorlopig afhaken was deze middag. In de eerste tien minuten van de wedstrijd was daar echter niets van te zien. Beide ploegen speelde voorzichtig en taste wat af. Na tien minuten was de eerste mogelijkheid voor BAS. Tom Drent werd gevloerd, waarna Stefan Tolhoek een vrije trap mocht nemen. Deze verdween net naast het doel.

Een minuut later was het wel raak voor de Biddinghuizenaren. Opnieuw een vrije trap van Stefan Tolhoek werd vanaf links voor het doel gebracht. Deze kwam op het hoofd van Jeroen Boshuizen die de bal tegendraads in het doel kopte. Een opsteker voor BAS, maar niet voor lange duur.

In de 18e minuut kwam VVOP alweer langszij. Eerst werd een enorme kans nog omzeep geholpen, maar uit de daaropvolgende spelhervatting van doelman Machiel Werkman ging het compleet fout. Hij trapte de bal zo in de voeten van een aanvaller van VVOP en die kon de bal gemakkelijk binnen schieten.

Na deze goal nam VVOP het heft in handen. BAS ging steeds meer persoonlijke duels verliezen, waardoor het teruggedrongen werd. Na een half uur greep trainer Sleurink in. De pietluttig fluitende scheidsrechter had het gemunt op Nabil Essadouqi die hierdoor al een gele kaart kreeg. Essadouqi kon in de ogen van de leidsman niets goed doen en om rood te verkomen werd de spits van het veld gehaald en vervangen door Fatos Azemi.

BAS kreeg hierdoor echter niet de greep op het spel terug en VVOP werd steeds gevaarlijker. In de 33e minuut werd een doelpunt nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar drie minuten later was het wel raak. De bal werd hoog voor het doel van BAS geslingerd, Stefan Tolhoek miste de bal compleet, waardoor het voor VVOP een koud kunstje werd om het doelpunt te maken.
Net voor rust kreeg BAS nog de kans om nu zelf langszij te komen, maar Leroy Staring wist de bal niet tegen de touwen te krijgen en zo gingen de ploegen rusten met een 1-2 tussenstand.

Net na de rust, waarin Remon Claassen werd vervangen door Corné op ’t Hof, leek de wedstrijd al gespeeld. De Voorthuizenaren mochten een vrije trap op links nemen. De bal kwam voor het doel van keeper Werkman, maar er was geen houden aan. De bal werd goed binnengekopt door Robert Woudenberg.

De wedstrijd leek na deze goal gespeeld, maar twee minuten later was het Gerben Schalen die het geloof bij de Biddinghuizenaren terugbracht. Een corner van Tom Drent veroorzaakte een scrimmage in de zestien, waarin Gerben Schalen uiteindelijk de bal voor zijn voeten kreeg. Hij haalde uit en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Waar er weer geloof terug was gekeerd in de Biddinghuizer harten, was dit twee minuten later alweer weg. Balverlies op het middenveld bij BAS leidde tot een uitbraak van VVOP, die uiteindelijk werd afgerond door opnieuw Robert Woudenberg.

BAS probeerde na deze tegentreffer nog wat te forceren, maar uiteindelijk werd het al snel 2-5, waardoor de wedstrijd helemaal gespeeld was. Marc Rijneveld werd nog ingebracht voor Jeroen Boshuizen, maar dit richtte niets meer uit. In de slotfase scoorde VVOP nog twee keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-7.

Een flink pak slaag voor de mannen van trainer Wout Sleurink. Veel persoonlijke duels werden verloren en er werd te slap verdedigd. Een aantal spelers is op dit moment niet in de vorm die wel van ze verwacht mag worden. De aankomende twee weken staan in het teken van twee derby’s. Zaak om deze week snel de vorm terug te vinden en tegen Swift’64 en asv Dronten te laten zien wat we waard zijn.

De eerste derby wordt aanstaande zaterdag, 15 oktober, gespeeld in Swifterbant. BAS 1 speelt om 14:30 uur tegen Swift’64. Komt allen en steun onze mannen in deze derby!