BAS 1 - Hulshorst 1 : 5-1

BAS 1 5 - 1 (4 - 0) Hulshorst 1
10-12-2011

BAS heeft geen kind aan Hulshorst

BAS heeft op eenvoudige wijze de thuiswedstrijd tegen Hulshorst weten te winnen. Al na vijfenveertig seconden kregen de Biddinghuizenaren een strafschop, die werd benut door aanvoerder Stefan Tolhoek. Vervolgens liep BAS heel gemakkelijk uit naar een 5-1 overwinning. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Stefan Tolhoek(2x), Marc Rijneveld(2x) en Mark Schaap.

Trainer Wout Sleurink kon beschikken over een zo goed als fitte selectie. Remon Claassen begon weer op de bank, waardoor Corné op ’t Hof begon als rechtsback. Leroy Staring en Marc Rijneveld waren de twee spitsen van dienst.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Hulshorst niet voor niets onderaan staat. BAS was heer en meester, had veelal het balbezit en drukte dit al snel uit in de score. Binnen een minuut kreeg BAS een strafschop, die rustig werd binnen geschoten door Stefan Tolhoek. Dat de keeper van Hulshorst hierbij geen rode kaart kreeg was een wonder. Rijneveld werd op grove wijze onderuit gehaald door de doelman.

Binnen het kwartier leek BAS de wedstrijd meteen in het slot te gooien. Mark Schaap stuurde Rijneveld diep, die alleen de keeper nog op zijn weg trof. Dit keer gaf Rijneveld de keeper geen kans om hem te torpederen en schoot de bal mooi in de verre hoek. Het verzet van Hulshorst was definitief gebroken, de Biddinghuizenaren leken op weg naar een monsterscore. De productie stokte echter een langere tijd, waardoor een ergere afstraffing Hulshorst bespaard bleef.

Voor de rust kwam BAS nog wel op 3 en 4-0. Eerst was het Mark Schaap die een voorzet van Corné op ’t Hof tot doelpunt promoveerde en even later maakte Marc Rijneveld zijn tweede van de middag. De Hulshorstste keeper maaide volledig langs de bal, waardoor ‘Rijnie’ de bal in het lege doel kon schuiven.

Na de rust, waarin Jeroen Boshuizen werd gewisseld voor Remon Claassen, had BAS het wat moeilijker. De eerste kans was voor BAS, Stefan Tolhoek leek zijn derde doelpunt van de middag te maken. De bal was ver over de lijn, maar de scheidsrechter keurde de goal niet goed. Het wordt hoogtijd dat Blatter de camera’s op de lijn gaat introduceren, want naar later bleek mocht Tolhoek hierdoor de wedstrijdbal niet mee naar huis nemen.

Hulshorst werd hierna even vijf minuten wat sterker. Na een aantal speldenprikjes kwam Hulshorst er echt doorheen, maar keeper Westdijk redde een 1 op 1 situatie goed. Even later was het wel raak. BAS verzuimde door te drukken, oogde wat nonchalant en daardoor kon Hulshorst de eretreffer aantekenen.

BAS speelde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit, Kay-Marnix Oomen kwam nog voor Leroy Staring en Stefan Tolhoek schoot er nog een vrije trap in: 5-1. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand, waardoor de rood-witten stegen naar een vierde positie op de ranglijst. Een grotere uitslag was vanmiddag mogelijk geweest, maar dit bleef uit. Het was na de afgelopen week ook wel verdacht geweest als het dubbele cijfers waren geworden.

Voor BAS is het nu winterstop. Volgende week speelt de selectie geen bekerwedstrijd, daarin is het uiteindelijk toch nog vrijgeloot. Namens de gehele selectie wensen wij u prettige feestdagen en een sportief en bovenal gezond 2012! Wij hopen u ook in het nieuwe jaar weer terug te zien langs de lijn!