BAS 1 - DSV '61 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1 (0 - 1) DSV '61 1
29-10-2011

BAS trekt goede lijn door en wint

BAS heeft de goede prestatie in beker een vervolg kunnen geven in de competitie. In een wedstrijd waarin BAS de betere was, wisten de Biddinghuizenaren met 3-1 te winnen van DSV’61. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Nabil Essadouqi, Jeroen Boshuizen en Tom Drent.

Trainer Wout Sleurink had vooraf de beschikking over een vrijwel complete selectie. Kay-Marnix Oomen viel echter na zijn wedstrijd in het tweede geblesseerd weg, waardoor Jeroen Tolhoek plaats nam op de bank. Remon Claassen kreeg opnieuw de voorkeur als centrale verdediger.

Vanaf minuut één werd duidelijk dat DSV’61 niet naar Biddinghuizen kwam om het spel te maken. De ploeg leunde achterover en wachtte op een kansje in de omschakeling. BAS moest het spel maken en deed dat aardig. Met veel geduld werd gewacht op een kans, dit duurde tot de 22e minuut. Een corner van Tom Drent kwam terecht in een mengelmoes van mensen waarna de bal via een scrimmage op de onderkant van de lat terecht kwam.

BAS was overduidelijk de betere, maar kon dit nog niet uitdrukken in de score. Uiteindelijk kwamen de Biddinghuizenaren totaal tegen de verhouding in op achterstand. Een misverstand tussen Robbie Bartels en keeper Sander Westdijk zorgde voor een 0-1 achterstand. Na deze goal leefde DSV even op en net voor rust moest Westdijk opnieuw in actie komen. Hij redde goed op een kopbal van een Doornspijker.

Even leek het ‘Feyenoord-syndroom’ BAS ook te treffen. De ene week een goede wedstrijd spelen tegen een op papier betere tegenstander om vervolgens de daaropvolgende wedstrijd te verliezen. Echter, direct na rust stelde BAS orde op zaken. Eerst was Leroy Staring al dicht bij een doelpunt, even later was het toch raak. Diezelfde Staring speelde de bal naar Essadouqi, die maakte zich goed vrij van zijn directe tegenstander en schoot bekeken de bal achter de Doornspijkse keeper.

BAS kwam getergd uit de kleedkamer en hield dit de gehele tweede helft vol. De roodhemden controleerde de wedstrijd redelijk tot goed en leken op weg naar een driepunter. In de 64e minuut werd dit spel beloond met een voorsprong. Opnieuw Tom Drent was erg belangrijk voor zijn ploeg. Hij gaf een mooie pass op de vrijstaande Jeroen Boshuizen, die beheerst afrondde: 2-1.

Na de voorsprong ging BAS opzoek naar nog een doelpunt. Zes minuten later was Mark Schaap al dichtbij een doelpunt en zodoende de genadeklap voor DSV. Echter, Schaap mistte oog in oog met de keeper. In de 78e minuut werd de wedstrijd alsnog beslist. Een aanval over meerdere schijven kwam terecht bij topscorer Tom Drent en die schoot de bal knap tegen de touwen.

Zodoende was de wedstrijd gespeeld. Jeroen Boshuizen moest nog geblesseerd vervangen worden door Luke van der Burg en DSV probeerde met een slotoffensief nog wat te forceren. Dit lukte niet, waardoor BAS drie punten mocht bijschrijven aan het totaal. Minpunten waren de gele kaarten voor Mark Schaap en Stefan Tolhoek, vanwege aanmerkingen op de leiding. Belangrijker zijn wel de drie punten, die BAS erg goed kon gebruiken. Hierdoor kan de Biddinghuizer ploeg weer naar boven kijken.

Al met al een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Wout Sleurink. Volgende week speelt BAS opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen SDS’55. Aanvang op sportpark de Schelp is om 14:30 uur.