Vriendschappelijke wedstrijd
14-2-2012, 20:00 uur
De Boskamp, Sportlaan 0 Emmeloord

BAS 1 wint in Emmeloord

BAS 1 heeft de vorstperiode klaarblijkelijk goed verteerd. In Emmeloord werd er dinsdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-5 gewonnen van SC Emmeloord. Doelpuntenmakers waren Stefan Tolhoek(3x), Marc Rijneveld en Leroy Staring.

In de beginfase van de wedstrijd had BAS het nog enigszins lastig, vooral door eigen toedoen. Veel onnodig balverlies leidde tot een rommelige wedstrijd. Uiteindelijk was aanvoerder Stefan Tolhoek die de 0-1 op het scorebord zette, waarna de schiettent was geopend. BAS liep voor rust nog uit naar een 0-2 voorsprong door een mooi doelpunt van Marc Rijneveld.

Na de rust kwam BAS al vlot op een 0-3 voorsprong door opnieuw Stefan Tolhoek, die een corner van Rijneveld promoveerde tot doelpunt. Even later mocht Emmeloord de eretreffer nog maken, maar vervolgens was het BAS wat verder ging met aanvallen. De keeper van de Emmeloordse zondag derdeklasser had een drukke avond, waarin hij uiteindelijk vijf tegendoelpunten moest incasseren. Stefan Tolhoek en Leroy Staring zorgde met twee intikkers voor een 1-5 eindstand.

Een goede hervatting van de tweede seizoenshelft, waarbij vooral het aantal gecreëerde kansen opviel. BAS had naast de vijf doelpunten er nog zeker drie bij kunnen maken, maar liet dit na. Toch is het een resultaat waar de ploeg van trainer Sleurink tevreden mee mag zijn, ook gezien het veldspel.

Komende zaterdag hervat BAS, indien de weersomstandigheden het toelaten, thuis de competitie tegen Hoevelaken. De wedstrijd op Sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.