BAS 1 - SDS '55 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  SDS '55 1
5-11-2011

BAS laat dure punten liggen

BAS heeft de thuiswedstrijd tegen SDS’55 niet tot een goed einde weten te brengen. In een wedstrijd met twee gezichten kon geen van beide ploegen uiteindelijk aan het langste eind trekken. Doelpuntmaker aan de kant van BAS was Mark Schaap.

Trainer Wout Sleurink kon deze week opnieuw kiezen uit een voltallige selectie. Alleen de langdurig geblesseerden Bas de Raat en Machiel Werkman waren er ook deze zaterdag niet bij. Gerben Schalen kreeg centraal achterin de voorkeur boven Remon Claassen, die op de bank begon.

BAS was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. SDS kon alleen maar achter uit lopen en hopen op een snelle uitval via de aanvallers. Dit lukte niet, mede door het scherpe verdedigen van BAS. De Biddinghuizense ploeg bestookte de keeper van SDS vele malen, maar gescoord werd er niet.

Eerst was het Corné op ‘t Hof die al snel in de wedstrijd een goede kans kreeg en even later miste ook Leroy Staring een goede kopkans. SDS leek niet beter te kunnen en BAS drukte na deze kansen door om de openingstreffer te maken. Echter, de voorwaartse hadden het vizier niet op scherp staan deze middag. Een mooi schot van Tom Drent spatte uiteen op de lat, waarna opnieuw Staring in de rebound een levensgrote kans kreeg. Hij faalde oog in oog met de keeper.

‘Als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander’, luidt een ongeschreven voetbalwet. Ook deze middag kwam dit weer uit. BAS had het betere van het spel, kreeg voldoende kansen om de score te openen, maar liet dit na. SDS profiteerde hier van en ging met de voorsprong aan de haal. Een foute pass zorgde ervoor de verdediging van BAS ineens open lag en de aanvallers van SDS zo richting keeper Westdijk konden. Die was kansloos en de bal verdween in het doel.

Zo was BAS de eerste 38 minuten de betere ploeg, maar keek het wel tegen een achterstand aan. De Biddinghuizenaren leken na deze tegenslag de weg totaal kwijt. SDS kreeg binnen een minuut na de 0-1 een enorme kans op de 0-2, maar Westdijk hield zijn ploeg op de been. BAS kon niet meer brengen wat het in het begin van de wedstrijd bracht en SDS werd steeds gevaarlijker. Echter, verzuimde SDS om het duel helemaal in het slot te gooien.

Na de rust kon BAS de draad niet oppakken. Het spel van de eerste 35 minuten was totaal verdwenen, waardoor SDS in de eerste tien minuten na rust de baas was. BAS leek nog steeds geschrokken van het tegendoelpunt en dit hielp de Wekeromse ploeg in het zadel. SDS leek net na de rust de wedstrijd in het slot te gooien, maar de spits van de groenwitte schoot voor open doel hopeloos mis.

Na dit moment leken de Biddinghuizenaren wakker geschud. Het liep nog steeds niet, maar met een hoop passie en wilskracht werd geprobeerd om de stand weer gelijk te trekken. Trainer Sleurink wisselde Leroy Staring en Marc Rijneveld voor Jeroen Boshuizen en Jeroen Tolhoek, waarna BAS opleefde. SDS werd teruggedrongen, maar BAS creëerde weinig tot niets. Dat de gelijkmaker uiteindelijk uit een hoekschop gemaakt werd, was typerend voor de tweede helft. Luke van de Burg gaf de bal voor en tussen een groot aantal spelers wist Mark Schaap zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Keeper kansloos en BAS weer terug in de wedstrijd.
BAS ging na de gelijkmaker nog wat opportunistischer speler, dit leidde nog tot een grote kans voor spits Essadouqi. Hij verzuimde de bal met links in te schieten, waardoor de kans om zeep werd geholpen. Verdediger Stefan Tolhoek schoof nog door naar de spits, BAS zette alles op alles, maar het mocht niet baten. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.

Een wedstrijd met twee gezichten. Tot de openingstreffer van SDS was BAS de betere, maar na het doelpunt leek BAS van slag en kon het niet meer brengen wat het eerst bracht. Duur en onnodig puntverlies voor de Biddinghuizenaren.

Volgende week speelt BAS de uitwedstrijd tegen EFC’58. De wedstrijd op De Zanderij begint om 14:30 uur.