Competitiewedstrijd
25-2-2012
De Dries/Onderlangs, Weversteeg 0 Otterlo

BAS laat dure punten liggen in Otterlo

Een oefenwedstrijd is blijkbaar anders dan een competitiewedstrijd. Ging BAS in de voorgaande twee oefenwedstrijden nog gemakkelijk met een overwinning aan de haal, bij de hervatting van de competitie ging het zaterdagmiddag in Otterlo helemaal mis. BAS verloor niet alleen de wedstrijd met 2-1, maar ook drie spelers vanwege schorsingen. Nabil Essadouqi maakte het Biddinghuizer doelpunt, Jeroen Boshuizen en Luke van der Burg kregen een rode kaart.

Trainer Wout Sleurink kon vooraf niet beschikken over een voltallige selectie. Robby Bartels was op vakantie en Bas de Raat maakte zijn eerste minuten in BAS 2. Nabil Essadouqi is weer terug in de selectie, hij begon samen met Marc Rijneveld in de spits. Corné op 't Hof nam zaterdagmiddag de plaats van Robby Bartels als linksback in.

In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het veelal gelijk op. Er ontstond een voetbalgevecht op het middenveld, met zo hier en daar een speldenprikje voor beide doelen. Zo’n speldenprikje was in de 16e minuut het startsein van een moeilijke middag voor BAS. Vanaf het middenveld werd de rechtsbuiten van Otterlo ingespeeld, die ging voorbij Corne op ’t Hof en kon een schot lossen op het doel van keeper Westdijk. Westdijk gleed uit en kon niet meer voorkomen dat de Biddinghuizenaren tegen een achterstand aan keken.

Na de openingstreffer bleef enig gevaar voor beide doelen uit. Corne op ’t Hof werd na een half uur vervangen door Kay-Marnix Oomen, waardoor Luke van der Burg als linksback ging spelen. Drie minuten na deze wissel kwam BAS plotseling langszij. Mark Schaap speelde Tom Drent in, die speelde door naar Nabil Essadouqi, die op zijn beurt via de keeper doeltreffend uithaalde: 1-1.

Na rust begon BAS ronduit zwak. Veel passes kwamen niet aan, waardoor BAS achter de feiten aan liep. BAS zwijnde al snel in de tweede helft met een schot de paal van Otterlo en kort daarna zwijnde BAS voor de tweede maal. In de zestigste minuut werd een speler van Otterlo onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een penalty. Donkere Biddinghuizense wolken pakten zich samen boven Otterlo, het onheil begon te naderen. Vanaf minuut zeventig ging het compleet mis.

Otterlo kwam in de zeventigste minuut op voorsprong door een verdedigingsfout aan de kant van ons vlaggenschip. Een minuut later kreeg Mark Schaap zijn vijfde gele kaart van de competitie, wat een schorsing opleverde voor de volgende competitiewedstrijd. Vier minuten later sloegen de stoppen door bij Jeroen Boshuizen. Eentje in het rijtje Guidetti, maar dan uit agressie, nog erger dus. Hij kreeg een schop in zijn rug en liet dit niet onbetuigd. Boshuizen bedacht zich niet, nam wraak en schopte zijn tegenstander flink na. Gevolg: Rode kaart en waarschijnlijk een wedstrijdje of vijf toekijken langs de lijn.

Bleef het hierbij deze middag? Nee. Tien minuten na de rode kaart van Boshuizen kon ook Van der Burg vertrekken. Van der Burg probeerde op randje zestien te verdedigen, pakte de bal af van zijn tegenstander, maar die werd hierbij ten val gebracht. De scheidsrechter interpreteerde dit als een doorgebroken speler, dus een rode kaart. Met negen overgebleven roodhemden werd nog een klein slotoffensief op gang gezet, maar dit mocht niet meer baten.

BAS verloor zo de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Otterlo. Aanstaande dinsdag staat de bekerwedstrijd thuis tegen topklasser De Treffers op het programma(aanvang 20:00 uur) en aanstaande zaterdag speelt BAS thuis tegen Vios Vaassen. Die wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.