BAS 1 5 - 4  IJsselstreek 1
Bekerwedstrijd
26-11-2011

BAS sterkste in chaos

BAS heeft door een overwinning op zondag vierdeklasser IJsselstreek de volgende ronde van de beker bereikt. In een zinderende wedstrijd was BAS na negentig minuten strijd, chaos en spektakel met 5-4 te sterk. Doelpuntenmakers aan de kant van de roodwitte waren Leroy Staring(2x), Remon Claassen, Stefan Tolhoek en Rick Aernaudts.

Trainer Sleurink moest vooraf weer eens puzzelen. Nabil Essadouqi was nog geschorst en speelt vanaf volgende week in de tweede selectie. Jeroen Boshuizen was geblesseerd en Marc Rijneveld afwezig. Keeper Westdijk ging deze middag met BAS 3 mee, waardoor Kevin Klein Schaarsberg zijn officiële debuut onder de lat maakte. B-junior Art Drent zou deze middag ook zijn debuut maken.

BAS begon de wedstrijd voortvarend. De tegenstander werd vanaf minuut één onder druk gezet en overrompeld. Dit resulteerde na drie minuten in een goede kans, maar Tom Drent kon na goed doorzetten de bal niet goed voorzetten op de voorwaartse.

De Biddinghuizenaren bleven hetzelfde spelletje spelen, IJsselstreek kon niets anders doen dan tegenhouden. Na zeventien minuten leverde dit ook de openingstreffer op. Kay-Marnix Oomen gaf de bal voor op Mark Schaap, die kreeg hem niet onder controle, waardoor Remon Claassen plots in scoringspositie kwam. Die bedacht zich niet en schoot BAS naar een voorsprong.

IJsselstreek kon duidelijk niet mee in het spel van BAS. Dat het enige gevaarlijke moment uit een standaardsituatie kwam was dan ook tekenend voor de wedstrijd van de vierdeklasser. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied belande op de paal.

Na dit eerste wapenfeit van IJsselstreek was BAS weer even wakker geschud. Dit hielp, want binnen acht minuten leken de Biddinghuizenaren de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Leroy Staring die op aangeven van Luke van der Burg de 2-0 maakte en vervolgens gooide aanvoerder Tolhoek met een benutte strafschop de wedstrijd in het slot.

Schijn bedriegt. Net na de rust, waarin niet gewisseld werd, kwam BAS nog wel op 4-0 door een doelpunt van opnieuw Staring, maar vervolgens zakte de ploeg totaal in. Het werd 4-1, waar BAS nog niet zenuwachtig van werd. Trainer Sleurink wisselde Schaap, Schalen en Tom Drent voor Rick Aernaudts, Art Drent en Jeroen Tolhoek, waarna het pas echt mis ging.

BAS liet zich totaal overlopen door de tegenstander, die binnen een mum van tijd terug kwam van 4-1 tot 4-4. Mede door de tegenstander en de scheidsrechter was de gehele wedstrijd al chaotisch, maar dit droeg niet bij aan een rustigere middag. Het vertrouwen bij de Deventenaren was helemaal terug en BAS leek de deksel op de neus te krijgen.

Echter, invaller Rick Aernaudts werd de held. Een slim genomen vrije trap van Robby Bartels kwam terecht bij Aernaudts en hij schoot BAS dan toch naar de overwinning. De opluchting aan de kant van BAS was na dit doelpunt uiteraard erg groot.

Zo bekert BAS na een zinderende bekerwedstrijd toch door. Alle betrokken partijen zorgden voor een chaotische middag, was het niet voetballend dan wel verbaal. Maar BAS bekert door en dat is het belangrijkste. De volgende ronde staat gepland voor 17 december, tegen hopelijk een mooie tegenstander. Na afloop ging de naam van ‘Hansie-Hansie’ met zijn SVZW al rond in de kantine. Wie weet.

Volgende week speelt BAS weer in competitieverband. Dan gaat ons vlaggenschip op bezoek bij promovendus Vierhouten’82. De wedstrijd op sportpark de Horsterhoek begint om 14:30 uur.