BAS 1 2 - 5  De Treffers 1
Bekerwedstrijd
28-2-2012

Bekerstunt blijft uit in Biddinghuizen

Even leek er dinsdagavond op Sportpark de Schelp een bekerstunt in de lucht te hangen. BAS kwam al snel in de wedstrijd tegen Topklasser De Treffers op een 1-0 voorsprong door Leroy Staring, maar lang duurde dit niet. Een minuut later trok de Topklasser de stand gelijk en was de kans op een bekerstunt al zo goed als vervlogen.

Trainer Wout Sleurink koos dinsdagavond om B-junior Art Drent op linksback te laten starten. Complimenten voor Drent, hij deed het erg goed. Marc Rijneveld verving de geschorste Jeroen Boshuizen op '10', waardoor Leroy Staring en Nabil Essadouqi als voorhoede begonnen aan de bekerkraker.

BAS weerde zich kranig tegen De Treffers. De elf startende spelers van de ploeg uit Groesbeek leken er weinig zin in te hebben en dit leek de ploeg ook op te breken. Tom Drent lanceerde Leroy Staring, die de bal oog in oog met de keeper over de doelman tegen de touwen schoot en zo BAS al snel aan een voorsprong hielp.

Even waren de supporters in de veronderstelling dat een bekerstunt misschien in de maak was, maar alle hoop was na een minuut alweer vervlogen. BAS genoot nog na van de openingstreffer, maar de bal werd in de eerste de beste aanval na de aftrap achter de sterk spelende doelman Westdijk geschoten.

Deze hoop leek helemaal vervlogen toen De Treffers op 1-2 en 1-3 kwam, maar net voor de rust kwam er weer iets van hoop terug in de Biddinghuizer harten. Een prima aanval kwam terecht bij Tom Drent, die legde de bal na een mooie schijnbeweging af op Marc Rijneveld, die op zijn beurt alleen nog de bal in het vrijwel lege doel moest schuiven: 2-3.

Na de rust werd de wedstrijd door De Treffers al snel op slot gegooid. Een mooi afstandsschot kwam hard af op keeper Westdijk die niet bij machten bleek om de bal tegen te houden. Via de handen van de keeper ging de bal uiteindelijk in het doel. Dit doelpunt kwam te vroeg, twee doelpunten goedmaken bleek teveel.

De Treffers deden dinsdagavond de plicht en liepen vervolgens nog uit naar een eindstand van 2-5. BAS probeerde vooral in de eerste helft om het De Treffers lastig te maken en dit lukte bij vlagen best goed. Toch is BAS uitgeschakeld, maar voor Biddinghuizen was de beker na de gewonnen uitwedstrijd in Dronten eigenlijk al binnen.

Met een beetje meer geluk had er voor BAS misschien meer in gezeten, maar trainer Wout Sleurink kreeg gelijk. Winnen van De Treffers bleek onmogelijk, jammer maar helaas. Aanstaande zaterdag wacht voor BAS weer een belangrijk competitieduel. Dan komt nummer twee VIOS Vaassen op bezoek, aanvang 14:30 uur.