BAS 1 - Terschuurse Boys 1 : 1-3

BAS 1 1 - 3  Terschuurse Boys 1
19-11-2011

BAS zakt af na nieuw puntverlies

BAS heeft afgelopen zaterdag opnieuw niet weten te winnen. In een draak van een wedstrijd verloren de Biddinghuizenaren met 1-3 van Terschuurse Boys. Hierdoor moet BAS voorlopig de bovenste ploegen laten gaan. Het doelpunt van BAS werd gescoord door aanvoerder Stefan Tolhoek.

Het was deze middag even puzzelen voor trainer Wout Sleurink. Mark Schaap en Nabil Essadouqi keken toe vanwege een schorsing, waardoor er twee plaatsen in de basisopstelling vacant waren. Achterin schoof Corne op ’t Hof naar linksback, waardoor Robbie Bartels naar het middenveld verhuisde. Essadouqi werd in de spits vervangen door Leroy Staring.

De wedstrijd was in het eerste kwartier erg rommelig. Beide ploegen leken niet bij machten om goed voetbal op de mat te leggen, wat vooral resulteerde in vechtvoetbal. BAS kon hier niet echt in meegaan, waardoor Terschuurse Boys in het eerste kwartier de baas was.

Terschuurse Boys maakte dankbaar gebruik van het veldoverwicht en zette na veertien minuten de openingstreffer op het scorebord. Stefan Tolhoek verspeelde op eenvoudige wijze de bal, waardoor de gehele verdediging ineens open lag. Keeper Westdijk was kansloos op het knappe schot.

BAS keek tegen een achterstand aan, maar leek niet wakker geschud. Binnen een paar minuten kreeg ‘Terschuur’ nog een grote mogelijkheid, maar de aanvaller nam een verkeerde keuze en hielp de kans om zeep. Nog steeds was BAS niet wakker geschud, want Terschuurse Boys hield het overwicht en creëerde nog een goede mogelijkheid. Westdijk hield zijn ploeg in deze periode echter op de been.

Net voor de rust leek BAS de wedstrijd wat naar zich toe te trekken. De roodwitte gingen de strijd aan en deelden wat speldenprikjes uit. Uiteindelijk kwam BAS zelfs tot de gelijkmaker. En makkelijk gegeven penalty werd goed binnen geschoten door Stefan Tolhoek.

Na de rust, waarin door BAS niet werd gewisseld, gingen de Biddinghuizenaren duidelijk de strijd aan. Het spel speelde zich steeds meer af op de helft van ‘Terschuur’, maar echt heel gevaarlijk werd BAS niet. Het bleef bij wat speldenprikjes.

De grootste mogelijkheid was voor Leroy Staring. Een voorzet kwam wat gelukkig terecht bij Staring, die met één mooie voetbeweging de bal op de paal schoot. BAS leek wat terug te komen in de wedstrijd, maar kreeg toch de deksel op de neus. Een voorzet werd goed weg gebokst door Westdijk, maar hij ging vervolgens ook in de fout. Niemand ging op de afvallende bal af, waarop Westdijk dat maar deed. De keeper zat mis, waardoor het doel leeg was en Terschuur simpel op een 1-2 voorsprong kon komen.

Een klap in het gezicht van BAS. Trainer Sleurink wisselde verdediger Remon Claassen voor aanvaller Kay-Marnix Oomen, om zodoende te proberen wat af te dwingen. Oomen scoorde snel na zijn entree wel, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later was de wedstrijd gespeeld. Slap verdedigen werd door Terschuur keihard afgestraft, waardoor de wedstrijd beslist was.

Zo verloor BAS voor de derde week oprij dure punten. Rijneveld kreeg nog een levensgrote kans op de aansluitingstreffer, maar hij faalde oog in oog met de keeper. De bovenste ploegen lopen na deze nieuwe nederlaag nog verder weg, waardoor BAS daar voorlopig afstand van moet nemen. De degradatiezone is zo’n beetje dichterbij dan de plekken die nacompetitie opleveren.

De weg is nog lang, het is voor BAS vooral zaak om de broodnodige punten weer te pakken. Te beginnen over twee weken, uit bij Vierhouten’82. Volgende week speelt BAS thuis voor de beker tegen zondag vierdeklasser, IJsselstreek. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.