EFC '58 1 4 - 3 (3 - 2) BAS 1
12-11-2011
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

BAS lijdt vervelende nederlaag

BAS heeft de uitwedstrijd tegen EFC’58 niet weten te winnen. In een wedstrijd met een vreemd verloop verloren de Biddinghuizenaren met 4-3. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Marc Rijneveld(2x) en Gerben Schalen.

Trainer Wout Sleurink kon ook deze middag weer beschikken over een zo goed als fitte selectie. De langdurig geblesseerden zijn nog wel steeds afwezig. Sleurink gaf opnieuw de voorkeur boven Gerben Schalen in plaats van Remon Claassen. Leroy Staring moest op de bank beginnen, waardoor Nabil Essadouqi in de spits begon.

BAS begon wervelend aan de wedstrijd. EFC werd vanaf het eerste fluitsignaal teruggedrongen, waardoor de Biddinghuizer ploeg al snel gevaarlijk werd. Waar het vorige week tegen SDS nog mis ging in de afronding was het nu na zes minuten al raak. Nabil Essadouqi snelde langs zijn tegenstander, gaf de bal voor op Marc Rijneveld,die vervolgens tekende voor de voorsprong.

BAS leek los en hield niet op. Twee minuten later legde Tom Drent de bal, na een prima onderschepping en dito actie, terug op spits Essadouqi. Die schoot de bal op mooie wijze tegen de touwen en heel Biddinghuizen vierde de 0-2. Echter, de ‘assistent-scheidsrechter’ van EFC gooide roet in het eten. Hij deed de vlag omhoog en de scheidsrechter ging met hem mee. Doelpunt afgekeurd, maar van buitenspel was absoluut geen sprake.

De ploeg van trainer Sleurink leek na deze tegenslag wat van slag. EFC kreeg iets de overhand en dit resulteerde in een goede mogelijkheid voor de Ermeloërs. De spits vond echter keeper Westdijk op zijn weg, waardoor de gelijkmaker uitbleef. BAS herpakte zich, werd weer sterker, maar kreeg toch de deksel op de neus. Jeroen Boshuizen leed balverlies op het middenveld en in de daaropvolgende counter was het raak: 1-1.

In de 30e minuut nam BAS alweer de leiding in de wedstrijd. Nabil Essadouqi probeerde zich vrij te spelen, maar werd op verkeerde wijze afgestopt door de verdediger. Tom Drent nam de vrije trap, die uiteindelijk via Gerben Schalen en een been van een verdediger achter de doelman verdween.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-2 ruststand, maar binnen vijf minuten boog EFC de achterstand om in een voorsprong. Twee counters waren voldoende om de voorsprong te pakken.

Na de rust was EFC duidelijk de betere. De Ermelose ploeg leek vol zelfvertrouwen na de 3-2 en kreeg tien minuten na de rust een opgelegde kans op 4-2. Sander Westdijk redde opnieuw zijn ploeg en hield zo de Biddinghuizenaren op de been. BAS probeerde het spel weer op te pakken, maar werd hierin tegen gehouden door een beslissing van de scheidsrechter. Bij een uitval van EFC kwam de aanvaller in botsing met Gerben Schalen wat leidde tot een penalty. Keeper Westdijk zat nog in de goede hoek, maar het mocht niet baten. Doelpunt en de wedstrijd leek gespeeld.

BAS ging nog alles of niets spelen, maar het mocht niet meer baten. Het kwam via Marc Rijneveld nog terug tot 4-3, maar hier bleef het bij. Noemenswaardig was nog de rode kaart van spits Essadouqi, die zwaar bestraft leek. In een duel om de bal kwam de spits in met een ietwat gestrekt been, waar de verdediger van EFC slim op in speelde. Mochten ze bij Altobi nog een hoofdrolspeler nodig hebben, telefoonnummer is op te vragen in de kantine van EFC.

Zo verloor BAS op vervelende wijze in Ermelo drie kostbare punten. De scheids- en grensrechter hadden het na afloop gedaan. Winnaars hebben een plan en verliezers een excuus, maar na acht minuten had het plan een stuk makkelijker uitgevoerd kunnen worden. Helaas mocht het niet zo zijn.

Volgende week speelt BAS thuis tegen Terschuurse Boys. Sleurink zal dan niet kunnen beschikken over in ieder geval Mark Schaap, hij is geschorst. Of Nabil Essadouqi geschorst is moet nog even worden afgewacht, maar die kans is groot. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.