Bekerwedstrijd
22-10-2011
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Drent schiet BAS naar winst

BAS heeft de uitwedstrijd bij buurman asv Dronten met 0-1 weten te winnen. In een zenuwslopende wedstrijd waren de 'rooien' uiteindelijk de baas. Doelpuntenmaker was Tom Drent, hij ging op de schouders.

Trainer Wout Sleurink kon voor deze derby over een zo goed als volledige selectie beschikken, op de langdurig geblesseerde Bas de Raat na. Remon Claassen kreeg in deze ‘burenruzie’ de voorkeur boven Gerben Schalen.

Vooraf waren er tal van ludieke acties te zien in en om Dronten. Op het hoofdveld van asv Dronten was een aantal rood-witte attributen te zien en in Dronten zelf waren alle plaatsnaamborden afgeplakt met een grote BAS-sticker. De supporters uit Biddinghuizen waren in groten getale opgekomen en maakten er een mooi feest van.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat asv Dronten de betere ploeg was. BAS werd achteruit gedrongen en kon niets anders doen dan tegenhouden. Dit lukte, vooral door hulp van de Drontenaren zelf. In het eerste half uur had ASVD zeker vier opgelegde kansen, waarbij vooral Wilko Braam het openingsdoelpunt tot tweemaal toe had moeten maken. Dit gebeurde niet, waardoor de hoop in Biddinghuizer harten toenam.

BAS zette daar een goede kans voor ex-Drontenaar Marc Rijneveld tegenover, maar hij faalde oog in oog met doelman Dekker. Na een half uur kreeg BAS wat meer vat op de wedstrijd, maar ASVD bleef de betere ploeg. Wilko Braam kreeg tien minuten voor de rust nog een opgelegde mogelijkheid, maar opnieuw kon de jongeling zijn kans niet afronden.

Na de rust was de Dronter ploeg opnieuw wel beter, maar BAS kwam zelf ook steeds beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor ASVD. Hassan Bai Kamara kwam alleen voor keeper Werkman, maar die greep goed in. Hierbij raakte Werkman echter wel geblesseerd, waardoor hij vervangen moest worden door Sander Westdijk. Naar verluid heeft de keeper zijn hand gebroken.

Met een flinke portie wilskracht en beleving gingen de Biddinghuizenaren nu de strijd aan. Ook geholpen door het fantastische Biddinghuizense publiek werd asv Dronten beetje bij beetje meer getest en kreeg doelman Martijn Dekker van de Drontenaren het steeds drukker. Eerst was het Fatos Azemi, ingevallen voor Leroy Staring, die in het zijnet schoot en vervolgens moest Dekker echt ingrijpen bij een schot van Tom Drent.

Diezelfde Tom Drent was enkele minuten later de gevierde man. Drent kreeg de bal aan de rechterkant in de voet, leek de bal voor te geven, maar vijf tellen later lag de bal achter de Dronter doelman. Het BAS-vak ontplofte, evenals de spelersgroep. Een klein volksfeest barstte los achter het doel van ASVD.

Met nog zo’n twintig minuten op de klok was het vooral weer tegenhouden voor BAS. Dronten probeerde de gelijkmaker te forceren, maar tot heel veel kansen leidde dit niet. De grootste mogelijkheden waren voor aanvaller Abdullah, maar keeper Westdijk was heer en meester in zijn doel.

Het Biddinghuizer publiek schreeuwde de mannen van Sleurink naar voren en dat hielp. ASV Dronten werd in de slotfase niet heel gevaarlijk meer, terwijl Fatos Azemi de wedstrijd helemaal had kunnen beslissen. Zijn bal ging echter net naast. Diezelfde Azemi moest even later het veld met rood verlaten, maar dit mocht de pret niet meer drukken.

De scheids floot af, het veld stroomde vol met mensen uit Biddinghuizen. Tom Drent ging de lucht in, evenals Marc Rijneveld. BAS won op slinkse wijze in Dronten, maar dat maakt niet uit. Winnen is winnen en dat staat. De passie en beleving die door alle veertien spelers werd getoond was in combinatie met het fantastische publiek het recept voor deze overwinning. Een flinke opsteker.

Vanaf dinsdag moet de knop weer om, want aanstaande zaterdag wacht DSV’61. Geen makkelijke tegenstander, dus weer van de roze wolk af en volle bak trainen. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.